Alle internetabonnees krijgen daarom gratis Internetbeveiliging van Ziggo. Het beschermt je computer tegen virussen en spyware. Met de virusscanner en firewall worden alle poorten op je computer dag en nacht bewaakt.
Ziggo heeft geen firewall tussen internet en ziggo netwerk staan. En dan bedoel ik een firewall die volgens abuse listing een lijst IP adressen blokkeert. Dit betekend voor de Ziggo klanten dat de bekende abuse ip adressen van waaruit gehackt wordt en die internationaal bekend zijn niet geblokkeerd worden.
Veilige wifi
Je draadloze internetverbinding (wifi) is door Ziggo beveiligd met een uniek wachtwoord. Je kunt natuurlijk voor de zekerheid een eigen wifi-wachtwoord kiezen. Het is niet zeker dat de draadloze internetverbinding (wifi) beveiligd is met een wachtwoord. Controleer dit zo snel mogelijk.
Ga naar het Configuratiescherm. Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren. De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt.
Kies een veilig wifi-wachtwoord
Maar net als met een goed slot op de deur van je huis, maak je het onbevoegden extra lastig om in te breken als je een sterk wifi-wachtwoord gebruikt. Er zijn verschillende manieren om een wifi-netwerk te beveiligen. De beste manier is via een WPA2-wachtwoord.
WPA/WPA2 staat voor Wi-fi Protected Access. Met andere woorden: het wifi-wachtwoord. Deze vind je op de bijgeleverde stickers van het modem en bij op het mee verstuurde plastic kaartje.
Vandaag gebeld met Ziggo die zegt dat poort 443 (standaard) open staat.
Op Ziggo / oud Casema netwerk: Inbound / outbound poorten 135, 139 en 445 zijn ook geblokkeerd.
Beveiligde verbinding
Maak, indien mogelijk, alleen gebruik van een draadloos netwerk dat beveiligd is. Het liefst met WPA of WPA2. WEP encryptie is tegenwoordig niet echt veilig meer te noemen. De gegevens via een beveiligde wifi verbinding, worden versleuteld en zijn hierdoor moeilijker te onderscheppen.
Apple (iPhone en iPad) geven bij verbinding met de Ziggo modem/router een melding van zwakke beveiliging: WPA/WPA2 (TKIP) wordt niet als veilig beschouwd. Stel WPA2 (AES) of WPA3 in als encryptieniveau.
Officiele DNS servers Ziggo (oud UPC)
DNS-serveradressen met navigatieservice: 62.179.104.196 (ns01.upclive.nl.)
Safe Online is makkelijk te installeren via Mijn Ziggo. Met Safe Online bescherm je gratis één apparaat met de beste internetbeveiliging van F-Secure. De filters van Safe Online controleren je mail automatisch op virussen en spyware. En zorgen dat je veilig online surft, shopt en bankiert.
Je gebruikt het op Windows, Mac, Android en iOS. Het is een compleet pakket voor iedereen.
F-Secure SAFE is de bekroonde internetbeveiligingoplossing die geschikt is voor alle apparaten. In 2020 heeft SAFE de BEST PROTECTION prijs van AV-TEST ontvangen. SAFE biedt bescherming tegen virussen, trojaanse paarden en ransomware. Tevens beschermt het je tijdens het online shoppen en bankieren.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Het is goed mogelijk dat uw router gehackt is, zonder dat u daar weet van heeft. Door een techniek te gebruiken waarbij de DNS (Domain Name Server) gekaapt wordt, kunnen hackers de beveiliging van uw Wi-Fi-thuisnetwerk doorbreken en u mogelijk veel schade toebrengen.
Als u 'Privacywaarschuwing' ziet onder de naam van het netwerk van uw provider in de wifi-instellingen, zou uw mobiele identiteit kunnen worden achterhaald als uw apparaat verbinding zou maken met een kwaadaardige hotspot die zich voordoet als het wifinetwerk van uw mobiele aanbieder.
Tenzij je op een afgelegen boerderij woont, is de kans groot dat je wifi-netwerk zichtbaar is voor de buren of mensen die langs je huis lopen. Als onbekenden je netwerk kunnen gebruiken, gaat niet alleen de snelheid omlaag, maar loop je ook het risico dat zij toegang krijgen tot persoonlijke gegevens en bestanden.
VodafoneZiggo combineert het glasvezel-kabel netwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone. Dit gezamenlijke 'GigaNet' wordt steeds stabieler, slimmer en sneller, met internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde.
Je modem verzend wifi-signalen door je huis. Die wil je zo min mogelijk storen. Dus zet je modem zichtbaar, hoog en vrij neer. Met zo min mogelijk afstand tot de plek waar jij wilt internetten.
Routers zijn vaak voorzien van de functie WPS (Wi-Fi Protected Setup). Deze functie is bedoeld om de procedure van het verbinden met een beveiligd draadloos netwerk vanaf een computer of een ander apparaat te vergemakkelijken.
De router benaderen
Sluit de router met een netwerkkabel aan op de netwerkaansluiting van je computer of laptop. Via een internetbrowser kun je in het configuratie menu van de router komen. De router benader je door het ip adres als internetadres in de browser in te voeren, vaak is dit 192.168.1.1 of 192.168.0.1.
Universal Plug and Play (UPnP) is een verzameling computerprotocollen. De bedoeling van deze verzameling is dat apparaten draadloos met elkaar kunnen worden verbonden in woon- en kantooromgevingen. Het baseert zich op standaarden uit de internetcommunicatie.