Cheddar heeft een soepele en stevige textuur die goed smelt, waardoor het ideaal is voor het maken van gerechten zoals Mac & Cheese. Het heeft een rijke, boterachtige smaak die varieert van mild tot scherp, afhankelijk van de rijpingstijd.
Snijd de cheddar in stukken en doe het in een bakje. Smelt de kaas in de magnetron op vol vermogen (ongeveer 1 minuut, af en toe controleren). Voeg vervolgens de crème fraîche, knoflook en een snufje peper toe en meng alles goed door elkaar.
Dit is hoe je kaas langzaam en gestaag smelt: gebruik een lage temperatuur (gebruik een dubbele boiler, zelfs) om te voorkomen dat het te lang kookt . Als je het smelten nog wat wilt versnellen, probeer dan de kaas te raspen in plaats van de temperatuur te verhogen. De dunne en gelijkmatige vorm smelt sneller en gelijkmatiger.
Kazen met meer vocht en lagere smeltpunten - cheddar is een van de populairste keuzes, maar Zwitserse en Gruyère zijn ook geweldige opties. Welke smelt beter, milde of scherpe cheddar? Milde cheddar smelt soepeler dan scherpere (meer gerijpte) cheddar .
Het smeltpunt van cheddar kaas ligt rond de 66°C .
Kan gesmolten worden in een saus , geraspt voor een recept, gecombineerd met crackers of op elk moment van de dag zo gegeten worden.
Een beetje maizena toevoegen helpt ook om de kaas te binden met de vloeistof . Voeg 1 eetlepel toe voor elke pond geraspte kaas aan het begin of meng 1 eetlepel maizena met een beetje kirsch zodra de kaas gesmolten is.
Milde cheddar rijpt slechts een paar maanden, terwijl medium cheddar een paar maanden langer rijpt.Extra scherpe cheddar rijpt daarentegen 18 maanden of langer . Dit verlengde rijpingsproces geeft extra scherpe cheddar een veel complexere en pittigere smaak dan milde of medium cheddar.
Wat u ook kiest, alle cheddar zit boordevol smaak, dus u kunt niet fout gaan. Maar als u een kaasachtige soep maakt , overweeg dan om een scherpe cheddar te gebruiken voor een sterke kaassmaak. Als de kaas daarentegen een ingrediënt is in een dip, kunt u beter kiezen voor een milde cheddar.
Ga voor extra scherpe cheddar kaas
Of het nu gaat om het domineren van de kaasplank, het toevoegen van pit aan een gegrilde kaassandwich of het maken van een macaroni met kaas met meer pit , extra scherpe cheddar kaas is overal geschikt voor.
Doe de kaas in een middelgrote pan op laag vuur, meng met 2 kopjes melk en laat smelten . Roer er knoflookzout, rode peper en kleurstof door.
Bevat kaas erg veel calcium, dan is het in gesmolten toestand niet rekbaar en krijg je dus geen elastische slierten. In extreme gevallen bevat kaas zoveel calcium dat het zelfs helemaal niet smelt. Ook te weinig calcium is niet goed.
Kan gesmolten worden in een saus , geraspt voor een recept, gecombineerd met crackers of op elk moment van de dag zo gegeten worden.
Smeuïge hamburger
Want op een warme hamburger met een koud plakje kaas zit niemand te wachten. Leg op het laatst een plakje ERU Slices Cheddar op je hamburger en je zult zien dat deze snel smelt. Zo blijft je hamburger lekker smeuïg.
Giet de inhoud van een tube Creamy Cheese Style / Tasty Cheddar Style in een pan en zet deze op middel- hoog vuur. Roer de saus regelmatig door met een garde. Na 3 minuten is deze klaar om te serveren!
Verwarm het gedurende 1,5 minuut op 800 Watt. Breek de kaas eventueel in stukjes. Beperk de dikte van de kaas tot 1 plakje en pas de tijd in de magnetron aan afhankelijk van de hoeveelheid kaas die je gebruikt. Gebruik geen keukenpapier, want het vet zorgt voor knapperige kaas.
Kan ik milde en scherpe cheddar door elkaar gebruiken in recepten? Milde cheddar smelt soepeler dan scherpe (oudere) cheddars , dus het verwisselen van een scherpere kaas in een recept dat milde vereist, kan resulteren in een vette, gestremde bende.
Cheddar kaas past goed bij verschillende gerechten, waaronder crackers, brood, fruit en noten . Wees creatief en experimenteer met verschillende smaakcombinaties totdat u vindt wat u het lekkerst vindt.
Het is makkelijk om verliefd te worden op harde kaas. Van parmezaanse kaas tot asiago en cotija tot extra scherpe cheddarkaas , harde kazen hebben het allemaal. Dichte, hartige, complexe smaak. Granulaire, kristallijne textuur.
Cheddar kaas is een goede bron van calcium — een van de belangrijkste voedingsstoffen voor het bevorderen van botgezondheid. Mensen die een dieet volgen dat rijk is aan calcium, hebben minder kans op osteoporose. De vitamine K in cheddar kaas speelt ook een waardevolle rol bij het bevorderen van botgezondheid.
Textuur Kaas die bedorven is, kan veranderingen in textuur vertonen, te droog, kruimelig of slijmerig worden . Verkleuring: Aanzienlijke veranderingen in kleur, zoals vergeling of verbruining, kunnen duiden op bederf. Smaak Probeer een kleine hoeveelheid van de kaas.
In de VS heeft een scherpe cheddar vaak een pittige smaak, vaak een zure smaak die enigszins doet denken aan de smaak van citrusvruchten zoals citroenen en sinaasappels.
Om deze wantoestanden te vermijden kan je het beste een geschikte smeltende kaas (zie hierboven) op een zacht vuur in vloeistof laten uitsmeten (66°C). Laat de kaas op voorhand op kamertemperatuur komen zo moet je veel minder agressieve hitte gebruiken.
Mozzarella . Elk van de experts met wie we spraken noemde mozzarella het paradigma van een geweldige smeltkaas, dankzij zijn soepele, rekbare kwaliteit. Berry merkt op dat mozzarella een hoog vochtgehalte en een gematigde hoeveelheid zuurontwikkeling heeft die een uitstekende smelt garandeert.
De stremsels in een kaassaus ontstaan door oververhitting van de eiwitten in de kaas , waardoor ze zich losmaken van het vet- en watergehalte, aldus The Washington Post. Eiwitmoleculen binden zich aan elkaar en vormen strakke, taaie korrels door de hele saus heen, terwijl er een teveel aan olie en vloeistof omheen achterblijft.