Hoe eet je saté?

Bij voorkeur wordt saté met een ketjap- of pindasaus geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sate-man.nl

Hoeveel saté per persoon?

Met 1 kilo kipfilet kun je circa 32-35 stokjes (4 per persoon bij 8 personen) maken. Als bijgerecht bij nasi goreng bijvoorbeeld is dat voldoende. Als hoofdgerecht met stokbrood, lontong, gebakken uitjes, atjar tjampoer e.d. zou ik er zo`n 8 tot 10 per persoon serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulweb.nl

Welke saté is het lekkerst?

De onderzoeker zegt zelfgemaakt het lekkerst te vinden. Het best uit de test kwam een Verstegen-variant met de naam Kant & Klare Satésaus natriumarm. Het testoordeel voor deze uitschieter is een 9,5 op een schaal van 0 tot 10. Ook Inproba scoort hoogt met de Satésaus kant en klaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Hoe spreek je saté uit?

Spreek uit: sâh-tèh

In het Indonesisch en Maleis hebben de meeste woorden een lichte klemtoon op de voorlaatste lettergreep. Zo ook bij saté: de Indische uitspraak is 'sâh-tèh', met tweemaal korte klinkers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nporadio1.nl

Wat voor soort vlees is saté?

Kipfilet is uitermate geschikt voor saté ajam. In Indonesië maakt men ook gebruik van andere stukken vlees van varken, kip of geit (zelfs het vet). Voor saté padang wordt rundvlees gebruikt, bijvoorbeeld uit riblappen. In Indonesië wordt saté vaak langs de kant van de weg bereid en verkocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

"Surinaamse Kipsaté Recept" "Surinaams Eten" "Kip Recepten"

18 gerelateerde vragen gevonden

Is saté altijd met pindasaus?

In Nederland wordt saté en satésaus nogal eens door elkaar gehaald. Satésaus is de saus op basis van pinda's (geen pindasaus) die erbij wordt geserveerd. In Indonesië wordt veel minder, soms andere (ketjap)saus of helemaal geen saus bij de saté geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gembira-maastricht.nl

Is satésaus typisch Nederlands?

Pindasaus heeft zijn oorsprong liggen in de voormalige kolonie van Nederland in Indonesië. Deze saus is samen met gerechten zoals bami goreng, nasi goreng en kroepoek door de Indische Nederlanders naar Nederland meegebracht. De saus wordt gemaakt van een pasta van gemalen pinda's, oftewel pindakaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gastropedia.nl

Is het saté of saté?

Saté (sateh, spreek uit: 'SA-teh') is een van oorsprong Indonesisch gerecht: blokjes gemarineerd vlees worden geregen aan spiesjes gemaakt van hout of bamboe. Het vlees wordt gegrild boven houtskool. De naam saté wordt soms ook gebruikt voor de pindasaus die bij de stokjes wordt geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisbezorgd.nl

Wat is het meervoud van saté?

satés (meerv.)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woorden.org

Hoeveel soorten saté zijn er?

Iedereen is dol op sate en heeft wel eens een Kip Sate, Sate Kambing (in Nederland vaak gemaakt van Lams) of een vegetarisch sate'tje gegeten. Wist je dat er 12 populaire soorten sate zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mistermakan.nl

Hoe lang moet saté in kokend water?

Doe inhoud van het bakje in een pan; met ca. 4 eetlepels water ca. 7 min. op middelmatige stand verwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mora.nl

Kan je satésaus over de datum eten?

Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum

Oliën, sauzen en smeervetten Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Kun je saté van te voren maken?

Kipsaté van de BBQ

Voor het beste resultaat marineer je namelijk de kip minimaal 1 dag van te voren. Dan kunnen de smaken goed intrekken en krijg je simpelweg het beste resultaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eefkooktzo.nl

Hoe lang sate frituren?

Rijg de kip aan de satéstokjes. Frituur ca. 3à 4 minuten in de frituur. Strooi er eventueel nog wat kruiden over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meersmaak.be

Hoeveel kipfilet voor 3 personen?

Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flair.nl

Hoeveel stokbrood per persoon?

Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slagerijtenhoff.nl

Waarom tiramisu tje?

Als het woord op een y eindigt (zonder andere klinker ervoor) of op een enkele u die als oe wordt uitgesproken, gebruik je een apostrof: baby - baby'tje. lolly - lolly'tje. tiramisu - tiramisu'tje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beterspellen.nl

Wat is het meervoud van café?

De correct gespelde meervoudsvorm van café is cafés, zonder apostrof. Als een zelfstandig naamwoord eindigt op é, schrijven we de meervoudsuitgang eraan vast. Een apostrof is niet nodig omdat de combinatie niet verkeerd kan worden uitgesproken: logés, attachés, coupés, prostitués.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Is pindasaus gezond voor je?

Maar is satésaus gezond? Sorry, nee … Hoewel satésaus is gemaakt van gezonde pinda's, is deze saus dat niet. En dat komt vooral doordat de saus niet alleen erg vet is maar ook omdat er veel suiker aan wordt toegevoegd. De combinatie veel vet en veel suiker verandert die satésaus in een serieuze caloriebom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkergezond.nl

Wat is het verschil tussen pindakaas en satésaus?

Satésaus is eigenlijk een verzameling voor meerdere sauzen die je bij de saté kunt eten. Pindasaus daarentegen is gemaakt van pinda's of pindakaas. Maar we bedoelen in Nederland met beide namen eigenlijk dezelfde saus, die in de volksmond omschreven wordt als satésaus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op barbecuen.eu

Wat is verschil tussen pindasaus en satésaus?

Pindasaus en satésaus zijn van oudsher niet hetzelfde - al is dit vooral een puristenkwestie. Pindasaus is een saus op basis van pinda's en met satésaus worden alle sauzen voor bij de saté bedoeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Waarom schift de pindasaus?

Doordat het vrij vet is kan de pindasaus in de schift gaan als het toch kookt. Schiften is een proces waarbij het vet van de andere producten gaat scheiden, dit kan ook bij mayonaise gebeuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etenmetroos.nl

Hoe wordt saté saus gemaakt?

Pindasaus wordt in Indonesië gemaakt van gemalen pinda's, maar in Nederland gebruikt men vaak pindakaas. Ketjap kan een van de ingrediënten zijn en geeft pindasaus dan zijn zoutige smaak. Pittige varianten bevatten chilipeper.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Waar komt Petjel vandaan?

Gado gado mag dan het bekendste Indische groentegerecht zijn, maar dit minder bekende broertje van de gado gado is wat mij betreft de lekkerste.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kokkieslomo.nl

Populaire vragen