Je betaalt met Google Pay door je telefoon dicht bij de betaalautomaat te houden, net als met een betaalpas. Je hoeft de app daarvoor niet te openen en je hebt ook geen internetverbinding nodig. Bij bedragen onder de limiet voor contactloos betalen (op dit moment €50) kun je betalen zonder je telefoon te ontgrendelen.
Veel telefoons hebben een NFC-chip, vaak aan de achterzijde van het toestel. Daarom kun je ook contactloos betalen met de smartphone. Houd het toestel dicht bij de betaalautomaat (ongeveer 5 cm) en binnen enkele seconden is de betaling verwerkt. De betaling verloopt op Android-telefoons via de app van de bank.
Betalen met je Android-toestel gaat via de bankieren-app van de bank waar jij een betaalrekening hebt. Die app moet uiteraard op je smartphone geïnstalleerd en ingesteld zijn voor je een winkel binnenstapt om te betalen. Omdat nfc geen internetverbinding nodig heeft, werken mobiele betaal-apps ook offline.
open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen) controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.
Met Google Wallet kunnen Android-gebruikers hun creditcards aansluiten en in winkels gewoon op hun toestel tikken om voor producten te betalen.
Met Google Pay kun je snel, eenvoudig én veilig contactloos betalen. Je kunt Google Pay gebruiken als jouw bank is aangesloten (in de Google Pay-app lees je hier alles over). Ben je een particuliere klant van ABN AMRO met een ABN AMRO-betaalrekening en ben je 16 jaar of ouder, dan kun je Google Pay gebruiken.
NFC op Samsung en andere Android telefoons
Zie je bij 'Verbonden apparaten' NFC staan? Dan heb je de optie op je smartphone. Je kunt hier ook kiezen of je het aan of uit wilt zetten. Hierna kun je de technologie gebruiken om contactloos te betalen en andere NFC-tags te lezen.
Om te controleren of jouw Android over NFC beschikt, kan je de gratis app 'Do I Have NFC' downloaden. De app laat meteen zien of je wel of geen NFC op je toestel hebt. Download je liever geen app, dan kan je het ook via de instellingen van je telefoon checken.
Met NFC (Near Field Communication) wissel je veilig en snel gegevens uit. Het is vergelijkbaar met bluetooth, maar het bereik is minder groot. Dankzij NFC betaal je contactloos of zet je de klantenkaart van je favoriete winkel op je smartphone.
Met Google Pay betaal je snel, eenvoudig en contactloos met je Android telefoon of Wear OS Smartwatch. Voor kleine bedragen hoef je je telefoon niet te ontgrendelen om te betalen.
Zo activeer je Google Pay
Controleer of je telefoon Android-versie 8.0 of hoger heeft. Download dan de Google Wallet. Daarna kun je Google Pay activeren in de Rabo App. Volg hiervoor de stappen.
Houd uw telefoon dichter bij de betaalautomaat. Houd uw telefoon nog een paar seconden dicht bij de lezer. Houd uw telefoon een paar seconden buiten het bereik van de lezer en probeer het opnieuw. Als de betaling niet lukt, zoekt u het NFC-teken op de betaalautomaat of vraagt u de kassier om hulp.
Gebruikers kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een creditcard of bankpas toevoegen. Dat kan alleen bij een van de banken die de dienst ondersteunen: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.
Je kunt ook in je Android-toestel kijken of het nfc bevat door naar 'Instellingen > Draadloos en netwerken > NFC' te gaan. Als je de optie ziet, kun je deze aanvinken en gebruiken. Wanneer je twee toestellen met nfc hebt geactiveerd, kun je de achterkanten van de apparaten tegen elkaar houden.
De Google Pay app kunt u downloaden in de Play Store. U kunt Google Pay alleen activeren via de ABN AMRO app, niet via de Google Pay app. Wilt u liever geen extra app op uw Android-toestel? Google Pay werkt ook zonder de Google Pay app.
De Google Pay-app heet nu de Google Wallet-app. Deze wijziging is bedoeld om kaarten en passen eenvoudiger op te slaan en te gebruiken. Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee waarmee u snel toegang heeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's die u wilt bewaren.
Gebruik een andere betaalmethode. Check of het factuuradres voor uw betaalmethode (zoals een creditcard) overeenkomt met het adres in uw Google Pay-instellingen. Als het niet overeenkomt: Update uw adres op pay.google.com. Probeer vervolgens de transactie opnieuw.
Stocard is de ideale app voor alle koopjesjagers onder ons. Hierin sla je alle klantenkaarten en spaarkaarten op van je favoriete winkels.
Google Pay is een handige manier voor klanten om in verschillende omgevingen gratis en zonder extra kosten te betalen. U kunt deze service eenvoudig instellen en gebruiken, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor klanten die snel een digitale betaaloplossing willen.
Samsung Wallet: Passbook voor Android.