Hoe betaal ik met Google Wallet? Stel uw Android-telefoon in om makkelijk contactloos te betalen. Voeg om te beginnen uw creditcard of pinpas toe. Zodra u klaar bent om te betalen: ontgrendel uw telefoon, houd deze tegen de betaalautomaat en wacht op het vinkje dat aangeeft dat uw betaling is geaccepteerd.
Druk kort op de aan/uit-knop van uw telefoon, houd uw telefoon bij de betaalautomaat en u heeft betaald! Zo snel gaat het. Wilt u met uw mobiele Android-telefoon een bedrag betalen vanaf € 50? Ontgrendel uw telefoon zoals u gewend bent, houd uw telefoon bij de betaalautomaat en u heeft betaald!
In 2018 voegde Google zijn Google Wallet- en Android Pay-diensten samen, waardoor alles onder de moniker van Google Pay werd gebracht. In ondersteunde regio's werden zowel peer-to-peer betalingen als digitale portemonnee-functionaliteit in dezelfde app gevouwen.
De Rabo Wallet is gestopt per 1 augustus. Je kan geen gebruik meer maken van de Rabo Wallet en de daarbij horende functies. Mobiel betalen met je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig via Google Pay.
Een betaalmethode toevoegen aan je Google Play-account
Ga op je Android-telefoon naar je betaalmethoden op Google Play. Tik op Een betaalmethode toevoegen. Kies de betaalmethode die je wilt toevoegen. Volg de instructies op het scherm.
U hoeft uw kaart niet meer in de betaalautomaat te steken. Wanneer u Google Pay in de winkel gebruikt, worden uw kaartgegevens niet gedeeld en blijft deze informatie dus veilig. Bovendien rekent u sneller af, omdat u uw telefoon toch al bij de hand heeft. U hoeft uw portemonnee er dus niet bij te pakken.
Met Google Pay koppelen gebruikers gemakkelijk hun eigen betaalpas aan een Android-smartphone, in de Google Wallet-app. Vervolgens kunnen ze, net zoals met iDEAL, contactloos betalen in winkels en webshops.
Er is misschien een software-update geweest die de functionaliteit beïnvloedt. Als u uw telefoon heeft aangepast, zorg dan dat het apparaat aan de beveiligingsnormen voldoet. Google Wallet werkt mogelijk niet in winkels op: Telefoons met ontwikkelaarsversies van Android.
Als NFC niet werkt op een Android-telefoon, moet je controleren of NFC is ingeschakeld en de instellingen voor het scannen van NFC-tags correct zijn geconfigureerd. Ook kan het zijn dat de NFC-antenne van de telefoon beschadigd is.
Ja, om Google Pay te gebruiken moet je de Google Wallet app installeren. Hiervoor moet je Android-versie Oreo (8.0) of hoger hebben op je telefoon.
Hoe Google Pay werkt
Het kan alleen worden aangezet via de app van de bank. Op dit moment kunnen klanten van de Rabobank, ABN Amro en ING Google Pay instellen. Daarna werkt de telefoon als een gewone betaalpas. Ontgrendel de telefoon en houd het toestel dichtbij de betaalautomaat.
Googles portemonnee staat in direct contact met je reguliere betaalrekening en rekent geen aanvullende kosten. Je kunt Google Pay ook voor online-aankopen gebruiken en met een (Android-)smartwatch afrekenen in winkels.
Hoe kan ik contactloos betalen met mijn telefoon? Contactloos betalen gaat met de NFC-chip die op de achterkant van je telefoon zit. Je moet daarnaast de app van je bank hebben geïnstalleerd en via deze app ook weer Apple Pay (iPhone) of Google Pay (Android) hebben geactiveerd.
Google introduceerde de losse Google Pay-app eind 2021 ook in Nederland. Nederlandse banken zoals ABN AMRO, Bunq, Rabobank, N26 en REvolut ondersteunen al langer Google Pay.
In de Wallet-app kun je al je kaarten en pasjes, zoals spaarkaarten, kortingsbonnen, instapkaarten, bioscoopkaartjes en toegangskaarten, op één handige plek bij elkaar houden.
Een belangrijke reden om met Rabo Wallet te stoppen is omdat de meeste functies van de Rabo Wallet, zoals betaalverzoeken, inmiddels beschikbaar zijn via de Rabo App.
Ja, dat kan. Vanaf de iPhone 8 en Apple Watch 3 kunt u 12 betaalpassen toevoegen aan de Apple Wallet.Heeft u een ouder apparaat?Dan kunt u maximaal 8 betaalpassen toevoegen.
Op alle plekken waar je contactloos kunt betalen kun je gebruik maken van Google Pay. Hiervoor moet je eerst Google Pay activeren op je telefoon en/of smartwatch via de Rabo app. Tijdens het activeringsproces kies je je zakelijke betaalpas. Je ontvangt na het activeren een sms-bevestiging als het is gelukt.
Ga om het kaartnummer te vinden in uw internet bankieren app naar Zelf regelen, Bankpas, Pasgegevens. Selecteer de pas waarvan u het kaartnummer wilt weten, dan verschijnen het kaartnummer en de betreffende vervaldatum in beeld. U kunt het kaartnummer vanuit de app eenvoudig kopiëren met de knop Kopieer kaartnummer.
Gemiste mogelijkheden: Als je NFC uitschakelt, mis je de kans om te profiteren van nieuwe en toekomstige toepassingen van NFC. Besparing op batterijduur: NFC verbruikt een klein beetje batterij, dus door het uitschakelen hiervan, kun je enige batterijbesparing verwachten.