Ontdooien. Doe de boter in een magnetronschaal en zet de magnetron 5 seconden aan op de ontdooistand. Als de boter meegeeft als je hem aanraakt, en de indruk van je vinger achterlaat, is-ie zacht genoeg.
Gebruik de magnetron .
Als het nodig is, kunt u de boter in de magnetron doen, zolang u zich aan een paar eenvoudige regels houdt: het beste kunt u de boter op 20 tot 30% vermogen verwarmen, in intervallen van vijf tot tien seconden. (Hiermee voorkomt u dat de boter te snel smelt.) Draai de boter na elk interval om naar een andere kant.
Hack 4: boter opwarmen in de magnetron
Snij boter in blokjes van ongeveer een centimeter. Doe het in een kom en verwarm de boter vijf seconden in de magnetron. Check telkens of de boter niet smelt. Tip: je kan het vermogen van de magnetron ook lager zetten.
Chef en zelfverklaarde koekjesfluisteraar Carla Hall zweert bij het raspen van bevroren boter direct in haar koekjesdeeg . Het houdt je boter perfect gekoeld en geeft je gebakken goederen de ideale textuur. Welke andere voorraadkast essentials bewaar jij in de vriezer? Laat het ons weten in de comments!
Au bain-marie verwarmen
Boven een pan met water laten we de boter zachtjes smelten. De harde stukjes van de boter kun je eruit scheppen met een schuimspaan. Als de bestanddelen van de boter helemaal gesmolten zijn en de boter en mooi helder is, oftewel geklaard, kun je deze in de pan gieten om in te bakken.
Het enige wat je hoeft te doen is de gewenste hoeveelheid boter te nemen en deze in een kopje of een kleine kom te doen.Zet de kom in een grotere, hittebestendige container.Kook vervolgens wat water en giet het in de grote container . Dit zal de boter zachtjes van alle kanten verwarmen, wat resulteert in een zeer gelijkmatige smelt.
Wacht een paar minuutjes en dan is je boter binnen no time op kamertemperatuur. Warm de boter op in de oven (let op: dus niet in de magnetron).Zet de oven op de voorverwarm stand en doe de boter daarna 7 minuten in de oven.
Ontdooien. Doe de boter in een magnetronschaal en zet de magnetron 5 seconden aan op de ontdooistand. Als de boter meegeeft als je hem aanraakt, en de indruk van je vinger achterlaat, is-ie zacht genoeg. Zo niet, zet hem dan nogmaals vijf seconden terug in de magnetron, en herhaal dit tot hij zacht genoeg is.
Als je recept vraagt om gesmolten boter, hoef je het niet te ontdooien. Smelt het gewoon vanuit bevroren toestand in de magnetron of op het fornuis . Maar wat als je koude of zachte boter nodig hebt voor je taartbodem of koekjes? Ontdooi het dan eenvoudig door het de avond voordat je het wilt gebruiken uit de vriezer in de koelkast te leggen.
De techniek is echt zo simpel als het klinkt. Gebruik een doosrasp of een keukenmachine met de raspbevestiging om een stuk boter rechtstreeks uit de vriezer te raspen; of rasp een ijskoud stuk boter en vries het in tot het hard is . Vanaf daar bent u nog maar een paar stappen verwijderd van grillige, mijlhoge scones.
In een handomdraai: boter uit de magnetron
Hoewel het niet wordt aanbevolen om te bakken, kun je de magnetron gebruiken om boter in een mum van tijd zacht te maken – maar houd het goed in de gaten! Boter smelt gemakkelijk, waardoor het gemakkelijk is om het per ongeluk van vast naar vloeibaar te maken in slechts een paar seconden. Zachte boter en gesmolten boter zijn niet hetzelfde.
Boter verhit je best tot maximaal 150°C (daarna verbranden de melksuikers en -eiwitten) en zeker niet boven de 177°C.
Verwarm de boter in de magnetron op een lage stand (ongeveer 30% vermogen) in korte bursts van 10-15 seconden. Roer na elke burst de boter om deze gelijkmatig te laten smelten en eventuele opgebouwde stoom te laten ontsnappen. Blijf verwarmen en roeren totdat de boter volledig is gesmolten. Het moet glad en vloeibaar zijn zonder dat er nog stukjes in zitten.
U kunt de rol 30 seconden in de magnetron leggen om het ontdooiproces te versnellen.
Zuivelproducten, zoals room of boter, kan je zonder problemen invriezen. Verpak de producten in handige porties en in luchtdichte zakjes of potjes. Zorg er wel voor dat de boter goed ontdooid is vooraleer ze te gebruiken. Zo voorkom je dat de boter begint te spatten wanneer je ze opwarmt om te bakken.
Om boter en suiker goed te kunnen kloppen, moet je beginnen met zachte boter. Gekoelde boter is te hard om te breken en volledig te mengen met de suiker . Te zachte of gesmolten boter zal opkloppen tot schuimige luchtbellen, die uiteindelijk instorten tot een vettig, nat beslag en bakken tot een zwaar en klef gebakken goedje.
Koel bewaren. Ten minste houdbaar tot: zie deksel. Geschikt om in te vriezen .
Muffins kunnen volledig ontdooid worden op kamertemperatuur, of verwarm bevroren muffins in de magnetron of conventionele oven zoals hieronder aangegeven: Voor de magnetron, plaats de uitgepakte muffin op een servet, magnetronbestendige papieren handdoek of bord. Magnetron op HOOG ongeveer 30 seconden voor elke muffin.
Wat is het smeltpunt van boter? Het smeltpunt van boter ligt meestal tussen de 26 en 32°C. Word je dik van boter? Buiten voedingsstoffen heeft roomboter ook een vetgehalte dat tussen de 80 en 90% ligt.
Als je een iets grotere hoeveelheid voedsel hebt, kan de oven een alternatief bieden. Verwarm de oven voor op de laagste stand (meestal rond de 60-70 graden Celsius). Plaats het bevroren ingrediënt op een bakplaat en zet het in de oven. Houd het goed in de gaten en draai het regelmatig om gelijkmatig te ontdooien.
“Boter die slecht geworden is, krijgt een scherpe, onaangename geur. Dat noemen we 'ranzig'. Let ook op de kleur: bedorven boter kleurt donkergeel. En twijfel je nog steeds, proef dan een keer: boter die bitter of zuur smaakt, moet je weggooien.”
Het woord VLOOT betekende "ondiepe bak" en is een afgeleide dialectische betekenis van vlote ( drijven ) geworden.Omdat het zo'n vorm heeft en hij drijft (wat soms ook wel word gebruikt door hem in water te laten om niet te smelten maar ook niet te hard bevroren te zijn).
Smelt de boter in de oven terwijl deze voorverwarmt
Vervolgens raadt Sarah Carey van MarthaStewart.com aan om de boter in de ovenschaal te doen die u voor het recept gebruikt en deze in de oven te zetten terwijl deze voorverwarmt. Zodra de boter gesmolten is, kunt u deze eruit halen en in de kom met uw andere ingrediënten gieten.
Boter smelt rond de 90F, terwijl ghee (geklaarde boter) smelt rond de 76F. Dus als je huis vrij warm is, zal ghee vloeibaar zijn bij kamertemperatuur, maar dat is normaal gesproken niet het geval.
Geklaarde boter bevat veel verzadigde vetzuren. Deze zuren kunnen het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Geklaarde boter is daarom geen gezonde keuze. Omdat deze botersoort uit puur vet bestaat, bevat het ook meer calorieën dan roomboter.