Helft van de tijd
Op welke manier de relatie ook beëindigd is, het kan soms nog maanden of jaren duren voordat je er vrede mee hebt. Een bekende 'regel' is dat je gemiddeld de helft van de duur van je relatie nodig hebt om over je ex heen te komen.
Zo houd je je aandacht bij de dingen die je in je leven van nu wil bereiken. Stop met online opzoeken Heb jij ook moeite om je ex uit je hoofd te krijgen? Train jezelf erin om niet alles weer op te rakelen: ga de ander niet Googelen of opzoeken op social media en 'dwing' jezelf om aan andere dingen te denken.
Als je echt wraak wilt nemen op je ex, je ex echt wilt kwetsen dan is er geen betere manier door je gewoon op jezelf te focussen, het geluk te vinden in jezelf en het niet buiten jezelf te zoeken. Als jij weer controle krijgt op je leven, dan ontneem je daarmee ook de macht die je ex op je heeft.
Hoe lang laat ik hem met rust? Als de relatiebreuk nog vers is, is het goed om minimaal een maand geen contact op te nemen. Dit blijkt uit praktijkervaring en een bevraging. Je kunt zelf het beste bepalen hoe lang je je ex de tijd moet geven.
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'. De liefde was hetzelfde, sterker misschien, maar de relatie was totaal anders.
Misschien zal je ex zelfs wel spijt krijgen van het feit dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dit kan ertoe leiden dat hij of zij veel meer openstaat voor het idee om weer bij elkaar te komen. Hierdoor hoef jij verder een stuk minder werk te doen om je ex weer voor je te winnen.
Als je ex oplicht wanneer je langskomt, dan heeft hij of zij nog steeds gevoelens voor jou. Let ook op of je ex steels naar je blijft kijken vanaf de andere kant van de kamer. Als hij/zij niet op kan houden met naar je te kijken, dan is dat een goed teken dat je ex jou niet uit zijn of haar gedachten kan zetten.
De meeste exen beginnen hun geliefde te missen na een 2 tal weken. Soms een drie weken, dat hangt ervan af hoe jullie uit elkaar zijn gegaan. De meesten ex liefjes gaan terug naar elkaar als ze elkaar hard missen en als het gemis blijft voortduren.
Iemand missen gebeurt niet tijdens een gesprek, maar juist bij afwezigheid van contact. Voer dus een kort, prettig gesprek en kap het daarna weer af door te zeggen dat je iets gaat doen (zeg bijvoorbeeld dat je lekker gaat koken). Op deze manier geef je het brein van je ex de tijd om jou te gaan missen.
Doorgaans is dat 30 dagen. Je ex kan alleen op die manier zichzelf afvragen wat jij allemaal uitspookt. De ene keer zorg je dat je wat informatie geeft over jezelf, en de andere keer ben je weer heel ongrijpbaar. Als een man onzeker is over jou en hoe het met je gaat is dat juist prima.
Je kunt natuurlijk zoveel willen, maar je krijgt niet altijd wat je wil. Uit onderzoek is echter wel gebleken dat mensen die op z'n minst 30 dagen wachten totdat zij weer contact opnemen met hun ex, veel meer succes hebben dan mensen die dat meteen doen. De 30 dagen regel is dus zeker het proberen waard!
Als je vriend het uitmaakt, krijgt je zelfvertrouwen een knauw. Je voelt je niet meer lekker, omdat je denkt dat het aan jou ligt. Ook al weet je bewust dat er hele andere redenen kunnen zijn, bijvoorbeeld dat hij een ander heeft… …je brein zal altijd een verklaring zoeken voor wat je is overkomen.
De duidelijke redenen zijn: als je ex je emotioneel of fysiek mishandelde. Soms overtuigen mensen met weinig zelfvertrouwen zichzelf ervan dat ze de liefde niet waard zijn, dus settelen ze voor iemand die ze niet respecteert of op waarde schat. Een andere reden dat je niet weer bij elkaar moet komen is jaloezie.
De fysieke kant van seks met je ex speelt een grote rol. Waarschijnlijk hebben jullie elkaar gemist en is het fijn om weer bij elkaar te zijn. Ook weet je precies wat de ander lekker vindt. En jullie hebben misschien allebei een tijdje geen seks gehad, dus lopen de hormonen hoog op.
Dit is een relatie waarbij beide partners bereid zijn om 100% van zichzelf te geven, wat er ook gebeurt. Als je echt van iemand houdt, moet je er niet aan denken of je aan het geven bent of aan het nemen, maar je moet langs beide kanten bereid zijn om te geven, te geven, te geven en dan nog wat meer te geven.
Wanneer hij deze verliest, verbrijzelt deze illusie. Dit verklaart waarom een narcist in turbo mode schiet wanneer je hem negeert. Doordat je geen contact meer opneemt, voelt een narcist zich machteloos en klein. Daardoor doen ze er soms alles aan om je weer terug te lokken zodat je hun zelfbeeld weer omhoog helpt.
Wetenschappelijk onderzoek is er nooit naar gedaan, maar volgens relatietherapeuten zou ongeveer de helft van de koppels die een pauze inlassen wel degelijk terug bij elkaar komen. Dat een pauze niet altijd het einde van jullie relatie hoeft te betekenen, staat dus vast.