Zonder lamp is de gellak minder lang mooi. De gellak die droogt met een lamp is steviger! Als je art op de nagel aan wilt brengen is het een nadeel als gellak zonder lamp sneller droogt en daarom is de gellak die onder de lamp droogt voor art een betere optie. Je hebt dan langer de tijd.
Breng de kleur Gellak direct aan en droog deze met met UV Lamp gedurende 2 minuten, LED Lamp gedurende 60 seconden. Als de laag droog is dan plaatst u de 2e laag. Deze droogt u opnieuw met uw UV Lamp of LED Lamp.
Ik doe ongeveer 3 weken met mijn gellak, dan is het nog wel mooi, maar is het redelijk ver uitgegroeid en moet het gewoon weer bijgewerkt worden. De gellak wordt trouwens op mijn eigen nagels aangebracht. Omdat mijn nagels zo stevig worden door de gellak breken ze niet meer af en worden ze zo mooi lang.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
De eerste en de meest gebruikte manier is de gellak laten weken in aceton. Besprenkel een wattenschijfje met pure aceton (bij de drogist te koop). Vouw het wattenschijfje om je nagel heen en klem het vast met een stukje aluminium folie. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten tot de gellak los begint te zitten.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
De gel polish breekt af
Zorg dat je de nagel steeds goed geseald hebt. Wanneer je de nageltoppen niet goed sealt krijg je lucht onder de nagels en zullen de gellak nagels uiteindelijk afbreken. Onthou dat je bij iedere stap (base coat, kleur en top coat) de nagel goed sealt.
Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
De meeste gellak merken moeten in een UV-lamp 120 seconden worden uitgehard. Bij de basecoat en de topcoat kan de droogtijd korter zijn, maar check hiervoor altijd even de instructies op het flesje of de website van het merk product wat je gebruikt.
Normale gel nagellak bestaat uit gewone nagellak en UV gel. Hierdoor heb je UV stralen nodig om deze nagellak te verharden. Zonder een UV lamp heb je dus niet zoveel aan deze soort gel nagellak. De tijd van het verharden van gel nagellak hangt of van welke stap je aan het doen bent.
Het merk Gelish biedt namelijk een Structure Gel aan die verlengingen (zowel op tips als op sjabloons) mogelijk maken. Gelnagels = deze kunnen gebruikt worden voor het verstevigen of het verlengen van de natuurlijke nagels. Echter, bij het verlengen wordt gebruik gemaakt van tips (verlengstuk) of sjabloons.
Wij adviseren het niet om je nagel te lakken zonder je basecoat en topcoat. Een basecoat zorgt voor de bescherming van de nagelplaat. Als je een gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt dan kan die kleur in de nagelplaat trekken.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.
Wanneer je naar een goede nagelsalon gaat om gelnagels te zetten kost dit je al snel zo'n 60 euro. Opvullen kost je vaak zo rond de 30 euro en het verwijderen rond de 20 euro.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels.
Zwemmen met gelnagels? Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Gellak verwijderen zonder aceton
Dompel je nagels dan onder in een bakje warm water met wat afwasmiddel en een theelepel zout. Je moet je nagels dan wel twintig minuten laten weken, voordat je de nagels kunt verwijderen. Zorg er dus voor dat je je handen en nagels hierna goed verzorgt.
Ga vooral niet knippen, want dan is de kans groot dat je nagels zullen barsten. Gebruik ook geen metalen vijl. Deze zijn niet echt geschikt om een kunstnagel te vijlen én er ontstaat veel sneller hittevorming bij het vijlen. Een kartonnen vijl is dus de methode.