Deodorant is veilig Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Bij normaal gebruik is deodorant veilig. Sommige mensen kunnen een allergische reactie krijgen na het gebruik van een deodorant, bijvoorbeeld als je gevoelig bent voor parfum.
Een gezonde deodorant is een deo zonder aluminium, alcohol en synthetische parfum. Als het gaat om het kiezen van de beste deodorant, kan je een voorkeur hebben voor een deostick, deo roller of deo spray.
Werking van aluminium in deodorant
Aluminium kan de uitgangen van de zweetklieren afsluiten waardoor je niet meer / minder zweet gedurende de dag. In deodorants komt aluminium vaak voor onder de naam Aluminiumchloorhydraat of aluminiumchloride (aluminiumzouten).
Deodoranten bestrijden de bacteriën die lichaamsgeurtjes veroorzaken. Ze bevatten geur verdrijvende stoffen die bacteriegroei tegengaan of zelfs het aantal bacteriën in de oksel verkleinen. Anti-transpiranten bevatten stoffen die transpiratie tegengaan.
Vrouwen die regelmatig deodorant gebruiken, zouden een groter risico kunnen lopen op het krijgen van borstkanker. De boosdoener is de stof aluminiumchloride, die bij langdurige blootstelling tot de vorming van tumoren zou kunnen leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van Zwitserse wetenschappers op muizen.
Vele onnatuurlijke 'te lekkere' deodorants irriteren de huid, verstoren de huidflora onder je oksels, geven snel een allergische reactie, zorgen voor uitdroging van de huid, werken hormoon-verstorend, plamuren je huid dicht, verstoren de afvoer van afvalstoffen, irriteren je lymfeklieren, zorgen voor rare ontstekingen ...
Aluminium chlorides hebben een aantal wezenlijke negatieve factoren: ♣ Doordat dit stofje anti-zweten betekent, kunnen zweetklieren verstopt raken. ♣ Verstoring van het afvoeren van de afvalstoffen. ♣ Irritatie van de okselhuid.
Dus wil jij liever het zekere voor het onzekere nemen kies dan voor een deodorant die geen aluminium, aluin en parabenen gebruiken. De deodoranten die wij verkopen van zZacht, Happysoaps en Loveli zijn niet schadelijk voor de huid!
– De huid van de oksel moet van te voren echt heel goed droog zijn. Eventueel kan je de huid zelfs even droog fšhnen. – Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt.
Geen relatie gevonden
Er is veel onderzoek gedaan naar een relatie tussen deodorant en borstkanker. Onderzoek van zowel de American Cancer Society als het Amerikaanse National Cancer Institute heeft geen relatie gevonden tussen het gebruik van deodorant en borstkanker, ook als de oksel onthaard is 6-7.
Geen deodorant of anti-transpiratiemiddelen dragen kan voor- en nadelen hebben, afhankelijk van hoe jij en anderen denken over je natuurlijke lichaamsgeur. „Als je stopt met het dragen van deodorant of anti-transpirant, kun je na verloop van tijd een sterkere geur ontwikkelen”, volgens dermatoloog Amanda Doyle.
Wie er langs loopt, kent het wel: je kan er maar moeilijk van ademenen en snakt algauw naar frisse lucht. Dat is geen toeval: de chemicaliën in de spuitbussen kunnen ademhalingsproblemen, allergische huidreacties, hoofdpijn en astma veroorzaken. In extreme gevallen kunnen ook fatale hartaandoeningen het gevolg zijn.
Tot nu toe zijn geen schadelijke effecten van aluminiumverbindingen in deodorants en antitranspiranten op de huid vastgesteld. Sommige mensen zijn echter ongewoon gevoelig voor een lokale toepassing van aluminiumverbindingen. Huidiirritatie kan optreden bij het gebruik van sterk geconcentreerde aluminiumzouten.
Was de oksels regelmatig met bijvoorbeeld PH-neutrale zeep, eventueel meerdere keren per dag. De functie van okselhaar is om de geur vast te houden die onze apocriene zweetklieren aanmaken. Door de oksels te scheren kan de geur veel moeilijker vastgehouden worden. Zweet gaat in uw kleding zitten.
Een natuurlijke deodorant bevat geen chemische toevoegingen en is aluminiumvrij. Er zitten natuurlijke antibacteriële stoffen in die ervoor zorgen dat de zweetgeur gemaskeerd wordt en dat bacteriën gedood worden. Zweet krijgt namelijk pas geur zodra dit in aanraking komt met bacteriën op het huidoppervlak.
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren. "Breng twee stroken deo omhoog en twee stroken deo omlaag aan op je oksel."
Waarom stinken mijn oksels na het douchen? Als je oksels na het douchen nog steeds een onaangename geur hebben, kan dit komen door de overgebleven bacteriën op de huid die zweet afbreken en geur produceren.
deodorant zit aluminium in de vorm van 'aluminiumzouten'. Dit zijn chemische stoffen waar aluminium in zit. De meest gebruikte variant is aluminium chloorhydraat.
Beter ruiken
Natuurlijke deodorants bevatten vaak essentiële oliën, die niet alleen heerlijk ruiken, maar ook schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen hebben. En omdat natuurlijke deodorants geen aluminium bevatten, zullen ze niet reageren met je zweet en die gevreesde "BO"-geur veroorzaken.
Werkt Loveli deodorant nou echt? Ja, de Loveli deodorant werkt echt. Zweet geeft een nare geur, op het moment dat het in contact komt met de bacteriën op je huid. Je kunt dit deels voorkomen door je oksels te wassen, maar vooral door de pH-waarde van je huid omhoog te brengen.