Vooral in gerechten met uien en kool en in vleesgerechten met een lange bereidingstijd smaakt reuzel erg lekker en wordt het nog vaak gebruikt.
Je kunt het product aanbrengen op vochtig/handdoek droog haar of op droog haar. Bij het aanbrengen van een haarpommade op vochtig haar creëer je het effect 'wet-look' wanneer het haar uiteindelijk is opgedroogd. Ook zal de pommade wat makkelijker te verdelen zijn.
Reuzel is een dierlijk vet wat je krijgt wanneer je buikspek van een varken smelt. Maar daarvoor ben je natuurlijk niet op deze website. Reuzel is namelijk ook een merk van de bekende barbershop Schorem Haarsnijder en Barbier. Pomade is een vettige haargel dat niet opdroogt.
De grote voordelen van pomade
De eerste is dat pomade het haar aanzienlijk minder uitdroogt dan gel en haarsprays en hierdoor zowel haar als hoofdhuid in betere conditie houdt. Ook zijn er verschillende looks mogelijk, van kort en glanzend of juist wat warriger en langer. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Het verschil tussen wax en gel voor je haar
Wax is over het algemeen wat vetter dan gel. Als je gel in je haar doet dan droogt dit na verloop van tijd op en wordt je haar hard. Wax wordt eigenlijk niet hard, het blijft een beetje vettig en gaat ook niet zo snel uit je haar.
Een haargel of gel is een geleiachtige substantie, die in de meeste gevallen wordt gebruikt in kort haar. Het product werkt het beste als je deze gebruikt in handdoekdroog haar. De haargel wordt hard en, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de clay, is deze niet de hele dag te re-stylen.
Er zit 5 gram vet in 1 theelepel (5 gram) reuzel, waarvan 2,3 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Reuzel of smout is dierlijk vet, het niervet van een varken. Gesmolten reuzel wordt verkregen door het spek te smelten. Wat overblijft is het gesmolten vet en niet-smeltbare restjes die niet gefilterd werden, de zogenaamde kaantjes. Vet van runderen en schapen wordt talg genoemd.
Pamapol Reuzel met Ui 460g bestellen? - Koken, soepen, maaltijden — Jumbo Supermarkten.
Reuzel Green Grease Pomade is een pomade op oliebasis. Doordat er bijenwax in de pomade zit, is dit een redelijk vette pomade met een medium hold en medium glans. De Green Grease is geschikt voor alle haartypes. Omdat de pomade op oliebasis is, is het dus makkelijk om de hele dag door je haar te restylen.
Verdeel de wax in je haren en modelleer elk plukje haar zoals je het wilt hebben. Als de wax af koelt zal deze pluk zo blijven staan. Zit de pluk toch niet goed of wil je halverwege de dag een andere haar style? Wrijf dan de wax die al in je haren zit een beetje warm waardoor je je haren weer kan restylen.
Smout, ook wel reuzel genoemd, is dierlijk vet. Het wordt verkregen door het spek, voornamelijk van de varkensbuik, te smelten. Wat overblijft is het gesmolten vet en niet-smeltbare restjes.
Je kunt het als smeersel gebruiken op crackers en brood. Met wat uitgebakken spekjes erdoor is het heerlijk op een koolhydraatarme cracker of brood. Ook op een plakje komkommer smaakt het lekker. Smout is heerlijk door groenten, stamppotten en koolhydraatarme quiches en hartige baksels i.p v.
Snijd de reuzel in lange repen en vervolgens in blokken (circa 2,5 x 2,5 cm) of laat je slager dat doen. Door de niervet eerst in blokjes te snijden (of zeer grof te malen, 14 mm plaat), laat het vet beter olie los. Smelt de reuzel op (zeer) laag vuur tot het is gesmolten.
Reuzel kun je met gemak een aantal weken in de koelkast bewaren, maar zeker ook invriezen. Wil je het dus vaker gebruiken, smelt dan veel in 1x en vries het in porties in. Uit een kilo varkensvet haalde ik ongeveer een liter vloeibare reuzel of lard.
Zie ook: Reuzel. Onder spekvet verstaat men het vet dat verkregen wordt door het uitbakken van spek. Het uitgebakken spek was knapperig, vooral de zwoerd.
Om gezond te bakken kun je dus het beste vloeibaar vet gebruiken. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten oliën, maar bijvoorbeeld ook aan vloeibare margarine of een vloeibaar bak- en braadproduct. Er zijn verschillende typen olie verkrijgbaar in de supermarkt, zoals olijfolie, zonnebloemolie en arachideolie.
Deze kaantjes, zoals ze worden genoemd, zijn uitstekende smaakmakers voor stamppotten en heerlijk (vers en warm) op roggebrood met een snufje zout. Je moet ze wel op het allerlaatste moment over de stamppot strooien want dan zijn ze nog lekker knapperig.
Verzadigde vetten en transvetten zijn slechte vetten omdat ze het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verhogen. Onverzadigde vetten zijn goede vetten, omdat ze bijdragen tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed en daarmee een bijdrage aan de hartgezondheid leveren.
Het uitkneden van een gel cast heet Scrunch Out The Crunch. Om het makkelijker te maken kun je tijdens het scrunchen een beetje olie op je handen aanbrengen. Sommigen gebruiken hun microvezel doek of T-shirt en er zijn zelfs CG'ers die satijnen handschoentjes gebruiken.
Heeft jouw kindje slap haar en blijft er geen gel goed zitten? Wij hebben een gel gevonden die de hele dag goed blijft, namelijk van Taft.
Verzadigde vetten zoals kokosolie, ghee, smout, ossewit, spekvet, eendenvet, en roomboter zijn goede vetten en de beste keuze. Dit zijn stabiele en ontstekingswerende vetten, ze beschermen tegen oxidatie en hebben tevens nog andere belangrijke gezondheidsvoordelen.
Het uitgebakken vet heeft een duidelijk speksmaak, die in bepaalde gerechten goed van pas kan komen. Aardappeltjes uitbakken in een beetje spekvet zorgt bijvoorbeeld voor een aangenaam bruin korstje en een lekkere smaak. En zuurkool stoven in spekvet geeft een extra winterse noot aan de groente.