Met KPN IP-VPN kunt u eenvoudig en op veilige wijze bedrijfsnetwerken, bedrijfslocaties en thuiswerkers verbinden tot een privénetwerk. Zo heeft u altijd een beveiligde toegang tot al uw bedrijfsinformatie, applicaties, internet én de modules van KPN ÉÉN, waarbij hoge investeringen uitblijven.
Je kunt dan ook in het buitenland verbinding maken met een VPN-server om een IP-adres op die locatie te krijgen. Als je verbinding maakt met een VPN-server in Nederland, krijg je een IP-adres waarmee je kunt inloggen bij en streamen met KPN TV. Dit betekent dat je de KPN iTV-app of de tv.
Verbinding maken met een VPN
Selecteer Instellingen netwerknetwerk & internet >VPN. Selecteer naast de VPN-verbinding die u wilt gebruiken Verbinding maken. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord of andere aanmeldingsgegevens in als u hierom wordt gevraagd.
Controleer je IP-adres
Een goeie basistest om te zien of je VPN werkt, is om te controleren of je IP-adres is veranderd nadat je de VPN hebt ingeschakeld. Als de VPN werkt, is het IP-adres dat je van je internetprovider hebt gekregen niet meer zichtbaar. Check je IP-adres via VPN.nl.
Een versleutelde VPN-tunnel levert weliswaar enige veiligheidsvoordelen, maar het beschermt je niet tegen de meeste internetgevaren. Ook al claimen sommige VPN-diensten anders, soms zelfs tegen het misleidende aan; je bent met VPN nog altijd kwetsbaar voor malware, fraude en de meeste hackpogingen.
Een VPN-router werkt precies zoals een normale VPN. Je verkeer wordt omgeleid via de beveiligde VPN-servers van je VPN-provider, zodat je zonder zorgen kunt surfen. Je online activiteiten worden verborgen voor iedereen die je surfgedrag probeert te bespioneren, of het nu gaat om hackers of online datahandelaren.
De beste VPN van dit moment is NordVPN.
Ook Surfshark, ExpressVPN, CyberGhost en PIA verdienen een plek op onze lijst met de top 5 beste VPN-providers. Elke VPN heeft unieke voordelen, zoals speciale servers of sterke encryptiemogelijkheden.
Op een Ziggo modem kan geen VPN ingesteld worden. Koop een eigen router en laat het modem in bridge zetten, dan krijgt de router een eigen extern IP adres en ben je de baas over je eigen verbinding, firewall, DHCP server enz.
Heb je wel een VPN nodig? Ons advies is om alleen een VPN-verbinding te gebruiken wanneer je met een openbare wifi-netwerk wilt verbinden, zoals op een vliegveld. Het is ook nuttig voor het verbergen van je IP-adres voor bijvoorbeeld, je werkgever of ISP.
VPN Nederland is de allereerste gratis VPN die streaming ondersteunt, waardoor je gemakkelijk en onbeperkt toegang hebt tot elk platform waar je toegang toe wilt hebben. Altijd.
kpn Veilig biedt bescherming tijdens het internetbankieren, zodat je gegevens minder snel gestolen worden. De 'Ouderlijk toezicht'-optie blokkeert schadelijke websites en filtert zoekresultaten op geweld, seks en grof taalgebruik. Zo laat je je kinderen onbezorgd internetten.
Met de iTV app kijk je overal en op elk apparaat programma's live, ook in het buitenland.
Er zijn meerdere VPN's die werken met Netflix. Wij raden NordVPN, SurfShark, CyberGhost of PIA aan. Deze providers hebben genoeg servers die jou helpen bij het streamen van alle content op Netflix.
Een VPN-verbinding verbergt je dataverkeer online en beschermt het tegen externe toegang. Niet-versleutelde gegevens kunnen worden bekeken door iedereen die toegang heeft tot het netwerk en deze wil zien. Met een VPN kunnen hackers en cybercriminelen deze gegevens niet ontcijferen.
Als je een oudere Samsung Smart TV met Android gebruikt, kun je naar de Google Play Store gaan om eenvoudig een VPN te downloaden. Voor tv's met het besturingssysteem Tizen moet je een VPN op je router installeren, Windows Connection Sharing (verbinding delen) gebruiken of Smart DNS inschakelen.
Specifieke blokkering van de VPN-verbinding (bijvoorbeeld Netflix) Een VPN kan geblokkeerd worden door internetproviders, firewalls en streamingdiensten. Anti-VPN software zorgt er dan voor dat je geen toegang krijgt tot bepaalde pagina's zolang je een VPN gebruikt.
VPN-gebruik is vooral verboden in landen met autoritaire wet- en regelgeving zoals China, Noord-Korea en Turkmenistan. De regeringen van deze landen hebben de internet- en persvrijheid aan banden gelegd. Zo zijn sociale media en kritische nieuwswebsites niet altijd vrij toegankelijk.
Ze beschermen je IP en versleutelen je internetgeschiedenis, maar dat is dan ook alles wat ze kunnen doen. Ze houden je niet veilig, bijvoorbeeld als je phishing-websites bezoekt of onveilige bestanden downloadt. Als je een VPN gebruikt, loop je nog steeds risico op: Trojaanse virussen.