Wil je dat het oogpotlood ook de hele dag blijft zitten, kies dan voor een waterproof variant. Geef je oogpotlood ook een paar seconden de tijd om te drogen anders vlekt het meteen. Probeer dus even niet te knipperen!
Dit doe je met poeder. Het nadeel van sommige poeders is dat je de foundation en/of concealer in kleur en dekking op bouwt. Dus je kunt het beste een transparante poeder gebruiken, deze geeft geen dekking en kleur. Deze zorgt ervoor dat je make up vastgezet wordt en je eyeliner en/of mascara niet meer kan lopen.
Een oogpotlood is poederig (Kayal of Kohl) en een eyeliner is vloeibaar. Een oogpotlood kan je nog mooi vervagen als je het hebt aangebracht en een eyeliner moet je in een keer goed en netjes aanbrengen. Verder is een oogpotlood wat zachter dan een eyeliner. Die komt wat harder over.
Gebruik voor dat je oog make-up aanbrengt een eyeshadow primer. De primer voorkomt ophopingen in de oogplooien én versterkt de kleur. Een inkoppertje: gebruik waterproof mascara. Breng 'm secuur aan eventueel met een doormidden geknipt wattenschijfje tegen je bovenste en onderste ooglid om mascarasporen op te vangen.
Door simpelweg je oogleden, zowel boven het oog als onder het oog, af te poederen, creëer je een barrière die uitlopen voorkomt. Als je geen voorstander bent van foundation of poeder, kan je dit ook vervangen door oogschaduwbasis.
Op je waterlijn
Dan kun je (een waterproof) oogpotlood op je onderste en bovenste waterlijn aanbrengen. Let op dat dit je ogen optisch kleiner maakt, maar het is wel ontzettend mooi! Wil je je ogen juist groter laten lijken? Breng dan een huidskleurig of wit oogpotlood aan op je onderste waterlijn.
Wil je dat het oogpotlood ook de hele dag blijft zitten, kies dan voor een waterproof variant. Geef je oogpotlood ook een paar seconden de tijd om te drogen anders vlekt het meteen. Probeer dus even niet te knipperen!
Bevochtig voor elk oog een doekje met make-upremover. Druk met het doekje enkele seconden voorzichtig op de oogleden en beweeg het langzaam van boven naar onder en van binnen naar buiten. Begin zeker niet te wrijven of te schrobben, dat irriteert de gevoelige huid rond je ogen alleen maar.
Vergeet al te felle kleuren, vergeet metallic en andere glanzende oogschaduw. Felle kleuren steken te veel af bij een ouder wordende huid, metallic legt extra de aandacht op rimpeltjes en oneffenheden. Crème-achtige oogschaduw hoopt zich vaak na wat tijd op in de lijntjes van de ogen.
Er is nog een regel die geldt als je ouder wordt: gebruik geen felle rode kleuren die naar oranje of bruin neigen, want dan lijken je tanden minder wit. Er zijn ook visagisten die zeggen dat je beter zachtere kleuren kan gebruiken, maar daar trek ik me niks van aan.
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Een ultra zacht potlood - geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen en gemakkelijk aan te brengen.
Breng eerst oogschaduw aan en daarna pas de eyeliner en mascara. Zo niet dan bestaat de kans dat je de eyeliner terug uitveegt en dat de oogschaduw in je wimpers blijft plakken.
Qua kleuren is het per oog verschillend. Een nude kleur is altijd goed voor een open blik, je laat het oog iets groter lijken. Gebruik je de tegenovergestelde kleur zwart, dan maak je het oog wat kleiner. Een zwart oogpotlood kan ook heel mooi staan bij een smokey eye look om de oogmake-up wat meer te versterken.
Hoe je zo snel mogelijk een rechte lijn boven je oog krijgt? Door niet te trekken aan je buitenste ooghoek. Dit zorgt ervoor dat de huid ietwat gaat rimpelen als je 'm weer loslaat, en tja, dan is dat lijntje ook meteen oneven.
Zet een lichte oogschaduw boven de holte en vervaag de materie tot aan de wenkbrauwboog. Gebruik vervolgens een donkerder kleur in de buitenste ooghoek en vervaag naar binnen toe. Trek voor een amandelvormig effect een streepje potlood tegen de wimperrand aan, van het midden van het ooglid naar buiten toe.
Slijp de punt van je potlood en verwarm deze even tussen je vingers als hij te hard is. Til je bovenste ooglid een klein beetje op en breng op de waterlijn – het randje onder je bovenste wimpers – het kohlpotlood aan. Doe dit ook op de onderkant. Slijp het puntje weer en teken ook een lijntje tussen je wimpers.
Overtollige olie is vaak de grootste reden waardoor je make-up niet lang blijft zitten. Als je al een vette huid hebt, heb je hier sneller last van. In plaats van je make-up opnieuw aan te brengen over je vette huid heen, dep je de olie weg met blotting paper.
Bij bruine ogen staan bijna alle kleuren eyeliner. Met de kleuren koper, brons en champagne creëer je een zacht effect. Voor meer expressie kies je voor kleuren als koningsblauw, felroze, limoengroen of zalmroze.
Doe oogpotlood op je bovenste wimperlijn.
Gebruik een licht oogpotlood zodat je een dunne lijn kan trekken die zo dicht mogelijk op je bovenste wimperlijn zit. De lijn moet echt zo dun mogelijk zijn. Dit wordt de basis van je winged eyeliner. Begin bij je binnenste ooghoek en werk naar buiten toe.
Witte Oogpotloden
Een wit oogpotlood zorgt voor een optisch grotere oogopslag. Om grotere ogen te creëren, zet je een lijntje onder het oog, gebruik je een wit oogpotlood op de waterlijn van je oog.
Op deze manier creëer je eenvoudig een 'frissere' look. Zo gebruik ik wit oogpotlood het meest. Trek een wit lijntje vanuit je binnenste ooghoek, tot ongeveer het midden van je oog. Doe je oog dicht en maak dan ook de hoek van je oog wit met het potlood.
Een bruine eyeliner zorgt voor een minder harde look dan een zwarte eyeliner. Een bruine eyeliner oogt zachter en natuurlijker.