Keltisch zeezout bevat geen jodium. Aan de meeste soorten zout die je in de supermarkt kunt vinden wordt jodium toegevoegd. In het Keltisch zeezout zit niet tot nauwelijks jodium, dit wordt ook niet toegevoegd.
Op de website van Celtic Sea Salt, onder FAQ (Bevat Celtic Sea Salt jodium?), staat het volgende: " Celtic Sea Salt® bevat een natuurlijk voorkomende sporenhoeveelheid jodium van ongeveer 0,68 delen per miljoen . Hoewel het een belangrijk mineraalcomponent is, wordt ons zout niet beschouwd als een significante bron van dagelijkse jodium.
Wij raden aan om fijn keukenzout zonder jodium te gebruiken. Puur keukenzout zonder jodium is eenvoudig verkrijgbaar bij de meeste supermarkten (oa. AH, Jumbo, COOP, Dirk), prikt niet en is voordelig.
Het nadeel van Keltisch zeezout
Zo bevat Keltisch zeezout nog geen één procent magnesium. Met Keltisch zeezout drinken krijg je daarom alsnog te veel natrium binnen in verhouding met andere mineralen. Groenten en fruit zijn wel een volwaardige bron van mineralen.
De belangrijkste bron van jodium is brood. Daarnaast zit jodium in zuivel (zoals melk of yoghurt), eieren en vis. Als je zwanger bent en het lukt je structureel niet om voldoen jodium binnen te krijgen, dan is het advies jodium aan te vullen met een supplement.
Bij een tekort aan jodium gaat de schildklier trager werken en opzwellen. Dit heet ook wel struma of krop. Klachten bij traag werkende schildklier kunnen zijn: gewichtstoename, het veel koud hebben, traagheid en obstipatie. Bij kinderen leidt een jodiumtekort tot een groeiachterstand en een verminderd leervermogen.
Zeevruchten zoals oesters, snapper, zalm uit blik en zeewier bevatten veel jodium . Het is een goed idee om 2 tot 3 keer per week zeevruchten te eten, maar wees voorzichtig dat u niet te veel vis eet die kwik bevat (zoals zwaardvis en tonijn), vooral als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig consumeren van Keltisch zeezout kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Dit komt door de afwezigheid van natrium en de aanwezigheid van mineralen zoals magnesium en kalium, die beide een gunstig effect hebben op de bloeddruk.
De zee werkt als een zuiveraar voor vele toxines. Er zitten inderdaad iets meer sporen van zware metalen in het Keltische zeezout, maar dat zijn zulke marginale hoeveelheden, dat er absoluut geen sprake is van een gevaar voor je gezondheid. Keltisch zeezout is de winnaar met Himalayazout als beste inhalingszout.
Het algemene advies voor volwassenen is een maximale dagelijkse inname van ongeveer 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag. Je behoefte aan natrium kan iets hoger liggen dan normaal als je veel vocht verliest.
Van de twee bevat alleen keukenzout jodium, aangezien onbewerkt zeezout geen jodium bevat. Zoals eerder in dit artikel vermeld, bevat zeezout weliswaar geen jodium, maar het bevat van nature magnesium, calcium, kalium en andere voedingsstoffen.
Je kunt met een dergelijke zoutoplossing ook je mond en neus- en voorhoofdholtes dagelijks spoelen. Het helpt onder andere tegen ontstoken tanden, kiezen en kaken en lost slijm op bij verkoudheden of allergieën. Mineralen en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels.
Vermijd alle soorten geraffineerd tafelzout. Vermijd alle bewerkte en verpakte voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte. Gebruik onbewerkt, ongeraffineerd Keltisch Zeezout of echt zout van Redmond's (in andere soorten zeezout kunnen kwik of andere zware metalen zitten).
Keltisch zeezout bevat geen jodium. Aan de meeste soorten zout die je in de supermarkt kunt vinden wordt jodium toegevoegd. In het Keltisch zeezout zit niet tot nauwelijks jodium, dit wordt ook niet toegevoegd.
Terwijl de meeste mineralen die van nature in zeezout voorkomen, via andere voedingsmiddelen in het dieet in zinvollere hoeveelheden kunnen worden verkregen, is dat niet het geval voor jodium. Gejodeerd zout is de beste en in veel gevallen de enige voedingsbron van jodium.
Door gewoon zout te vervangen door Keltisch zeezout, kunt u genieten van verbeterde smaken in uw maaltijden en tegelijkertijd profiteren van het mineraalrijke profiel dat helpt de bloeddruk te verlagen. Klaar om Keltisch zeezout te proberen? Begin met het in kleine hoeveelheden in uw dieet te integreren en observeer hoe uw lichaam reageert .
De elektrolyten in keltisch zeezout, zoals magnesium en kalium, helpen je lichaam om vocht beter vast te houden, waardoor je beter gehydrateerd blijft. Dit is vooral nuttig voor mensen die veel sporten, een drukke levensstijl hebben, of in warme klimaten leven. Je kunt je onder andere erg opgeblazen voelen.
Fysiologisch zout is een zoutoplossing die te vergelijken is met keukenzout (zonder jodium) in water. Het is natriumchloride op een sterkte van 0,9%.
Het lagere natrium gehalte komt doordat het is gemaakt van meer mineralen en minder onzuiverheden bevat wanneer je het vergelijkt met keukenzout. Keltisch zeezout bevat aanzienlijk meer ijzer en calcium dan keukenzout en is daarmee een perfect alternatief dat ook nog eens heerlijk is om mee te koken.
Gebruik natuurlijk, mineraalrijk zout
Dit is een lege vorm geraffineerd zout dat voornamelijk uit natrium bestaat. Zout heeft een grote invloed op onze waterhuishouding en te veel zout onttrekt vocht uit onze weefsels. Het beste zout is Keltisch zout.
Voordelen van gejodeerd zout voor uw gezondheid. Gejodeerd zout is essentieel voor uw gezondheid, maar u moet het met mate gebruiken . Jodium is een sporenelement dat veel voorkomt in zuivelproducten, zeevruchten, granen en eieren. Mensen combineren jodium met keukenzout om jodiumtekort te verminderen.
Antioxidanten zoals vitamine A, vitamine E en vitamine C helpen de kracht van de schildklier te versterken, wat een reden is dat het zichzelf kan beschermen tegen schade, waaronder achteruitgang. Voedsel met veel antioxidanten omvat bessen, druiven , broccoli, asperges, spinazie, granen, groene thee, sla, kool en noten.
Zoutwatervissen, zoals kabeljauw, heilbot, haring en sardines, zijn ook goede bronnen . Garnalen ook. Fruit en groenten bevatten jodium, maar de hoeveelheid hangt af van de grond waarin ze groeien. Zuivelproducten zijn vaak een goede bron van jodium.