Hoe gebruik je een bubble bar? Simpel: verkruimel een deel (of de complete bar) onder de lopende kraan, verspreid het schuim door je badwater en verdwijn even voor de buitenwereld door te ontspannen in bergen vol met bubbels.
Denk er bijvoorbeeld aan om een bruisbal door tweeën of misschien wel door drieën te snijden. Zo kan je langer met je badbom doen en het meerdere keren gebruiken. Zorg er wel voor dat je de stukjes die je niet gebruikt, weer in het zakje doet of op een niet vochtige plek legt.
Een bubble bar wordt gemaakt door het hoofdingrediënt Natrium Bicarbonaat. Gecombineerd met wijnsteenzuur in een shampoo-achtige basis ontstaat er een dikke pasta, die in elke wenselijke vorm gekneed kan worden. Hieraan voeg je overige ingrediënten zoals essentiële oliën, en tada – je hebt een bubble bar!
Hoe gebruik je een bubble bar? Simpel: verkruimel een deel (of de complete bar) onder de lopende kraan, verspreid het schuim door je badwater en verdwijn even voor de buitenwereld door te ontspannen in bergen vol met bubbels.
Zeep en bruisballen zorgen voor een prettige geur, maar het water zal na gebruik wel ververst moeten worden. Daarnaast bevatten sommige zepen bepaalde stoffen die de binnenkant van uw spa en de waterleidingen kunnen beschadigen. Vandaar dat wij afraden om zeep of bruisballen in het water te stoppen.
Ze zijn een vrolijk en kleurig alternatief voor het badzout. Een warm bad met een bruisbal erin werkt zeer ontspannend en is dankzij de toevoeging van diverse ingrediënten een weldaad voor je huid. Een bruisbal zorgt voor een milde reiniging. Er zijn behalve gewone bruisballen ook nog heel bijzondere bruisballen.
Hoe je een bruisbal gebruikt? Heel simpel! Zodra je jouw bad hebt laten vollopen, kun je de bruisbal in het bad leggen. Vervolgens bruist de bal geleidelijk op en kun je genieten van een heerlijk, warm, lekker ruikend en verzachtend bad.
Het is eigenlijk heel simpel te maken. Je mikt de citroenzuurpoeder en baking soda bij elkaar in een kom en mixt dit. Dan voeg je badolie toe, net zo lang tot er een plakkerige boel ontstaat. Met een scheutje maizena rol je dit vervolgens tot een mooie bal.
nodig: 100 gram zeep, 150 gram suiker, 50 gram kokosvet, vormpjes en eventueel kleurstof en/of geurstof. snijd de zeep in stukjes en smelt deze in de magnetron. meng met het kokosvet en voeg eventueel kleurstof en/of geurstof toe. voeg dan de suiker toe en doe het mengsel snel in de vormpjes, anders wordt het al hard.
Bij Holland & Barrett koop je verschillende bruisballen voor in bad en voor onder de douche.
Hoofdingrediënten badbruisbal
Baking Soda wordt ook wel zuiveringszout, natriumwaterstofcarbonaat, natriumbicarbonaat, sodium bicarbonate, dubbelkoolzure soda, baksoda, soda of E500 genoemd. Baking soda is absoluut NIET hetzelfde als bakpoeder, zelfrijzend bakmeel of Driehoek fijne soda (huishoudsoda).
Hoeveel badparels in bad? Wij van Body & Soap adviseren je om 2 badparels voor ligbad te gebruiken. Op die manier wordt het water aangevuld met voldoende verzachtende olie uit de parels, wat dan weer extra goed is voor je huid. Voor een voetenbad raden we je echter aan om 1 parel te gebruiken.
De Kneipp Badparels zijn kleine pareltjes die je in je bad kunt strooien. Laat je bad volstromen met warm water. Voeg de helft van de badparels toe aan een laagje warm badwater (ca. 36-38 °C ) en wacht tot ze goed zijn opgelost.
Het kan gebruikt worden bij het nemen van een ligbad in plaats van bijvoorbeeld badschuim. Badolie beschermt een droge of ruwe huid en herstelt en beschermt de natuurlijke huidbarrière tegen verdere uitdroging. De olie vermengt zich met het badwater en blijft niet als een laagje op de oppervlakte drijven.
Een badparel is een doorgaans bolvormige oliekogel bedoeld om in een bad of voetenbad te gebruiken. Meestal zijn de parels gemaakt van een omhulsel van gelatine, met daarin een geurige olie. In het warme water lost de gelatine op en komt de verzorgende olie vrij.
Het citroenzuur en het bakpoeder zorgen samen voor het bruisen. Dat gebeurt als de bruisbal in (bad)water komt. Er ontstaat daarbij koolzuurgas (het gas dat ook in frisdranken zit). De maïzena is het bindmiddel en zorgt dat alles aan elkaar plakt.
De heilzame voordelen van badzout
Zo neemt je lichaam tijdens een bad met zout veel mineralen, natrium, magnesium en kalium op. En doordat zout de zuurgraad van het water verandert, wordt de hardheid van het water minder. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je huid lekker zacht aanvoelt na een bad.
Omschrijving: Badkaviaar ziet eruit als een soort mini badparels. Ook wel het "Luxe Badzout" genoemd, bestaat voor 100% uit Ureum. Het bevat geen viseitjes of andere dierlijke stoffen. Tijdens het productieproces worden geen mineralen onttrokken of toegevoegd.
Om het voor je huid een beetje plezierig te houden, is het belangrijk om niet te lang te blijven liggen, want hoe langer je in bad ligt, hoe meer je huid uitdroogt. Daarnaast kun je het beste producten op oliebasis gebruiken en kun je je na het badderen insmeren met een bodycrème of vette zalf.
Badoliën verzorgen de huid met waardevolle vetten
De Badoliën zorgen, door de uitzonderlijke verzorging, voor een zacht en glad huidgevoel - ook na het baden. Doordat de oliën een blijvend beschermend laagje vormen op de huid, is er na het baden geen verdere huidverzorging meer nodig.
Tip: de beste bubbels krijg je als je de douchekop op de hardste stand zet en deze schuin op het water richt. Je creëert dan echt bergen schuim!