Laat de controle los. Het besef dat je de ander niet fundamenteel kunt veranderen, is moeilijk te accepteren. Maar het geeft je wel een enorme rust en vrijheid: je hoeft je niet meer continue druk te maken. Niet alleen doe je de ander daar een plezier mee, je helpt er ook jezelf mee.
Met name mindfulnessoefeningen kunnen je daarbij helpen. Ze helpen je om je aandacht te managen: slokken negatieve gedachten je teveel op, dan kan je je aandacht bewust richten op je lichaam en je gevoelens. Op die manier wordt loslaten steeds gemakkelijker. Ook simpele ademhalingsoefeningen kunnen je daarbij helpen.
Accepteren begint met je openstellen voor de waarheid, de realiteit. Je hoeft het niet fijn te vinden, maar je staat de realiteit toe zoals die nu is. Het betekent niet dat je passief word of je bij iets neerlegt wat je kunt veranderen.
Het is bekend dat de omgeving ons automatische gedrag beïnvloedt. Dat betekent dat we onbewust dingen doen die we helemaal niet willen doen. Alleen de situatie, de omgeving of de aanwezigheid van anderen, maakt dat we zwak zijn en toegeven aan het moment.
Je leest het goed, het is ons brein dat beslist of er pijn is. Als je een wondje hebt aan je vinger, dan komt die gevaarboodschap continu aan, ook in je brein, maar dan kan mijn brein beslissen dat het niet belangrijk is om dat dan te voelen.
Accepteren is stoppen met vechten tegen iets waar ik niet tegen kan vechten. Zoals vermoeidheid, angst, depressie, behandelingen, onderzoeken, verlies van werk of iets anders. Geef het een plekje, hoor je dan als advies van andere mensen. Aanvaarden is aannemen wat NU is.
Accepteren van een situatie.
Veel mensen blijven vechten tegen situaties waar ze geen invloed op hebben. Ze proberen iets te veranderen dat niet te veranderen is. Dat kost erg veel energie en heeft weinig zin. Accepteren is hier het toelaten van het onvermijdelijke.
Vertrouw erop dat als je iets loslaat, of het nou een persoon is of iets anders, als het voor je bestemd is, komt het naar je terug of komt het in je leven! JIJ kunt creëren als je LOS LAAT !!
Je maakt je druk om dingen die zouden kunnen gebeuren, maar hoogstwaarschijnlijk helemaal niet gaan plaatsvinden. Probeer meer in het moment te leven, en met je aandacht en gedachten te gaan naar wat er nu is. Concentreer je op wat je op dit moment ruikt, voelt en ziet. Op die manier laat je je zorgen los.
Loslaten is toelaten
Vechten tegen je emoties, is vechten tegen (een deel van) jezelf. En dat doet altijd meer pijn, dan het voelen van de pijn die er op dat moment is. Het werkt nog averechts ook. Hoe langer je vecht (of vlucht), hoe langer de emotie aanhoudt, en hoe vervelender het wordt.
Loslaten betekent afscheid nemen van wat niet goed voor jou is. Het is stoppen met strijden tegen jezelf of anderen. Je maakt je niet meer druk om dingen die je niet kunt veranderen, maar erkent wel jouw gevoelens en gedachten hierover. Loslaten is ook duidelijk voor jezelf maken wat je vast probeert te houden.
Er wordt weleens beweerd dat een oordeel meer zegt over degene die hem geeft dan over de ontvanger. Als je oordeelt, heb je blijkbaar vergelijking nodig met een ander en dat zegt veel over jezelf. Vergelijk je jezelf met iemand die beter is of het beter heeft dan jezelf, dan veroordeel je eigenlijk jezelf.
Als je iemand veroordeelt, dan plak je hem/haar een negatief label op: niet goed, dus afgekeurd. En een veroordeling leidt meestal tot straf, al dan niet bewust. Zo kan de ander overruled worden, uitgescholden, afgewezen, verstoten, gepest, ontslagen. Te snel oordelen heeft alles van een veroordeling in zich.
Een erfgenaam heeft op grond van artikel 4:190 BW drie keuzemogelijkheden: hij kan de nalatenschap zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden (onder voorrecht van boedelbeschrijving) of verwerpen. Deze keuze kan een erfgenaam op verschillende manieren maken.
Aanvaarding is een tot de aanbieder gerichte wilsverklaring dat met het aanbod wordt ingestemd. De aanvaarding is vormvrij maar het aanbod kan een bepaalde vorm voorschrijven (bijvoorbeeld dat de aanvaarding schriftelijk moet geschieden).
Mentale pijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress, een burn-out of een depressie. U ervaart fysieke pijn, maar hier is geen lichamelijke oorzaak voor te vinden. U heeft bijvoorbeeld geen blessure of andere kwetsuur. De pijn heeft een geestelijke oorzaak.
In feite kan bijna elk lichaamssysteem aangedaan worden door chronische pijn. De hersenen en het zenuwstelsel blijven reageren doordat ze u pijn laten blijven ervaren. Dit proces verergert gevoel, emotie en gedachtes over het probleemgebied. Op dit moment kan elke zintuiglijke input de pijncentra activeren.
Symptomen van neuropathische pijn
Er is sprake van pijnlijke gewaarwordingen zonder dat er een duidelijke pijnprikkel is. Dit is spontane pijn of hyperpathie. Er wordt pijn gevoeld van een prikkel die normaal geen pijn doet, bijvoorbeeld aanraken van de huid, uitvoeren van een bepaalde beweging, of van koude of warmte.