De zoenen zijn net wat anders dan de zoenen bij een Nederlandse begroeting. De wangen worden meer tegen elkaar gedrukt en de lippen spreken een groet uit. Het liefst wordt er nog een hand bij geschud en wordt de andere hand op de schouder gelegd om te benadrukken dat alle aandacht naar elkaar gaat.
Als iemand u begroet, dan zegt die persoon 'Assalaam Alaikum' wat 'vrede zij met u' betekent. Het antwoord hierop is 'Wa Alaikum assalaam' wat 'en moge de vrede met u zijn' betekent. Deze zin is de meest gebruikte zin om mee te begroeten.
Het minste wat je dient te doen, is te antwoorden met “Wa ʿalaykoem us-Salaam” en als je hieraan toevoegt “wa Rahmatoellaahi wa Barakaatoeh”, dan zal dit completer zijn en dit heeft de voorkeur. Het beantwoorden is verplicht. En dit dient geschreven te gebeuren.
Hallo / Tot ziens
Ahlan wa sahlan (welkom) wordt ook gebruikt in meer formele bijeenkomsten en kan verkort worden tot ahlan , waardoor het in de meeste scenario's geschikt is.
Moslims geloven dat Allah de enige ware God is en dat Mohammed zijn profeet is. Ze menen dat het woord van Allah letterlijk is opgeschreven in hun heilige boek, de Koran. De belangrijkste (leef)regels voor moslims zijn de vijf zuilen.
De wet onderscheidt twee soorten plichten: de individuele plicht (fard 'ayn) en de collectieve plicht (fard kifaya). De eerste refereert aan de dingen die iedere moslim moet doen, zoals het dagelijkse gebed (salat) of de pelgrimstocht naar Mekka, minstens één keer in iemands leven indien mogelijk (hadj).
Merhaba. Sterre Leufkens: Het is ook handig om ja en nee te zeggen, het woord voor ja in het Arabisch is: Zahraa Attar: Eej.
Met "as-salaam alaykum" heb je hallo gezegd tegen een nieuwe vriend, die zal antwoorden met "waalaykum as-salaam".
Begroeting gebeurt daar door te buigen. In Nederland is het traditie om elkaar de hand te geven als begroeting en wordt als een vorm van respect gezien als de hand wordt geaccepteerd.
Hoewel een gelovige in hart en nieren inderdaad “Inshallah” gebruikt om te zeggen “ja, met de wil van God,” wordt de uitdrukking ook veelvuldig gebruikt als synoniem voor “misschien,” “we zien nog wel,” “hopelijk” of “nooit van m'n leven,” aan de goede verstaander de keuze.
Marokkanen begroeten elkaar natuurlijk met een handdruk en een kus van wang tot wang, maar dit gebeurt vaak tussen twee mensen van hetzelfde geslacht.
'Marhaba' betekent 'welkom' in het Arabisch.
Hallo zeg je in het Marokkaans als 'Salaam'. Vaak wordt het als zodanig afgekort. Volledig zeg je echter: 'Essalamoe Alaikoem'.
Het bismillah of basmala (Arabisch: بسملة) is de Arabische spreuk Bismi'llah ir-Rahman ir-Rahiem (بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ of ﷽), die door moslims in principe gezegd wordt voor elke goede daad waarmee men begint. Hiermee wordt datgene wat men van plan is te gaan doen opgedragen aan God.
'Goed' zeg je in het Marokkaans als 'Alhamdoelilah'. Dit zeg je nadat iemand heeft gezegd 'hoe gaat het? ' en jij antwoord dan 'alles gaat goed'.
"Alhamdoelillah" of "Bekhair, alhamdoelillah". "Goed, dank aan God". "Alle dank en lof zij aan God".
Allah (Arabisch schrift: الله) is het Arabische woord voor God in monotheïstische zin.
sorry (interjection): آسِف(en) expression of regret or sorrow., آسِفَة(en) expression of regret or sorrow., أَنَا آسِف(en) expression of regret or sorrow., أَنَا آسِفَة
Alles wat haram is, kunnen moslims niet eten of doen. Bijvoorbeeld: varkensvlees, alcoholische dranken en niet-ritueel geslachte vleesproducten. producten afgeleid van varkens, zoals gelatine uit varkensbeenmerg.
De islamitische leer verbiedt seks buiten het huwelijk, maar de meeste religieuze autoriteiten, met uitzondering van de meest conservatieve, aanvaarden het gebruik van anticonceptie voor gehuwde koppels. Ze mogen evenwel geen anticonceptie gebruiken om kinderloos te blijven.
Varkens, vleesetende dieren met slagtanden (kat, hond), vogels met scherpe klauwen (roofvogels), landdieren zonder oren (kikkers en slangen) en ratten zijn door de Koran beschreven als haram.