Ticketmaster is een betrouwbare, officiële verkoper van tickets. Op Seatwave kunnen verkopers daarentegen zelf de prijs bepalen. Ticketmaster pakt een commissie van zowel de koper als verkoper, waardoor het doorverkoop geen strobreed in de weg legt. Het bedrijf heeft wel aangegeven binnenkort te stoppen met de site.
De beste tip is natuurlijk om je kaarten gewoon bij een officieel verkoopadres te kopen. Dan weet je zeker dat je nooit opgelicht wordt. Wees er op tijd bij als je naar een concert of ander evenement wilt gaan. Via weetwaarjekoopt.nl/veiligticketskopen vind je een overzicht van de officiële voorverkoopadressen.
Tickets doorverkopen is eenvoudig. Als je als fan besluit om een ticket door te verkopen, ga je naar jouw Ticketmaster-account en selecteer je 'verkoop ticket'. Wanneer een andere fan dit doorverkoopticket koopt, maken we een nieuw ticket aan met een nieuwe barcode en wordt het originele ticket ongeldig.
Marktplaats. Vermijd het kopen van tickets op websites zoals Marktplaats, zonder deze op te halen. Veelal is de koop via Marktplaats op geen enkele manier te controleren, ook niet als de verkoper een zgn. kopie van identiteit kan weerleggen.
Ticketmaster gaat samenwerken met Eventim aan eigen soort TicketSwap. De concertkaartbedrijven slaan de handen ineen om met een eigen platform te komen waar mensen gecheckte concertkaarten kunnen verkopen.
Ja. We leggen graag uit waarom! Om TicketSwap zo veilig mogelijk te maken, vragen wij persoonlijke gegevens van verkopers, zoals bijvoorbeeld een geverifieerd telefoonnummer en e-mailadres. Je e-ticket wordt pas naar de koper verzonden wanneer deze heeft betaald; voor die tijd is het ticket voor niemand zichtbaar.
Een 'presale' is een afgesproken periode waarin tickets gekocht kunnen worden voordat de reguliere verkoop start. Meestal krijg je toegang tot deze tickets met een persoonlijke code die je vooraf ontvangt. Niet ieder event heeft een presale. Dit is de keuze van de eventorganisator of de artiest.
Let op de barcode: bij sommige neptickets wordt hij erop gekopieerd en kun je verschil zien in de dikte van de lijntjes. Check ook of de naam overeenkomt met de verkoper. Dubbelcheck ook of de aangegeven rang op het kaartje klopt met de officiële zaalverdeling van het concert waar je naartoe wilt.
Bij Tikkiefraude vraagt iemand je tijdens een online aankoop om via betaaldienst Tikkie een klein bedrag over te maken. Zogenaamd bedoeld om je bankgegevens te controleren. Dit is echter een oplichter die via een nepwebsite aan je bank-inloggegevens probeert te komen.
Twijfel je over de betrouwbaarheid van een verkoper? Kijk dan of je zijn/haar gegevens op Google kunt vinden. Ook kun je het telefoon- en bankrekeningnummer via het Meldpunt Internetoplichting controleren. Wees alert bij verkopers uit het buitenland.
Om tickets te kunnen bestellen bij Ticketmaster (online en/of telefonisch) heb je een account nodig.
Kopen en verkopen van e-tickets gaat via TicketTack veilig, probleemloos, snel en transparant. TicketTack werkt er constant aan om transacties via de site veilig te laten verlopen. Verkopers uploaden de e-tickets op onze server.
Ticketlijn: 0900-3001250 (60 cpm) als je telefonisch tickets wil boeken. telefoonnummer geen tickets boeken). Vanuit het buitenland: 0031 (0) 88-1232425 (lokaal tarief). We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 12.00 - 16.00 uur en op vrijdag tussen 10.00 - 16.00 uur.
Ticketmaster is onderdeel van Live Nation Entertainment dus MOJO is ons zusterbedrijf en tegelijkertijd onze klant.
De webshop onlineticketshop.nl scoort een mooie 8 op een schaal van 10. Dat is een prima score, maar deze score is een hulpmiddel om de betrouwbaarheid van een webshop te bepalen.
Koop je kaarten rechtstreeks maar nooit bij deze organisatie. Slechtste bedrijf het is een grote oplichters bende wie opgelicht is door viagogo kan zich aansluiten.
Het enige officiele webadres van Tikkie is tikkie.me. Zo is het verstandig om altijd het webadres van de betaallink te controleren wanneer u een betaalverzoek ontvangt. Daarnaast heeft de politie een handige zoekmachine om te controleren of er (negatieve) meldingen zijn gedaan over een bepaalde (ver)koper.
Met alleen je IBAN nummer en je adres kan iemand nog geen geld van je rekening halen of geld overboeken van jouw naar zijn/haar rekening. Daarvoor heb je nog altijd een toegangscode of verificatiecode nodig of een identiteitsbewijs.
Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt via iDEAL. Mensen ronden de betaling dus altijd af via de eigen bank. Daardoor is een Tikkie een heel veilige betaalmethode.
Het blauwe scherm verschijnt en je doet je best om rustig te blijven en niet te refreshen. Een paar minuten later verdwijnt het blauwe scherm, maar zie je dat het al te laat is. De gevreesde rode regel verschijnt: Sorry, er zijn geen tickets meer beschikbaar voor dit evenement.
Mocht een evenement definitief uitverkocht zijn, koop dan nooit kaarten van aanbieders op Marktplaats of via Facebook. Ook via de zoekmachine van Google kom je helaas vaak op frauduleuze websites terecht. Koop dus nóóit tickets via een ander kanaal dan het officiële verkoopadres.
Je hebt geen andere keuze, je beslist noodgedwongen om je tickets door te verkopen. Je mag jouw ticket(s) doorverkopen op voorwaarde dat: Het gaat om betalende reguliere tickets gaat.
Sluit je pas na de start van de verkoop aan, dan kom je achteraan in de rij te staan. Zodra je door de wachtrij heen bent, kom je automatisch op de bestelpagina terecht. De plek in de wachtrij wordt tien minuten voor je vastgehouden.
Je hebt het evenement dat je wilt bezoeken op onze site gevonden (via de zoekbalk op onze homepage) en je klikt op 'Zoek tickets'. 2. Nu zie je een plattegrond van de zaal. Klik op het deel waar je wilt zitten/staan (klik eventueel eerst op een prijscategorie) en selecteer de plaatsen en de prijs.
Normale tickets worden direct na je aankoop verzonden, tenzij de organisator anders beslist. Dit kan per e-mail of binnen 2 weken per post. Hoe de tickets worden verzonden is een keuze die je zelf kan maken tijdens je bestelling.