'This is not Parmesan' van WillicroftHun nieuwste aanwinst is te koop bij de Lidl: de Parmezaanse kaas, oftewel This is not Parmesan.
Net als parmezaan kan Grana Padano enkel in een bepaald deel van Italië worden gemaakt, waardoor de naam beschermd is. Dat deel is wel een stuk groter, waardoor de kaas ook goedkoper is. Grana Padano heeft een zachtere smaak dan parmezaan, maar is nog steeds uitgesproken.
Ook het koelschap van ALDI in de buurt is voorzien van de Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas is volledig gemaakt van koemelk, net als veel andere kazen. Toch is deze oude kaassoort voorzien van een unieke smaak. In totaal zijn er drie ingrediënten aanwezig in Parmezaanse kaas, namelijk rauwe melk, zout en stremsel.
Deze Italiaanse kaas is afkomstig uit de specifieke regio's Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna en Mantova. De naam 'Parmigiano Reggiano' is beschermd door de Europese wetgeving, wat betekent dat alleen kaas die in deze regio's wordt geproduceerd, de naam Parmezaanse kaas mag dragen.
Grana Padano is de goedkopere variant, die je ook veel in de supermarktschappen ziet. Dit is niet voor niets, want Grana Padano heeft een veel kortere rijpingstijd dan Parmigiano Reggiano. Grana Padano mag je overigens wel Parmezaanse kaas noemen, doordat hij in de Italiaanse streek Parma is geproduceerd.
Hoewel huisgemaakte parmezaan niet op kan tegen Parmigiano-Reggiano, is Grana Padano een alternatief dat het overwegen waard is, vooral als de extra zoetheid en body iets toevoegen aan uw gerecht. Op zoek naar een recept voor Grana Padano? Probeer deze fettuccine alfredo van Chef Frank.
'De enige echte Parmezaanse kaas'. Zo wordt Parmigiano Reggiano vaak genoemd. De pittige kaas is daarom erg kostbaar.
Parmesan – of om het zijn echte naam te geven, Parmigiano Reggiano DOP – is een oude harde koemelkkaas. Parmigiano Reggiano is vernoemd naar de steden Parma en Reggio Emilia, in de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna.
Parmezaanse kaas is ongelooflijk veelzijdig en onweerlegbaar lekker — dat weten de meesten van ons. Het is lekker op zichzelf , of wanneer je het in je favoriete pastagerecht gooit.
Wat ik zo leuk vind aan ALDI's Cheddar & Parmesan Cheese. Cheddar en Parmesan zijn twee geweldige harde kazen op zichzelf die, wanneer gecombineerd, kaasgenot creëren . De nieuwe Not Your Average Cheddar's Cheddar & Parmesan is niet identiek aan mijn geliefde BellaVitano, maar het komt er wel heel, heel dichtbij.
In plakjes, blokjes, geschaafd of geraspt – het goede nieuws: kaas kun je invriezen! Het is dus niet erg als er wat fonduekaas overgebleven is of je toch iets te veel van je lievelingskaas hebt ingeslagen.
De Lidl bleek voor de meeste producten de goedkoopste supermarkt te zijn. Voor biologisch vlees en kaas bleek de boer de goedkoopste (en duidelijk de lekkerste).
Asiago DOP is een heerlijke Italiaanse kaas die gebruikt kan worden als vervanging voor Grana Padano. Het is gemaakt van koemelk en heeft een gladde en romige textuur die vergelijkbaar genoeg is om door elkaar gebruikt te kunnen worden.
Parmezaan zit vol voedingstoffen, zoals calcium en fosfor, die goed zijn voor de botten. Omdat dit een hardere kaas is, bevat hij minder vet en meer eiwitten. Ook is het lactosegehalte aanzienlijk lager dan dat van andere kazen. Parmezaan is een oudere kaas en bevat daardoor wel veel natrium.
De echte parmezaan is te herkennen aan het zegel dat over de hele zijkant van de kaas gedrukt is met de tekst “Parmigiano Reggiano”. De productie van de kaas wordt beheerd door het “Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano”. Er zijn in de regio 512 kleine kaasmakerijen die de kaas produceren.
De hartige en nootachtige smaken van Parmesan zijn bijna hetzelfde als die van Parmesan, maar Grana Padano is niet zo kruimelig als Parmesan . Je mag dus verwachten dat Parmesan zachter en perfecter is wanneer je het in sauzen mengt dan wanneer je het raspt over je pasta. Grana Padano is een uitstekende kaas als het gaat om het raspen van kaas.
Wist je dat Kraft's Parmezaanse kaas in Europa "pamesello italiano" wordt genoemd om het te onderscheiden van "Parmigiano-Reggiano", dat door een regeringsbesluit is gedeponeerd en streng gereguleerd is?
Parmezaanse kaas wordt voornamelijk gebruikt om te raspen en wordt in Italië grana genoemd, wat 'graan' betekent, verwijzend naar hun korrelige textuur. In Italië worden kazen zoals Parmigiano-Reggiano ook grana genoemd . Veel van deze kazen zijn op zichzelf al heerlijk. Een voorbeeld is de kaas Grana Padano.
Edelgist als kaasvervanger
Zoals in deze typisch Amerikaanse Mac & cheese, pasta met kaassaus. Ook kun je de vlokken over de pasta strooien in plaats van parmezaanse kaas. En vega tosti's worden nog lekkerder met edelgist, zoals deze groene tosti. Je kunt edelgistvlokken zelfs gebruiken om zelf kaas mee te maken.
Een wiel parmezaanse kaas kan meer dan $ 1.000 kosten. Het duurt minstens een jaar om een enkel wiel te laten rijpen, er is 131 gallons melk nodig om het te maken en het kan alleen worden gemaakt in een beperkt gebied in Noord-Italië, in de regio Emilia Romagna .
Parrano is een Nederlandse kaas, die wat betreft smaak iets weg heeft van Italiaanse kazen als Parmiggiano Reggiano of Grana Padano.
Broodkruimels die geroosterd zijn in olijfolie (die soms is doordrenkt met knoflook, citroenschil, ansjovis of chili-olie) en bestrooid met zout, krijgen grotendeels dezelfde tonen als Parmezaanse kaas. Ze zijn hartig, onbeschaamd rijk en nootachtig van het roosteren.
Pecorino Romano en Romano zijn de betere keuze voor gerechten op basis van tomaat (denk aan de geraspte kaas waarmee je je spaghetti belegt). De milde smaak van Parmezaanse kaas gaat waarschijnlijk verloren in de zuurgraad van de tomatensaus.
Feta is zouter en smelt niet zo goed als Parmezaanse kaas , maar geeft wel een intensere smaak en is daarom beter dan helemaal geen kaas.