Mensen hebben een 'hoofd', dieren hebben een 'kop'.
Het paard geldt als een 'edel dier'. Het edele paard heeft geen kop, poten en bek, maar een hoofd, benen en mond. Dat is geen 'taalregel', maar een gewoonte onder paardenliefhebbers die veel anderen hebben overgenomen. Deze gewoonte is in de loop van de twintigste eeuw ontstaan.
Een paard wordt ook wel een edel dier genoemd, omdat paarden altijd dichtbij de mens stonden. Paarden waren de mens altijd van dienst, waardoor het dier edel is geworden. Vroeger reden alleen mensen van adel op een paard. Een paard werd daarom edel, bijzonder, omdat alles wat met de adel te maken had bijzonder was.
Geen kop, maar een hoofd. En geen poten, maar benen. Dat komt, omdat een paard edel is. Maar waarom is dat eigenlijk?
Kleinere zoogdieren zoals honden en katten hebben Pfoten, de hond geeft u een Pfötchen (Nederlands: pootje). Bij grote dieren, bijvoorbeeld beren, worden deze uiteinden Tatzen genoemd; bij tijgers ook wel Pranken. Of het nu spinnen, honden, beren of tijgers zijn, in het Nederlands hebben ze allemaal poten.
De voorouders van onze huidige paarden hadden ooit drie tenen aan elke voorvoet en vier tenen aan elke achtervoet. Nu hebben paarden als enige zoogdier aan alle vier voeten slechts één teen.
Spinnen; 8 poten, 8 ogen en spintepels. Er zijn zoveel soorten spinnen, dat algemeen gezegd kan worden dat het achtpotige dieren zijn met een tweeledig lijf.
De zoo van Parijs pakt morgen uit met wel iets heel erg bijzonders: de blob. Een wezen dat loopt zonder poten, eet zonder maag en communiceert zonder mond.
Talloze dieren hebben geen tong, met name dieren die in de zee leven. Bijvoorbeeld Kwallen, koralen, vissen, inktvissen en (de meeste) schelpdieren.
Over het algemeen kun je dus zeggen dat paarden best wel slimme dieren zijn. Ze communiceren met elkaar, maar ook met mensen. Paarden kunnen heel snel nieuwe dingen leren. Met al die vaardigheden is het wel te verklaren, waarom mens en paard al eeuwen samen werken.
Paard is een algemene soortnaam en begint dus met het lidwoord 'het'. De woorden 'merrie' en 'hengst' hebben wel het lidwoord 'de', omdat dit respectievelijk de vrouwelijke en mannelijke versie van de soortnaam 'paard' is.
Een paard heeft hoeven. Om te voorkomen dat de hoeven afslijten door het lopen op straat, krijgen paarden hoefijzers aangemeten. Die worden gemaakt door de hoefsmid. Die maakt de hoefijzers op maat en spijkert ze dan in de voet van het paard.
Paardensport of hippische sport is een verzamelnaam voor sportvormen waarbij een of meer paarden gebruikt worden. De internationale paardensport wordt geregeld door de sportfederatie Fédération Équestre Internationale en in Nederland door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.
Mensen hebben een 'hoofd', dieren hebben een 'kop'. Van paarden wordt ook gezegd dat ze een 'hoofd' hebben. In verband met mensen is 'kop' informeel.
Sommige simpele dieren hebben geen kop, maar veel bilaterale symmetrische soorten hebben wel een kop. De inhoud van het hoofd wordt bij de gewervelde dieren door de schedel beschermd.
Het paard (Equus ferus caballus) is een gedomesticeerd hoefdier uit de orde der onevenhoevigen, en de familie der paardachtigen (Equidae).
Bij honden die worden geboren met een blauwe tong of blauwe vlekken op de tong gaat het om een goedaardige verkleuring door verhoogde aanmaak van pigment (melanine) door een genetische mutatie. In de meeste gevallen is de mutatie niet dominant en is de blauwe tongkleur dus een uitzondering.
Volgens officiële metingen van Guinness World Records is de tong van Stephen Taylor, zoals de man heet, nu 9,8 centimeter lang. Sinds 2009 heeft Taylor officieel de langste tong ter wereld. In de afgelopen 4 jaar is die tong 0,5 centimeter langer geworden.
Het beste antwoord
Bijvoorbeeld Kwallen, koralen, vissen, inktvissen en (de meeste) schelpdieren.
Zo zijn aaseters als raaf, zwarte en rode wouw, gieren en talloze insectensoorten direct afhankelijk van dode dieren voor hun voedsel. Andere dieren profiteren indirect door insecten op de kadavers te eten. Dit gedrag wordt regelmatig voor de camera's vertoond door lijsters, roodborsten en koolmezen.
Het zeldzaamste en meest bedreigde dier ter wereld is de amoerluipaard. Van deze soort leven er nog maar tientallen in het wild. Veel mensen jagen op deze soort omdat ze geloven dat de vacht en botten ziektes kunnen genezen. Gelukkig worden er de laatste tijd steeds meer jonge amoerluipaarden welpjes soort gespot.
Het langstlevende dier op aarde is nog altijd de Noordkromp, een weekdier dat meer dan 500 jaar oud kan worden. Het langstlevende gewervelde landdier is de Galapagos reuzenschildpad (één van deze schildpadden wist een leeftijd van 177 jaar te bereiken).
'In principe zijn alle spinnen giftig, behalve de zweepspin. Ze hebben immers allemaal giftanden en gifklieren. Gelukkig raken ze meestal niet door mensenhuid. Bij de zwarte weduwe is het vrouwtje het gevaarlijkst.
De meeste spinnen hebben 8 ogen , sommigen 6. Ondanks de vele ogen hebben ze maar een zeer beperkt zicht. Ze kunnen slechts een paar cm. ver scherp zien ( in het beste geval 20 cm).
Een spin behoort tot de soort Arachnida Een spin heeft 8 poten en meestal acht ogen. Een spin heeft kaken die hij gebruikt om een prooi vast te houden of te vermalen. Hij doodt hem met zijn gif. Spinnengif bestaat uit een mengsel van eiwitten, het dient ook om de prooi te verteren.