Churros worden op verschillende manieren geserveerd. Ze zijn al ontzettend lekker wanneer ze vers uit de frituur komen, soms met een beetje suiker eroverheen. Een populaire manier om churros te eten is door ze in gesmolten chocolade te dippen.
Hoe eten de Spanjaarden churros? Soms als ontbijt, en soms als een lekker tussendoortje.Churros worden vaak geserveerd met een kop dikke, hete chocolade om in te dippen.
In Spanje worden churros vaak gegeten bij het ontbijt, gedoopt in dikke warme chocolademelk of café con leche . In Mexico serveren straatverkopers en churrerías (churrowinkels) ze met verschillende toppings en vullingen, en ze zijn een populaire snack op kermissen en festivals.
Churros doen denken aan donuts, al zijn ze knapperiger. Churros worden puur, met een kopje warme chocolade of met kaneelsuiker gegeten.
In Spanje worden churros vaak gedoopt in een kop warme, dikke chocolade, maar je kunt je churros ook serveren met een klein bakje chocoladesaus of karamelsaus – eventueel een gezouten karamel – waarin je ze kunt dopen . De warme churros smaken ook heerlijk met een lekker bolletje ijs of ingelegde bessen.
De manier waarop het gedaan wordt is een heel simpele manier: een churro wordt genomen en gedoopt in de warme chocolademelk in de kop, soms met suiker gestrooid over de churros van tevoren . De rest van de chocolade die overblijft na het eten van de churros wordt meestal opgedronken. De churro kan warm of koud geserveerd worden.
In het zuiden van Nederland ken je de churro misschien onder de naam 'suikerfriet'.
Bestrooid met suiker en gedoopt in een warme saus, zijn ze gewoonweg het perfecte eten. Jorge's Churros zijn eenvoudig thuis te maken en ronduit verslavend als ze worden geserveerd met mijn favoriete sauzen om churros in te dippen: chocoladesaus, aardbeiensaus en vanille crème anglaise .
Serveer de goudbruine churros met chocoladesaus, nog warm om te dippen, en ijskoude slagroomtoefjes.
Tegelijkertijd zijn Churros (spreek uit als 'Tsjoerros') ook heerlijk als snack. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag je het aan je gasten serveert.
Churros con chocolate is een geliefd ontbijtvoedsel in Spanje, maar je kunt ze ook als middagsnack tussen lunch en diner eten. Dat komt omdat ze een trucje in petto hebben.
Churros zijn het meest magisch als ze knapperig en krokant zijn aan de buitenkant, terwijl ze zacht en zelfs mals zijn - net voorbij de vla - in het midden . Ze moeten ook licht zijn, niet loodzwaar en zwaar. Om al die vakjes aan te vinken, is het belangrijk om je churros in zeer hete olie te bakken.
Traditionele churros worden gerold in suiker (of kaneelsuiker) en gedoopt in chocoladesaus. Ze zijn nauwe verwanten van de donut en worden vaak 'Spaanse donuts' genoemd. In het Verenigd Koninkrijk beschouwen we churros meestal als een lichte snack of dessert, maar in Spanje worden ze vooral gegeten als ontbijt .
Churros zijn een traditioneel Spaans dessert dat over de hele wereld populair is geworden.
Spaans ontbijt
De Spanjaarden beginnen hun dag graag met een licht broodje, zoals tostada con mermelade y mantequilla (geroosterd brood met jam en boter), pan con tomate (geroosterd brood met tomaten en olijfolie) of een croissant. Daarbij wordt vaak koffie met melk of chocolademelk gedronken.
De beste manier om churros op te warmen hangt af van uw voorkeuren en beschikbare apparatuur. Wij raden aan om een airfryer of oven te gebruiken voor de knapperigste resultaten. Airfry op 370°F (185°C) gedurende 2-5 minuten of bak in een voorverwarmde oven op 375°F (190°C) gedurende 4-7 minuten, halverwege omdraaien .
Versgebakken zijn churros het allerlekkerst. Je kunt ze na het bakken ongeveer 2 dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten bak. Warm ze ongeveer 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C voordat je ze weer gaat eten.
Ze worden in Spanje bij voorkeur gegeten als ontbijt samen met een dikke, warme chocoladesaus, geserveerd bij een kop koffie. Maar je kunt deze lekkernij eigenlijk op ieder moment van de dag eten. Churros zijn bijvoorbeeld ook perfect als zoete snack tussendoor of als toetje.
Je kunt een "churro bar" creëren waar je gasten hun favoriete toppings en vullingen kunnen kiezen of je churros van tevoren maken, zodat ze precies zijn zoals jij ze wilt hebben. Als je echt een "wow"-factor wilt, kun je je churros zelfs in een piramide samenstellen of ze serveren met ijs of warme chocolademelk .
Churros, soms aangeduid als de Spaanse donut, is een snack gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, soms ook gemaakt van aardappeldeeg, die oorspronkelijk uit Spanje komt. Churros met warme chocola.
Het zijn nu Spaanse weken bij Lidl en daar heeft Lidl perfect op in gespeeld: er zijn namelijk verse churros te koop! Check hieronder alles over deze lekkernij.
Je kunt het churrosdeeg maximaal een dag invriezen. Let wel op! Hoe langer je het deeg bewaart, hoe meer gluten er gevormd worden. Teveel gluten leiden tot een taaie smaak van de churros.