Hoe eet je kardemom?

In het Westen gebruiken we kardemom vooral voor het kruiden van gebak, koekjes en brood.In Azië kruidt men er ook vlees, vis en rijst mee.Je kunt kardemom gemalen verwerken of als hele zaden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Kun je kardemom eten?

Kardemom is zeer geliefd in de Indiase en Arabische keuken, maar ook een veelgebruikte smaakmaker in Scandinavische gerechten. Het is een onmisbaar ingrediënt in kruidenmengsels als curry en garam masala. In Azië kruidt men er ook vlees en rijst mee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.wmf.nl

Wat eet je van de kardemom?

Kardemom (Elettaria cardamomum) is familie van gember. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. In de keuken worden de zaden en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen gebruikt. Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dekruidenbaron.nl

Waar kan ik kardemom In gebruiken?

Kardemom past perfect bij kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Al deze specerijen komen voor in veel Indiase kruidenmengsels, waaronder garam masala. Kardemom smaakt ook heerlijk in combinatie met rozemarijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tilda.com

Hoe kneus je Kardemompeulen?

Kneus je specerijen

Denk bijvoorbeeld aan kardemompeulen, laurierblaadjes, limoenblad, steranijs, jeneverbessen (in de zuurkool) of kaneelstokjes. Om de smaken flink los te laten komen, kun je deze specerijen het beste eerst even kneuzen. Bijvoorbeeld met de platte kant van je mes. Of geef ze een tik in de vijzel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

How to process whole cardamom pods

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel kardemom per dag?

Rijk aan ijzer en mangaan

In 100 gram kardemom zit 175% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan ijzer. Nu zal vrijwel niemand een ons kardemom op een dag opeten, maar het geeft wel aan dat dit kruid goed past in een ijzerrijk dieet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mens-en-gezondheid.infonu.nl

Wat doe je met Kardemompeulen?

Je vindt kardemom in het kruidenschap van je supermarkt of online, zowel in peulvorm als in gemalen vorm. Voor curry's, stoofgerechten en dergelijke kun je het beste kiezen voor de peulen. Als je iets lekkers gaat bakken of het wil toevoegen aan een drankje, is de gemalen vorm beter geschikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodiesmagazine.nl

Wat zijn de voordelen van kardemom?

Kardemom kan gebruikt worden om de mond en de adem fris te houden, de spijsvertering te bevorderen, depressies tegen te gaan en als afrodisiacum. Het kan ook helpen tegen infecties, kanker, hoge cholesterol en hart- en vaatziekten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mens-en-gezondheid.infonu.nl

Hoe lang kun je kardemom bewaren?

Hele specerijen – denk: steranijs, komijnzaad, kaneel en kardemomkun je langer bewaren, zo'n acht tot tien maanden om precies te zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Waarom kardemom gebruiken?

Kardemom is krampstillend en stimuleert de bloedcirculatie en is daardoor heilzaam voor je spieren. De specerij is weldadig voor je maag en tegen misselijkheid en bovendien goed voor de spijsvertering. Deze specerij werkt erg goed tegen een slechte adem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onehandinmypocket.nl

Is kurkuma hetzelfde als kardemom?

Kardemom is een kruid uit de gemberfamilie. Geen wonder dat die twee zo goed samengaan in een kopje heet water. Kardemom doet een beetje denken aan de sauna, het ruikt fris en heeft een ontspannend effect. Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedzaamensnel.nl

Hoe maak je kardemom thee?

Zelf kardemom thee maken
  1. Neem 5 kardemompeulen.
  2. Stop de peulen in een theeglas.
  3. Giet hier kokend water overheen.
  4. Voeg eventueel wat verse gember, kurkuma of rozemarijn toe.
  5. Laat de thee 5 tot 10 minuten trekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gember.org

Hoe gebruik je zwarte kardemom?

Hoe te gebruiken? De zaadjes in de peulen worden in India gebruikt in sommige currymengsels, maar het is gebruikelijker om de hele peulen mee te laten sudderen in stoofpotjes. Voor het serveren er wel even uithalen. Droog en donker jaren te bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aziatische-ingredienten.nl

Wat zit er in gemalen kardemom?

Het is een meerjarige plant van de gemberfamilie (Zingiberaceae) waar ook gember en kurkuma onder vallen. De plant produceert peulen die elk 15 tot 20 zaden bevatten. Deze zaden worden vaak gemalen tot een fijn poeder voor gebruik in de keuken of de geneeskunde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mens-en-gezondheid.infonu.nl

Wat doet koriander met je lichaam?

Koriander zit boordevol vitamines, mineralen en vezels. Zo is het rijk aan vitamine C, een vitamine die onder andere bijdraagt aan een goede weerstand en je lichaam door zijn functie als antioxidant helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Ook bevat koriander veel bètacaroteen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverseverleiding.nl

Wat zijn Kardemompeulen AH?

Kardemom is de gedroogde vrucht van een plant uit Zuid-India. Het zijn peulen met daarin kleine donkere zaadjes. Deze zaadjes hebben een sterke unieke smaak met een intens aromatische geur. De smaak is citroenachtig met een vleug eucalyptus, en het heeft een warme, zoete ondertoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kun je kruiden over de datum eten?

Kruiden kunnen bijna niet bederven als je ze droog en koel opslaat, maar de kleur kan wel minder worden en de smaak zal na een tijd niet meer zo intens zijn als toen je de kruiden net kocht. Ook al zegt de 'tenminste houdbaar tot' stempel iets anders, hele kruiden zoals hele zwarte peper zijn na 4 jaar nog vers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op greengypsyspices.com

Wat als kruiden over de datum zijn?

Kruiden gaat niet over datum zoals vlees en melk dat wel kunnen doen. Eet je kruiden die volgens de datum die op het potje staat 'niet goed' meer zijn, dan zul je er niet ziek van worden. Wel is het zo dat kruiden waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is, kan het zijn dat het zijn smaak en sterkte verloren heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kookfans.nl

Wat is groene kardemom?

Groene kardemom is familie van de gember. Groene kardemom is het bekende broertje van de de zwarte kardemom. De smaak van groene kardemom is te omschrijven als zoet met een hint naar bergamot, citroen en kamfer en de reuk is scherp. Het wordt veel gebruikt in toetjes, koek en gebak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dekruidenbaron.nl

Is kruidnagel goed voor je?

Kruidnagel verbetert de spijsvertering, kalmeert de maag en helpt bij maagdarmklachten zoals winderigheid, diarree en een opgeblazen gevoel. Met name de oliebestanddelen in kruidnagel werken pijnstillend en ontstekingsremmend en hebben antimicrobiële activiteit tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orthokennis.nl

Wat is Kardemomzaad?

De zaden worden als specerij in de keuken gebruikt, vaak worden ze gemalen aangeboden, maar wanneer je zelf kardemomzaad maalt is het aroma veel intenser. De beste kardemom komt uit het kustgebied in het zuidwesten van India. Kardemom heeft een aromatische zoete, maar ook scherpe smaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedwel.nl

Hoe groeit kardemom?

De plant heeft dikke wortelstokken en rechtopstaande stengels met vruchtdragende puntige bladeren. De plant wordt zo'n 2 tot 2,5 meter hoog en heeft laag groeiende waaierachtige takken. De kardemom groeit in peulen aan de stengels aan de onderkant van de plant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op algemeen.verstegen.nl

Wat is kardemom in het Nederlands?

Kardemom (Elettaria cardamomum) is een kruidachtige plant uit de gemberfamilie en is inheems in het zuiden van India. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. In de keuken worden de zaden en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Populaire vragen

  Vorige artikel
Hoeveel invoeren vanuit UK?
Volgende artikel  
Hoe voorkom je sepsis?