In plaats daarvan haal je de pizza lekker op tijd uit de diepvries. Laat 'm helemaal ontdooien en verwarm je oven dan voor op de hoogste stand (niet op de grill).Bak je pizza vervolgens op een rooster voor 5-8 minuten. De korst moet goudbruin kleuren en de kaas bubbelen.
Voor het opwarmen van bevroren pizza is een temperatuur van 350°F ideaal , maar de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de grootte en dikte van de pizza. Houd het in de gaten om het gewenste niveau van knapperigheid en gaarheid te bereiken.
Wanneer je jouw zelfgemaakte diepvriespizza wil eten, verwarm je 'm zo'n 10 à 15 minuten op 220 graden (deze temperatuur is afhankelijk van oven tot oven). Je hoeft 'm vooraf niet te ontdooien. Voor een extra krokante bodem, kan je de pizza bakken op een pizzasteen.
Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap.
Verwarm een koekenpan met deksel op het vuur. Leg de pizzapunt erin, bak één minuutje en voeg dan een paar druppels water toe, zo ver mogelijk van de pizzapunt af. Dek de pan af en bak nog een paar minuten. Door het water ontstaat stoom, wat de kaas weer lekker laat smelten en de toppings sappig en vers houdt.
Als je de zelfgemaakte pizza wilt gebruiken en op wilt eten, laat je hem gewoon 20 minuten op kamertemperatuur ontdooien en bak je hem vervolgens 8-10 minuten op 210 graden in het midden van de oven.
Voor het bereiden van een diepvriespizza zoek je een magnetron met een pizzastand. Bij een pizzastand geeft de ovenfunctie in je magnetron extra veel warmte vanaf de onderkant. De grill zorgt voor een knapperige korst. Zo is je pizza knapperig én gaar.
Een pizza gedeeltelijk ontdooien voor het bakken (ongeveer 30 minuten op het aanrecht ) kan resulteren in een gelijkmatigere warmteverdeling tijdens het koken, wat resulteert in een verbeterde textuur en een knapperigere korst. Een korte ontdooiing op het aanrecht maakt het ook gemakkelijker om de toppings opnieuw te rangschikken, wat een van de vele manieren is om bevroren pizza te verbeteren.
Wat we wél doen is de oven goed voorverwarmen op de hoogste ovenstand (meestal tussen de 250 en 275 graden) en plaatsen onze incognito diepvriespizza er voor een kortere periode in.
Voor de beste textuur raden sommigen echter aan om bevroren pizza direct op een rek of pizzasteen te bakken . Laat de bevroren pizza bevroren blijven totdat hij in de oven gaat, zodat hij niet begint te ontdooien. Zet hem terug in de vriezer als je tijd nodig hebt om de oven voor te verwarmen.
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Verwijder de plastic folie. Plaats het bevroren product op het rooster en bak het in het onderste gedeelte van de oven. Kooktijd: 11-14 minuten. Zorg ervoor dat het product goed gaar is voordat het wordt geconsumeerd.
Doe de bevroren pizza in de pan, op het bakpapier. Zet het vuur aan en doe de deksel op de pan. In de eerste vijf minuten is het belangrijk dat de pan goed op temperatuur komt, dus je kun het vier even middelhoog aanzetten.
1. Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Bewaar bevroren tot klaar om te bakken.
De beste manieren om bevroren pizza opnieuw op te warmen
Haal de pizza uit de vriezer, nog steeds in de beschermende verpakking, en leg hem in de koelkast. Laat hem vervolgens 3 tot 4 uur staan, totdat hij volledig is ontdooid .
In de Koelkast
Laat het langzaam ontdooien in je koelkast gedurende een periode van 12-24 uur en zorg ervoor dat het kamertemperatuur bereikt voordat je het gebruikt door het een paar uur voor het bakken uit de koelkast te halen en op een warme plek te leggen.
Wanneer u uw oven voorverwarmt, bereidt u de magie voor. De beste oveninstellingen voor pizza beginnen met een warme omgeving die de smaken en texturen insluit. De meeste diepvriespizza's raden temperaturen aan tussen 375°F en 425°F , wat helpt om die gewenste knapperige korst te krijgen.
Laat 'm helemaal ontdooien en verwarm je oven dan voor op de hoogste stand (niet op de grill).Bak je pizza vervolgens op een rooster voor 5-8 minuten. De korst moet goudbruin kleuren en de kaas bubbelen. Met dit trucje doe je wat ze in goede pizzeria's ook doen: de pizza kort afbakken in een loeihete oven.
Meestal is de oven in uw keuken het apparaat bij uitstek om moeiteloos een bevroren tomatentaart te bereiden. Er zijn minder conventionele opties, zoals een airfryer of de grill in de achtertuin, maar wij zijn hier om u te vertellen dat een pizzaoven de ultieme optie is .
Ontdooi uw diepvriespizza voordat u hem bakt voor betere resultaten
Naast het eerst ontdooien, zal het ook een echte pizza nabootsen als je de oven op een hele hoge stand zet. Commerciële pizzaovens kunnen temperaturen bereiken van wel 800-1000 graden F. Een standaard thuisoven wordt niet zo heet, maar zorg dat je er zo dicht mogelijk bij komt.
Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Bewaar bevroren tot klaar om te bakken. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 11-14 min.
De Gouden TIP: Voor je een Diepvriespizza in de oven steekt: snij hem eerst in stukken!Dan moet je niet nadien je handen verbranden aan die warme stukken en kan iedereen er gewoon een spietje afnemen. Zo supersimpel dat je je afvraagt waarom we het niet allemaal zo doen.
Ja. NADELEN: Die korst wordt nooit knapperig, en de buitenste korst wordt hard en taai als hij afkoelt. WAT TE DOEN: Leg je pizzapunt op een bord of een papieren handdoek en verwarm hem 30 tot 60 seconden op HOOG in de magnetron, tot de kaas gesmolten is en de pizza helemaal is opgewarmd.
Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de PIZZA uit de vriezer en verwijder de folie. Plaats de PIZZA op een rek met perkamentpapier, op de middelste plank van de oven. Bak niet meer dan één PIZZA tegelijk.
Hoewel dit geweldig is voor sommige gerechten, kan het lastig zijn voor pizza. De bodem van de pizza en de korst krijgen mogelijk niet de knapperige korst die je zou verwachten van hoge temperaturen in een oven. In plaats daarvan zorgt magnetrongebruik ervoor dat de korst een beetje zompig of taai wordt , vooral bij dikke pizza's in Romeinse stijl zoals de onze.