Rol het schapengaas uit langs de palen. Sla met een hamer het gaas vast met een kram om het gaas op zijn plek te houden. Wanneer de hele rol is uitgerold en op de gewenste plek staat, kan je er meerdere krammen in slaan om het definitief vast te zetten.
ik heb eerst de ene kant met krammen gedaan. en het spannen met een nietmachine en een hamer. je gebruikt de achter kant van de hamer die zet je in het gaas en trekt hem strak.
Bevestig de klemmetjes over de kruispuntjes van het gaas. Wikkel het gaas of draad af langs de andere palen. Span het tuingaas per paal met een spankam en bevestig steeds om de 20 à 25 cm een klemmetje. Wikkel het gaas of draad om de laatste paal en knip het overschot met een tang af.
Om het gaas stevig te bevestigen adviseren wij om aan de buitenzijden in alle vlakken 1 kram te slaan. Daartussenin kun je altijd om en om in elk vlak een draadkram slaan. Zorg ervoor dat de draadkrammen vast in het hout geslagen zitten, zodat het gaas stevig en duurzaam bevestigd wordt.
Als u klimplanten heeft, kunt u het beste harmonicagaas gebruiken om deze hier tegenaan te laten groeien. Harmonicagaas kunt u namelijk makkelijk tegen een hek of schutting plaatsen en planten kunnen zich dan door de mazen heen binden. Harmonicagaas kan ook worden gebruikt voor een omheining van uw tuin of speelplaats.
U bevestigt krammen aan het materiaal door een hamer te gebruiken. Het meest gebruikte materiaal is hout, hier kunt u de kram eenvoudig in slaan. Heeft u per ongeluk een kram krom geslagen?
Gaas voor geiten- of schapenweide
Voor gebruik voor geiten en schapen is een hoogte van zo'n 80-100 cm ideaal. U heeft een stevig soort nodig, want vooral geiten gaan graag met hun poten in het gaas staan.
Knip de spandraad door met een tang. Bevestig een draadspanner aan een nieuw stuk spandraad en bevestig deze aan de eindpaal door de spandraad rond de paal te wikkelen. Verbind dan de spandraad met de draadspanner en span deze op (nog niet te strak).
Let op: je hebt drie spandraden nodig, één onderaan, één in het midden en één bovenaan. Je hebt ook spanners nodig om de spandraden te verstevigen (drie per hoekpaal) én binddraad om de tuindraad aan de spandraden te bevestigen.
Schapengaas is de perfecte afrastering voor schapen, geiten en ander klein boerderij vee. Dit gaas is op een degelijke manier geknoopt en hierdoor zeer stevig.
Kies je voor schapendraad, dan moet je natuurlijk ook nog bepalen op welke palen je deze wenst te bevestigen. De meest gekozen opties zijn beton en hout (kastanje palen).
Voor een weiland met uitsluitend schapen voldoet een afrastering van palen en schapengaas, maar zelfs dan kan het nuttig zijn een stroomdraad te plaatsen om te voorkomen dat schapen in het gaas gaan staan om bij takken te kunnen komen of hun kop door het gaas steken, zodat ze er met de hoorns achter blijven hangen.
Hoe diep moet mijn paal in de grond? Over het algemeen gebruikt men voor het bepalen van de juiste lengte van de paal (voor in de grond) de vuistregel dat 1/3e van de lengte van de paal de grond in moet. Als minimale lengte wordt hierbij over het algemeen een lengte van 40cm in de grond geadviseerd.
Voor de afstand tussen de weidepalen kunt u 7 tot 10 meter aan houden. Bij een verplaatsbare afrastering met mobiele palen voor uw paarden kunt u dezelfde hoogte nemen als bij een permanente afrastering (135cm, 100cm, 65cm), maar met een paalafstand tussen de 6 en 12 meter.
Plaats de paal met de rechte kant naar de uitgezette lijn toe. Sla met een houthamer de paal de laatste 10 tot 15 centimeter in de grond. Probeer de paal goed in het midden te raken, dan beschadigt u de paal het minst. Als u wilt, kunt u ter bescherming een leeg conservenblik over de paal plaatsen en daarop slaan.
Rol het schapengaas uit langs de palen. Sla met een hamer het gaas vast met een kram om het gaas op zijn plek te houden. Wanneer de hele rol is uitgerold en op de gewenste plek staat, kan je er meerdere krammen in slaan om het definitief vast te zetten.
Krammen worden onder andere door hoveniers en landbouwers gebruikt voor het vastmaken van prikkeldraad of ijzerdraad aan palen en het vastzetten van kippengaas.
Verstevig de buitenste hoekpalen met een schuine paal zodat bij het aanspannen van de schapendraad de hoekpalen niet schuin getrokken worden. Vervolgens rolt u de schapendraad volledig uit en plaatst u hem tegen de palen. Aan de hoekpalen spant u iedere horizontale draad aan met een gegalvaniseerde draadspanner.
Hoewel het een snelle groeier is, heeft een klimop plant even de tijd nodig om volledig dicht te groeien. In de winter groeit hij vrijwel niet, maar in het voorjaar en de zomer krijgt hij een groeispurt. Om een klimop haag volledig dicht te laten groeien heeft u ongeveer drie jaar geduld nodig.
De voordelen: Stevig, dik gaas, waardoor je dieren goed beschermd zijn tegen roofdieren en het gaas mooi strak blijft staan.
Klimop kan in principe het hele jaar aangeplant worden. Maart tot begin oktober is de beste tijd om de planten in de grond te zetten. In deze periode is de grond warm en kunnen de wortels nieuwe groei ontwikkelen. Wanneer het vriest en in zeer droge perioden moet je de aanplant van klimop even uitstellen.
Ze zijn gewoon om te stappen zo ver als ze kunnen en zelf willen. Hoeveel voer je ze ook geeft, als ze de kans hebben om uit te breken zullen ze deze ook nemen. De omheining regelmatig controleren. Als er ergens een gat in is waar ze door kunnen zijn ze weg.