De vorken liggen aan de linkerkant, messen en lepels aan de rechterkant. Zorg dat de snijzijde van het mes naar binnen wijst. Het bestek voor het nagerecht ligt altijd horizontaal boven het bord. Het lepeltje wijst dan met de bovenkant naar links, terwijl het vorkje met de bovenkant juist naar rechts wijst.
De borden horen op ongeveer 2,5 cm van de tafelrand te staan. Gebruik je meerdere borden, plaats deze dan van groot naar klein. Je begint met het onderbord (die vaak niet gebruik wordt), en het kleinste bord is voor het voorgerecht. Eventueel serveer je het hoofdgerecht apart op een verwarmd bord.
Groene zeep is te gebruiken voor vrijwel alle houtsoorten. Maak een sopje van warm water en een scheutje groene zeep en boen voorzichtig met een zachte spons over de tafel. Laat de tafel drogen en kijk uw u het gewenste effect bereikt heeft.
Schoonmaakazijn + olijfolie
Een bijzonder effectieve combinatie. Voeg een paar druppels olijfolie toe aan bovenstaand mengsel en zie de kringen en vlekken in uw hout verdwijnen. Wrijf voorzichtig over de vlek of kring en laat even intrekken. Doe het vervolgens met een droge schone doek af en de vlek is weg!
Probeer een zwakke oplossing van water en afwasmiddel te mengen.Doop een zachte doek in de oplossing, wring hem uit en veeg het hele stuk af . Je wilt een vochtige doek, geen natte. Maak het hout niet te nat en spoel je doek vaak uit.
Voeg accenten en finishing touches toe . Om uw eetkamer samen te brengen, voegt u finishing touches en accenten toe aan de ruimte. Metalen accenten en spiegels werken goed in moderne ruimtes. Het toevoegen van een opvallend middelpunt aan de tafel kan de ruimte ook gastvrijer en uitnodigender maken.
Plaats het dinerbord in het midden voor de stoel. Vouw een servet en leg deze links van je bord (of bovenop het bord, als je dat liever hebt). Leg je vork aan de linkerkant bovenop het servet (als je daar een servet hebt gelegd). Voeg rechts van het bord eerst het mes toe, het dichtst bij het bord.
Tips om je glazen altijd op de juiste volgorde te plaatsen
Het grote champagneglas komt het meest links te staan (als je champagne schenkt bij de maaltijd), gevolgd door het waterglas en de wijnglazen. Volgens de etiquette moet het waterglas links staan, maar bij Table in a box verkiezen we rechts, vlakbij het bord.
Het servet: links, rechts of op het bord? Het servet plaats je traditioneel links naast de vorken. Als je geen soep serveert, kun je het servet ook midden op het bord leggen voor een extra stijlvolle uitstraling.
Het broodbordje komt links, boven de vorken . Plaats water-, champagne- en wijnglazen in een rij rechts, net boven het mes en de lepels. En vergeet niet, het waterglas is het eerste glas dat met champagne- en wijnglazen rechts van het waterglas wordt geplaatst. Onthoud, eenvoud!
Gekleurd glaswerk en miniatuur flessenborstelbomen zorgen voor een grillige kersttafelsetting . Gebruik lint en een miniatuurboom om simpele, witte servetten te verfraaien. Maak de kleurrijke tafelsetting compleet door ornamenten in een decoratieve kom en in het midden van uw tafel te plaatsen om een elegant middelpunt te maken.
Volgorde van de glazen
Je begint rechtsboven het bord en werkt in een schuine lijn naar beneden. Bovenaan het waterglas, dan het rode wijnglas en tenslotte het glas voor de witte wijn. Een handige vuistregel is om het rode wijnglas recht boven het grootste mes te zetten en het kleine wijnglas boven het kleine mes.
Denk bijvoorbeeld aan een decoratieve placemat, een mooie schaal of een tafelloper. Zo leg je een basislaag neer die niet alleen de tafel beschermt, maar ook zorgt voor een extra laag textuur. Een neutrale basis zoals een linnen tafelloper in aardetinten is een perfect begin.
Kies zachte stoffen, zoals katoen of linnen, en voeg veel kussens en dekens toe voor een uitnodigende en gezellige ambiance. Gebruik geurende producten: Geuren kunnen een krachtige impact hebben op onze stemming en emoties. Gebruik geurende producten, zoals essentiële oliën, kaarsen of diffusers, om een kalmerende en rustgevende ambiance in uw huis te creëren.
Begin met het schoonmaken van het meubilair om vuil, vet en aanslag te verwijderen. Gebruik een milde zeep- en wateroplossing of een houtveilige reiniger. Voor hardnekkige vlekken doet een mengsel van azijn en water wonderen. Producten zoals houtpoets of meubelrestauratoren kunnen de afwerking nieuw leven inblazen.
Meng het met een beetje water en houd de volgende regel aan: voor één deel azijn gebruik je twee delen water. Doop vervolgens een (echte) kurk of een watje in het mengsel en wrijf de vlek er goed mee in. Pak dan een licht sopje en neem de tafel of de vloer ermee af.
Milde reinigingsmengsels
Voor eenvoudige plakkerige vlekken mengt u een oplossing van 1⁄2 kopje warme gedestilleerde witte azijn, 1⁄2 theelepel helder afwasmiddel en 2 kopjes water .