Voor € 2,- extra p.m. ontvang je van ons een CI+ Module. Dit is een digitale insteekkaart die rechtstreeks in je televisie gaat. Super eenvoudig. Met een CI+ Module kijk je digitaal en in HD-kwaliteit, zónder een losse mediabox naast je TV.
Je CI+ module koop je aan voor 69€ maar kan je eventueel doorverkopen.
Als een gebruiker nu op een tweede toestel digitale televisie wil ontvangen, moet hij een ci+-module en smartcard bij Ziggo huren voor twee euro per maand. Als de televisie geen ci+-ondersteuning heeft, kan voor vier euro per maand een extra mediabox of voor vijf euro per maand een extra Horizon-box gehuurd worden.
Is je tv geschikt voor interactieve tv? Dan heb je een 1.3 interactieve CI+ Module nodig. Dit staat altijd op de module. Een 1.3 interactieve CI+ Module geschikt voor Ziggo is van het merk Quantis of @Smit.
1. Quantis CI+ 1.3. Als u thuis niet wilt hannesen met 2 afstandsbedieningen, of u wilt geen decoder op uw televisie kastje hebben staan dan is de de aanschaf van een CI+module hiervoor een ideale oplossing. Een echte aanrader binnen deze producten is de Quantis CI + 1.3 interactieve module.
Bij sommige tv-providers kun je tv-kijken zonder kastje met een CI-module. Deze smartcard is een insteekkaart die je in je smart-tv plaatst. De CI-module vervangt dan de tv-ontvanger. Wel moet de coaxkabel nog altijd zijn aangesloten op de televisie.
Maar, iedereen mag 3 digitale activaties hebben (dus los van wat dit is, een box, kaart/CI). Er is alleen een uitzondering voor voormalig Ziggo klanten die nog gekochte apparatuur hadden buiten de 3 activaties om. Die mogen tot 5 activaties hebben, anders zouden ze namelijk ineens de helft niet meer kunnen gebruiken.
De CI+ module is in principe alleen een decoder, voor veel functies is een mediabox nodig. In oud Ziggo gebied zijn interactieve functies wel mogelijk.
CI staat voor Common Interface, en is kortgezegd een manier van digitaal televisie kijken. Een CI+ bestaat uit de smartcard van je provider, waar je abonnement op staat, en een soort omhulsel: de module. Je doet de smartcard in de module en deze steek je vervolgens in de TV.
Controleren of je tv geschikt is voor een Ziggo smartcard
Op de productpagina van elke televisie vind je de specificatie Ondersteund door aanbieder. Als hier Ziggo naast vermeld staat, dan is de tv gecertificeerd.
In combinatie met een smartcard is het volgens de kabelaar voortaan mogelijk om 75 digitale zenders te bekijken op een geschikt toestel, waardoor een losse settopbox niet langer nodig is. De CI+-module krijgt een prijs van 69 euro.
Smartcards verlopen niet door een storing, in fupc gebied kan je smartcard 2 maanden zonder signaal, in fziggo gebied zelfs een half jaar. Als een smartcard ineens niet meer werkt kan die defect zijn.
Als je geen losse decoder bij je tv wilt, is een CI+ module een goede oplossing om ruimte te besparen. Je hebt dan maar één kabel nodig naar je tv om de zenders te bekijken: de coax kabel. Daarmee ontvangt je televisie het signaal om digitale tv af te spelen. De meest gebruikte provider voor CI+ modules is Ziggo.
Om de CI+ module te gebruiken moet je tv de juiste digitale tuner hebben. Vrijwel alle recente platte tv's hebben een tuner die geschikt is voor kabeltelevisie (DVB-C) en Digitenne (DVB-T/T2).
In deze CI+ module dient een smartcard van de aanbieder van digitale televisie geplaatst te worden en dan is de televisie geschikt voor de ontvangst van digitale tv met de ingebouwde decoder. Deze smartcard kan je verkrijgen via je tv aanbieder maar is in veel gevallen ook in de elektronica winkels te koop.
Je leest het goed: met een CI+ module heb je geen losse ontvanger of kabels nodig.
Kort en simpel gezegd; je kunt een smartcard niet van het ene klantnummer overdragen op de ander. Dus je kunt deze helaas ook niet overnemen van je ouders, kulkm00.
Gebruiksgemak. De Humax iRHD-5500c werkt vrij gemakkelijk. De afstandsbediening heeft grote toetsen en je kunt er makkelijk mee zappen, het volume aanpassen of teletekst bedienen. In vergelijking met analoog zappen, zal het zappen via de digitale tv-ontvanger wel wat langzamer gaan.
We onderscheiden drie soorten tv-kastjes; de Mediabox XL, de Mediabox Next en de Next Mini. Alle drie maken zij tv kijken persoonlijker, slimmer én makkelijker. Toch verschillen ze van elkaar. De Mediabox XL en Mediabox Next kun je nog wel in huis hebben, maar leveren we niet meer.
Als je Ziggo Replay TV, Uitzending gemist, Ziggo On Demand of een extra zenderpakket, zoals Ziggo Sport Totaal of Fox Sports wil bekijken, dan heb je daar wel een CI+ Module of mediabox voor nodig. Met digitale televisie zonder kastje heb je een selectie van de digitale zenders uit het Kabel TV pakket.
Meerdere televisies aansluiten
Iedere splitsing in een coax installatie verzwakt het signaal een beetje. Doorgaans levert Caiway, Zeelandnet en Ziggo voldoende signaal om dit te splitsen naar 2 of 3 apparaten (1 modem en 1 tot 2 televisies). Ga je naar meer ontvangers splitsen dan zwakt het signaal te sterk af.
Wat is een CI+ Module? Een CI+ Module is een kleine digitale ontvanger in de vorm van een metalen insteekkaart met een smartcard erin. Deze plaats je rechtstreeks in een voor CI+ geschikte tv. Met CI+ geniet je van digitale televisie zonder een los kastje.