Ingrediënten: water, tarwebloem, suiker, plantaardige olie (kokos, raap), palmvet, mageremelkpoeder, glucosestroop, invertsuikerstroop, rundergelatine, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren [E471], mono- en diglyceriden van vetzuren, veresterd met melkzuur [E472b]), tarwezetmeel, gejodeerd zout, zout, kleurstof ...
HEMA na Twitteru: "@Mariette1970 onze taarten zijn niet met varkensgelatine bereidt, wel met runder gelatine. Ze zijn dus niet halal, ook niet haram" / Twitter.
Alle bekende voedselproducten van de Hema moeten uiteindelijk een vegan variant krijgen. Eerder kwam er al een vegetarisch saucijzenbroodje in de winkel en onlangs een vegan appeltaart.
Een tompouce bestaat uit twee rechthoekige plakken knapperig gebakken bladerdeeg. Daartussenin is een dikke laag room met vanillesmaak gesmeerd. Dit kan banketbakkersroom zijn of een mengsel van banketbakkersroom en slagroom (Zwitserse room). Het bovenste laagje bladerdeeg is versierd met fondant glazuur.
De tompouce ontleed
Je begint met een laagje bladerdeeg, daarover gaat banketbakkersroom met vanille. Dan weer een laagje bladerdeeg, afgemaakt met het kenmerkende roze laagje glazuur.
9. De oranje tompouce is al sinds 27 april 1967 Koningsgebak. Toen Koning (toen nog Prins) Willem-Alexander werd geboren, vierde het koningshuis dit met beschuit met blauwe muisjes én… oranje tompouces.
Een tompoes bestaat uit een laagje bladerdeeg met daaroverheen een laag vanillebanketbakkersroom. Daaroverheen zit weer een laagje bladerdeeg bedekt met een laagje, meestal roze, glazuur. Met Koningsdag en grote voetbaltoernooien waaraan het Nederlands elftal meedoet, wordt het glazuur vaak oranje gemaakt.
Een stukje cake eten kan meestal niet zoveel kwaad – als je het bij een houdt tenminste. Afhankelijk van hoe groot je stuk is, bevat het gemiddeld 77 calorieën. Ook met een stuk kersenvlaai zit je relatief safe.
De tompouce van Albert Heijn is meteen favoriet. De vulling is luchtig, het glazuur is lekker plakkerig en natuurlijk oorverdovend zoet, zoals dat hoort. En het bladerdeeg is knapperig, niet te dik. Topper!
Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga door alle lagen heen tot je de bodem bereikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de tompouce op je vork. Doe je het snel, dan is de kans groot dat de volgende hap niet zo netjes wordt.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je mag de naam van dit heerlijke oranje gebak op twee verschillende manieren schrijven. Kies je voor de Franse spelling tompouce, dan is het officiële meervoud tompouces. Kies je voor de Nederlandse spelling tompoes, dan spreek je over meerdere tompoezen.
Tompouce met slagroom € 2,70.
De taart of gebakjes kunnen gewoon in de gebaksdoos in de vriezer. Wel is het goed om er een plastic zak om te doen en deze goed dicht te knopen. Als je het uit de vriezer haalt, laat het dan in de koelkast ontdooien zodat de temperatuur verschillen niet te groot zijn.
U kunt op Gebakplaats ook halal gebak bestellen, wat betekent dat het gebak geen dierlijke vetten en varkensgelatine bevat.
2 dag(en). De tompouce is het lekkerst als u deze dezelfde dag op eet. het bladerdeeg is dan nog lekker krokant en ook de smaak van de room komt dan het beste tot zijn recht.
HEMA. Het zal je niet verbazen dat HEMA in het lijstje staat. Het hele jaar door kun je hier de roze tompoucen halen, die tijdens Koningsdag worden omgetoverd naar een oranje-editie. Jullie stemden massaal op deze tompouce door de voortreffelijke smaak.
Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
Een ouderwetse appeltaart is niet gezond. Er zit veel roomboter, suiker en witte bloem in. Bovendien bevat een punt appeltaart veel calorieën, vaak nog meer dan een punt slagroomtaart.
Een stukje vruchtenvlaai of rijstevlaai bevat ongeveer de helft van het aantal calorieën van een appelflap of een stuk monchou taart. Gauw verdiend. Een vruchtengebakje “klinkt” gezonder vanwege het fruit, maar is het helemaal niet.
Banketbakkerij BACU in Uden, het bedrijf dat brood en banket levert aan Jumbo, bakt binnenkort ook het gebak, de taarten, vlaaien en tompouces van de HEMA.
Aan de Wibautstraat in Amsterdam is sinds kort een megagrote afbeelding van een tompouce verschenen. Er hangt een straatnaambord naast met de volgende tekst: Hoe eet je een tompouceweg.