Geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen Wij geloven in de kracht van biologisch. In de kracht van alles wat groeit en bloeit! Puur natuur, daar hoeven we niets aan toe te voegen. Daarom gebruiken we geen kunstmest.
Onze volle melk wordt puur natuurlijk, volgens biologische richtlijnen gemaakt. Door koeien die, als het even kan lekker veel buiten lopen. Om te grazen op weilanden waar mals gras en bloemen groeien.
Handige informatie over dit product
Dit is het Europese Bio-keurmerk voor biologisch. Zo weet je zeker dat een product ook echt biologisch is. Arla biologische skyr is een heerlijke yoghurt IJslandse stijl. Van nature rijk aan eiwit en bevat 0 procent vet.
Kies je voor biomelk, dan kies je voor diervriendelijke melk. Van koeien, geiten of schapen die op hun gemak vrij in de wei mogen grazen, biologisch voeder eten en voldoende ruimte in de stal krijgen.
Al onze producten zijn 100% natuurlijk. Dat betekent enkel en alleen melk, fruit en andere 100% natuurlijk ingrediënten. Geen chemische bewerkingen, kunstmatige toevoegingen of andere overbodige mooimakers.
Arla kampt al enkele weken met een productieprobleem bij de biologische melk.Die wordt snel zuur en klonterig. Arla heeft daarom de productie en levering stilgelegd. Op sociale media is een aantal klachten te vinden over de melk.
Kies je voor een plantaardige variant dan is Alpro Go On de beste keuze. Deze plantaardige variatie op kwark zit vol met eiwitten op basis van sojabonen en heeft een laag verzadigd vetgehalte. Ook krijg je nog vitamine B12 en vitamine D binnen, wat belangrijk is voor de mensen die geen vlees eten.
Alle verse zuivel gemaakt van weidemelk
Melk komt van koeien en is voornamelijk afkomstig uit Nederland. Melk is de basis voor melkproducten zoals yoghurt, kazen, (karne)melk en ijs. Lidl is de eerste supermarkt in Nederland geweest die voor het volledige assortiment verse zuivel is overgestapt naar weidemelk.
Het gehalte aan verzadigde vetten, vitaminen en mineralen is in alle soorten melk vergelijkbaar. Maar biologische melk bevat ruim de helft meer (goede) omega-3-vetzuren dan conventionele melk. Volgens de onderzoekers is dat verschil te verklaren doordat biologische koeien meer buiten grazen.
Benieuwd waar de biologische melk van Jumbo vandaan komt? De biologische melk van Jumbo komt van de koeien van melkveehouder Jos Elderink, uit De Lutte in Overijssel. De melkveehouderij van Jos is sinds 2000 volledig biologisch.
Skyr is IJslandse yoghurt die weinig vet en veel meer eiwit en meer calorieën bevat dan magere yoghurt. De varianten die weinig verzadigd vet bevatten en niet teveel suiker, staan in de Schijf van Vijf. Eiwitten verzadigen meer dan koolhydraten en vetten.
Let je op je lijn, dan is skyr een prima zuivelproduct om te gebruiken bij je ontbijt of als gezond tussendoortje: het bevat weinig vetten en suikers, maar wel veel proteïnen en calcium. Een portie van 100 g skyr natuur bevat ongeveer 11 g proteïnen, 3,7 g suikers en slechts 0,2 g vet.
De basis van Arla Foods is ontstaan rond 1880. In Denemarken en Zweden bundelden melkveehouders hun krachten voor één gemeenschappelijk doel: het produceren en leveren van zuivelproducten van hoge kwaliteit. Arla Foods groeide uit tot een internationale zuivelcoöperatie in eigendom van zo'n 8500 melkveehouders.
Arla Foods' klimaatambities
63% reductie in productie, eigen logistiek en energieverbruik (in overeenstemming met reducties die nodig zijn om de opwarming van de aarde tot 1,5°C te houden)* 30% reductie op boerderijen en van emissies van ingekochte wei, logistiek van van derden en verpakking.
Zuivelcoöperatie Campina gaat fuseren met de Deens-Zweedse branchegenoot Arla Foods. De nieuwe combinatie wordt veruit de grootste zuivelcoöperatie ter wereld met een jaaromzet van ongeveer 10 miljard euro.
Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN en de Wereldgezondheidsorganisatie kan zuivel in gematigde hoeveelheden deel uitmaken van een duurzaam en gezond dieet. Bij Arla Foods zetten we ons in voor beide kernwaarden van dit duurzame eten.
Volle melk is de meest onbewerkte melksoort van de drie. Volle melk bevat van nature ongeveer 3,5 % vet. De vetten in melk zorgen waarschijnlijk voor een stabielere bloedsuikerspiegel door de opname van suiker te vertragen. In dit opzicht kan volle melk de beste optie zijn.
Wie geen gewone melk wil drinken, kan het best kiezen voor een sojadrank. Kies er dan eentje met toegevoegde calcium en vitamine D, stelt de Consumentenbond. Melkvervangers bevatten namelijk vaak veel minder voedingsstoffen van zichzelf. Het is geen onderzoek betaald door de zuivelbranche.
Nee, strikt genomen niet. Wat je wél nodig hebt zijn eiwitten, vetten, vitamines, mineralen….. En in melkproducten zitten deze voedingsstoffen in ruime mate. Zo bevat een glas melk of een schaaltje yoghurt veel calcium (goed voor de botten), veel B-vitamines en een flinke portie eiwitten.
Veel melkschappen in de supermarkt zijn leeg. Zuivelbedrijf Arla stopte begin deze maand met de productie van biologische melk. Zowel het eigen merk als het door Arla gemaakte huismerk van Albert Heijn voldoen niet aan de kwaliteitseisen.
Voor de productie van biologische melk gelden strenge regels.De koeien krijgen biologische voeding en grazen meer buiten. De stallen dienen voldoende groot te zijn en er mogen maar een beperkt aantal dieren per hectare gehouden worden. Ook zijn er zeer strikte regels voor het gebruik van antibiotica.
Biologisch scoort beter
Een belangrijk verschil met gangbaar is dat biologische boeren geen kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Omdat kunstmest maken veel energie kost, scheelt het bij biologische landbouw energie en broeikasgasuitstoot.
Minder verzadigd vet
Als pluspunt noemt Alpro 'van nature arm aan verzadigde vetten'. Deze kwark bevat inderdaad een stuk minder ongezonde verzadigde vetten dan volle of halfvolle kwark. Een schaaltje (150 gram) Go On bevat minder dan 1 gram verzadigd vet. Ter vergelijking: In halfvolle kwark is dat ruim 3 gram.
Welke kwark kies je? Kies je nou beter voor magere, halfvolle of zelfs volle kwark? Volle zuivelproducten leveren wel meer calorieën, maar verzadigen ook meer waardoor je er langer op door kunt. Qua eiwitten zit je met halfvolle kwark het beste.
Arla® skyr wordt gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept waarbij magere (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen en een klein beetje (microbieel*) stremsel. Daarna wordt de yoghurt geconcentreerd, waardoor het product de heerlijke zijdezachte, maar dikke textuur krijgt.