De panelen van Bauer zullen na 20 jaar nog 80 procent van het originele vermogen leveren.Na 10 jaar heb je een vermogen van 90 procent. Dit is een voordeel wanneer je de panelen vergelijkt met goedkope Chinese makelij. Deze panelen kennen een sterkere terugval van het originele vermogen.
Bauer Solar: het merk
Bauer is in 1985 opgericht in Duitsland en produceert sinds 2003 ook zonnepanelen. Zoals bij elk Duits bedrijf staat uitmuntende kwaliteit op de eerste plaats. Daardoor verdienen de panelen een plaats in de Tier 1 lijst.
Bauer is een internationaal erkend zonnepanelen merk. Het familiebedrijf werd in 1985 in Duitsland opgericht en richt zich sinds 2003 ook op zonnepanelen. Hiermee waren zij één van de eerste leveranciers van zonnepanelen in Duitsland.
Wat zijn A-merken? Zonnepanelen fabrikanten met een goede reputatie en producten van hoge kwaliteit noemen we ook wel A-merken. We kijken dan niet (alleen) naar certificeringen en keurmerken, maar vooral naar de algehele waardering van het bedrijf.
Duitse of Chinese zonnepanelen
In werkelijkheid zijn de verschillen in verwachte opbrengsten klein. Let daarom op een goede prijs en de betrouwbaarheid van de fabrikant. Duitse zonnepanelen zijn niet beter dan Chinese panelen: het land van productie is geen kwaliteitsgarantie.
HomeQgo is één van de aanbieders waar je inzicht kan krijgen in de mogelijkheden. Zij brengen voor jou in kaart of het mogelijk is én hoeveel zonnepanelen er neergelegd kunnen worden. Zij werken alleen samen met installateurs die goede kwaliteit leveren.
Een aantal Duitse zonnepanelen merken zijn Q Cells en SolarWorld. Deze fabrikanten hebben gemeen dat ze qua kwaliteit een stukje verder gaan dan veel Aziatische fabrikanten. U kiest met deze Duitse zonnepanelen voor de beste kwaliteit. Ondanks deze hoge kwaliteit hoeft de prijs niet veel hoger te liggen.
De prijs van een installatie met Bauer zonnepanelen
De zonnepanelen inclusief een betaalbare omvormer van het merk Solar Edge komen in totaal op een prijs die ergens rond de 4800 euro ligt.
Overzicht A-merken zonnepanelen
De meest verkochte A-merken zonnepanelen in Nederland zijn de volgende topmerken: Canadian Solar. Centrosolar. ET Solar.
Een set van 10 zonnepanelen kost gemiddeld 5.400 euro inclusief installatie en btw. De btw van 21 procent kan je grotendeels terugvragen aan de Belastingdienst. Je ontvangt dan 900 euro terug en betaalt feitelijk 4.500 euro. Je gaat meteen besparen op je energierekening door de groene stroom die je zelf opwekt.
Tier 1 merken
Bisol, Trina Solar, SunPower, IBC, Luxor, Kyocera, First Solar, LG, JA Solar, Solarwatt, ET Solar, REC, BenQ, Panasonic, Axitec, Bauer, Hanwa Q Cells, Canadian Solar, Yingli en Risen Energy.
Mogelijke problemen bij glas/folie panelen zijn : De zonnecellen zijn aan de onderkant minder goed beschermd door de polymeerfolie). De cellen zijn ingebed in de EVA-folie (lamineerfolie) en de polymeerfolie en worden bij doorbuiging uitgerekt. Dit kan ertoe leiden dat de cellen scheuren.
SunPower heeft de krachtigste zonnecel technologie op de markt en levert daarmee het hoogste rendement. In vergelijking met conventionele zonnepanelen produceert een SunPower paneel 35% meer energie over de eerste 25 jaar.
De juiste keuze zijn de panelen met de hoogste capaciteit per vierkante meter. Kies daarom een zonnepaneel met een hoge capaciteit, bijvoorbeeld 300 Wattpiek (WP) of hoger. De prijs van deze panelen zijn iets duurder, maar dan ben je wel in staat om toch nog circa 2.200 kWh per jaar op te wekken.
LG Electronics stopt met de productie van zonnepanelen. Het bedrijf stelt dat de naar recordhoogte gestegen grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie tot het besluit geleid heeft.
Bij de Standard Tier 1 zonnepanelen vind je merken als Jinko Solar, Ja Solar, Canadian Solar en Renesola. In de Premium Tier 1 categorie vind je de merken Q-Cells, LG, Winaico, REC en SolarWorld. Wil je nog een trapje hoger, dan kom je bij SunPower uit, een merk dat als het meest kwalitatieve wordt beschouwd.
Afhankelijk van de specifieke dak situatie wordt er in de regel gekozen voor een omvormer die 20% kleiner en maximaal 10% groter is dan het vermogen van het aantal WP van de zonnepanelen. Maar laat jouw installateur even een berekening maken op basis van de praktijksituatie.
Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem van 12 zonnepanelen inclusief montage rond de €6.200 en €8.200 bij Zonneplan. Dit is inclusief de 21% btw, die later terug te vorderen is.
Een zonnepaneel van 400 wattpiek worden verkocht voor 900 euro per stuk, maar er zijn ook panelen die meer dan 2000 euro per paneel paneel kosten. Daarom is het belangrijk om meerdere offertes te vergelijken.
Financiële nadelen
De investering die je moet doen is hoog, en de terugverdientijd lang. Ook is er geen landelijke subsidie meer beschikbaar waarmee je je zonnepanelen kunt financieren. Het leveren van energie aan je energiemaatschappij is ook niet heel erg rendabel.
Kan je zonnepanelen op een plat dak plaatsen? Ja, dat kan.
Hoeveel zonnepanelen voor 3500 kWh? Een zonnepaneel met een vermogen van 390 Wattpiek heeft een gemiddelde jaaropbrengst van 332 kWh per jaar. Voor 3.500 kWh aan energie zou je dus 11 zonnepanelen nodig hebben die een heel jaar lang energie opwekken.