Het is de gezondste vorm van suiker, tot zover bekend, omdat het 1) volledig ongeraffineerde suiker is, 2) boordevol goede voedingsstoffen zit (denk aan B-vitamines, magnesium, ijzer, zink en kalium) en 3) zeer laag scoort (waarde 30-35) op de Glycemische index, hetgeen betekent dat kokosbloesemsuiker ons veel en lang ...
Kokosbloesemsuiker is minder bewerkt dan gewone tafelsuiker. Het water in de nectar verdampt tijdens het productieproces en de kokosbloesemsuiker wordt niet extreem verhit. Daardoor blijven vitamines en mineralen behouden.
Daarnaast vinden de meeste mensen de smaak van palmsuiker lekkerder dan die van kokosbloesemsuiker. Palmsuiker bestaat voornamelijk uit sucrose. Er zitten echter zoveel natuurlijke stoffen in, zoals vitamines en mineralen, dat de opname in het lichaam vrij traag is. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel niet zo hard.
Kortom, hoewel kokos een gezond imago heeft, is de kokosbloesemsuiker niet ongezonder maar ook niet veel gezonder dan gewone suiker. Als je je het kunt veroorloven en de smaak bijzonder lekker vindt, vervang je gewone suiker 1-op-1 door kokosbloesemsuiker.
Kokosbloesemsuiker is bijvoorbeeld beter voor diabetici en ook voor de darmen dan normale, alledaagse suikers en het bevat sporen van vitamines en mineralen.
Geen enkele suiker is het gezondst. Er zijn namelijk geen gezonde of ongezonde suikers. Of je nu een banaan eet of een glas frisdrank drinkt: je lichaam maakt geen onderscheid tussen toegevoegde suikers of suikers die van nature in voedingsmiddelen aanwezig zijn.
Mocht je op zoek zijn naar een goede suikervervanger die geen schadelijke invloeden heeft op je gezondheid, dan raden wij je aan om Sukrin of Stevia te gebruiken. Met deze suikervervangers kun je gewoon lekker blijven bakken en koken zonder je zorgen te maken over je gezondheid.
Stevia, kokosbloesemsuiker en palmsuiker zijn gezonde natuurlijke zoetstoffen. Ongeraffineerde stropen hebben een hoge glycemische index en kun je het beste met mate eten. Vermijd geraffineerde suikers: deze bevatten geen voedingsstoffen en laten je bloedsuikerspiegel pieken.
De zoetjes van Cologran (Lidl), Kruidvat en Canderel worden geprezen omdat ze makkelijk oplossen, ook zonder roeren. De zoetjes van Jumbo vinden sommige testers te zoet, terwijl anderen juist genieten van de zoete smaak. De zoetjes op basis van Stevia vinden veel testers niet zoet genoeg.
Kokosbloesemsuiker heeft dezelfde zoetkracht als gewone suiker, je moet er dus evenveel van gebruiken. Kokosbloesemsuiker kleurt donker, zoals bruine suiker. Je kunt het dus het best gebruiken in recepten waar je normaal bruine suiker voor nodig hebt.
Wij vinden het vooral heerlijk bij het ontbijt. Bijvoorbeeld over de sojayoghurt met fruit of door de havermout. Maar ook aan smoothies kan kokosbloesemsuiker net een wat zoetere smaak geven. Verder kan je er prima mee bakken, raw taartjes maken met kokosbloesemsuiker, of het door je thee of koffie roeren.
Kokosbloesemsuiker wordt ook wel kokossuiker of kokospalmsuiker genoemd, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Kokosbloesem is tot zo ver bekend de 'gezondste' vorm van suiker en bevat meer voedingstoffen dan zijn bekendere broertjes. Denk hierbij aan magnesium, ijzer, zink er kalium.
Suiker is een zoetstof die nooit over de datum gaat. Zowel bruine, witte als in poedervorm.
Honing is niet gezonder dan suiker. Het bestaat vrijwel helemaal uit suiker. Je lichaam verwerkt het op dezelfde manier. Honing en suiker staan allebei niet in de Schijf van Vijf.
Kokosbloesemsuiker scoort van alle suikers het laagst op de glycemische index (GI): 35. Met de zoete, zachte karamelsmaak breng je je glutenvrije baksel, smoothie of dessert op een natuurlijke manier perfect op smaak!
Zoetjes bevatten weliswaar minder calorieën dan suiker, maar je lichaam reageert wel op de zoetstof. Het effect is dat je bloedsuikerspiegel mogelijk zelfs een grotere piek krijgt dan met gewone suiker, zo blijkt uit onderzoek. En dat is heel slecht voor je hart- en bloedvaten en algehele gezondheid.
Bij gebruik van normale hoeveelheden kunnen deze producten dagelijks worden gebruikt.De aanvaardbare dagelijkse inname van zoetstoffen is voor volwassenen maximaal 7 glazen light-producten per dag. Voor kinderen van 1 tot 4 jaar geldt maximaal 2 glazen light-producten per dag.
De uitkomsten van het onderzoek komen er in het kort op neer dat zoetstoffen ervoor zorgen dat 'goede' darmbacteriën ziek worden. De onderzoekers kwamen tot deze conclusie op basis van een in vitro onderzoek, een onderzoek dat met geïsoleerde bacteriën in reageerbuizen, dus buiten het menselijk lichaam, is uitgevoerd.
Nadelen van kunstmatige zoetstoffen
Polyolen worden niet helemaal afgebroken door je lichaam, dit betekent dat de restanten hiervan in je darmen terecht komen. Dit kan voor diarree zorgen. Meestal gebeurt dit pas als je grotere hoeveelheden binnenkrijgt, maar sommige mensen zijn hier gevoeliger voor.
Aspartaam of suiker? Suiker zorgt voor vele gezondheidsproblemen, maar aspartaam is geen gezonder alternatief. Aspartaam mag dan wel geen calorieën bevatten, maar dat maakt het ook niet beter. Het probleem zit hem in de chemische stoffen van aspartaam.
Bij Holland & Barrett koop je ongeraffineerde en 100% gecertificeerd biologische kokosbloesemsuiker.
Honing beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten, omdat het boordevol flavonoïden en antioxidanten zit. Regelmatig een kleine dosis rauwe honing en kaneel innemen, is goed voor je cholesterol. Het voorkomt bloedvatenvernauwing omdat het je aders schoonhoudt.
Conclusie. De Europese Unie bevestigt met een nieuwe studie dat aspartaam volkomen veilig is. Samen met de natuurlijke zoetstoffen vormt het een alternatief voor een hoge consumptie aan gesuikerde frisdranken.
De laagcalorische zoetstoffen, zoals aspartaam, sucralose of saccharine, zijn geen koolhydraten en komen dus ook niet als glucose in het bloed. Het lichaam zal daarom geen insuline aanmaken. Dat is ook goed, want anders zou het bloedglucosegehalte dalen en zou je sneller weer trek krijgen.