Taco's zijn het lekkerst als je ze uit de hand eet. Gewoon afhappen of openbreken en beide helften opeten als een soort crackertjes met tacobeleg.
Verwarm de tacoschelpen in de oven ca.15 minuten op 125°C (laat het papier zitten).
Je kunt taco's vullen met alles wat je lekker vindt. Warm, of koud zoals in deze salade.
Tostada: harde schelpen
Dit zijn eigenlijk geroosterde of gefrituurde tortilla's. Hier in de supermarkt noemen ze dit tacoschelpen.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Yvette: 'Een tortilla is alléén het pannenkoekje dat de vulling vasthoudt, een taco is een tortilla mét vulling, een gerecht dus. Tortilla's worden gemaakt van tarwebloem of maïsmeel. En dat is meteen al een groot verschil!
Verwarm de tacoschelpen in de magnetron (schuif ze in een cirkel in elkaar zodat de randen van de tacoschelpen lichtjes overlappen). Verwarm in de magnetron op een hoge stand tot de taco's warm en knapperig zijn, 30 tot 45 seconden.
Tacoschelpen blijven in de voorraadkast heel lang goed. Heb je wat restjes over? Bewaar de vulling dan altijd apart in de koelkast, zo blijft de taco lekker knapperig. Zachte tortillawraps kun je beter in de koelkast bewaren, deze blijven in een geopende verpakking tot twee dagen houdbaar.
Knapperige taco's met coquilles en salsa
De coquilles zijn het hoofdingrediënt van de taco. Je kunt ze goed rauw eten (wel kakelvers bij de visboer halen), maar ik laat ze een beetje in limoensap garen. Leg ze daar dus ook niet te lang in, want je wil niet dat ze overgaar zijn.
De originele Mexicaanse taco is zacht en in tegenstelling tot de tacoschelpen die wij kennen, breken ze niet zo snel. Enchilada's zijn gevulde tortilla's die bedekt worden met saus. En quesadilla's zijn plat en zoals de naam al doet vermoeden, gevuld met kaas.
Wraps tot gebruik gekoeld bewaren. Wraps zijn ideale gerechten: je kunt het als lunch, diner of snack eten, en warm of koud, en ze zijn ook nog eens makkelijk mee te nemen: je wikkelt ze gewoon in vershoudfolie!
Makkelijk & lekker: wraps maken, ook koud!
Koude wraps zijn lekker als lunch of avondmaal. Ook als borrelhapje of bij de high tea doen ze het goed.
Serveren. U kunt de tortilla direct serveren, of laten afkoelen tot kamertemperatuur (uit de koelkast is de tortilla té koud). Snijd de tortilla voor tapas in mooie kleine puntjes die netjes met de hand of saté prikkers te eten zijn.
Stap 3 – Leg de taco schelpen ongeveer 5 minuten in een op 200 graden verwarmde oven. Als je dit niet doet zijn de taco schelpen een beetje taai, dus het is wel echt aan te raden om dit even te doen. Als je een Airfryer hebt is 2 of 3 minuten genoeg.
Ingrediënten: 79% maïsbloem, zonnebloemolie, zeezout.
1 schelp (11 g) bevat 48 calorieën.
Taco's zijn het lekkerst als je ze uit de hand eet. Gewoon afhappen of openbreken en beide helften opeten als een soort crackertjes met tacobeleg.
Hartig beleg zoals Taco Mundo Ei-salsa verde salade is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding.
Er zit 0,2 gram vet in 1 stuk (10 gram) taco, waarvan 0 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C. Na deze twee dagen neemt de kans toe dat er ziekmakende bacteriën in het eten aanwezig zijn.
Je kunt het vlees en de taco schelpen ook invriezen. Doe een plastic container in de diepvriezer en je kan het zeker een maand bewaren. Scheid het vlees echter van de corn taco's, ze worden ander klef als je ze ontdooit en opnieuw verwarmt. Je kunt de taco's afzonderlijk invriezen.
Bak de mini taco's in de Airfryer gedurende 8 minuten op 160 graden.
Wanneer de tortilla niet warm is, zal hij sneller uit elkaar vallen wanneer je hem met al de toppings in probeert op te vouwen. Een warme tortilla is zachter, meer plooibaar en gemakkelijk te vouwen rond de vulling. Leg je taco's ongeveer 5 minuten in een oven van 200 °C voor een optimaal resultaat.
Hoewel coquilles vaak geassocieerd worden met de Franse keuken, worden ze wereldwijd in allerlei gerechten gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sushi en stoofpotten. Om de heerlijke maar ook delicate smaak van het vlees te behouden, is de beste manier van coquilles bereiden even kort bakken of grillen.
Antwoord van Jeroen Meus
Die kan je verwarmen in de microgolfoven op een lage stand, zodat de warmte de tijd heeft om zich te verdelen. Het gaat net zo goed in een voorverwarmde oven van 120 tot 140 °C. Een te hoge temperatuur zou de tortilla uitdrogen, terwijl de vulling koud blijft.