Iedereen die de beschikking heeft over een handheld GPS of een Smartphone kan een geocache verstoppen.
Maak een account aan, dowload de app en locatie en het Geocachen kan beginnen. Alle plekken waar een kistje ligt verstopt, vind je op de website geocaching.com, of in de app. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt en een geocaching app voor Android of IOS hebt gedownload kun je meteen beginnen.
Speel je via de officiële app, dan kom je er al snel achter dat er veel caches grijs zijn gekleurd op de kaart. Dat betekent dat je details van deze caches in de app alleen kunt zien als je een Premium-abonnement hebt. Dat kost 5,99 euro per maand of 29,99 euro per jaar.
De geocaching app is gratis beschikbaar in Google Play en de App store. Deze schatzoeken app is ideaal om op zoek te gaan naar geocaches. Je hoeft dus helemaal geen dure GPS aan te schaffen om te kunnen geocachen.
Wat is geocachen
Over de hele wereld liggen caches ('schatkistjes') verstopt die je met behulp van aanwijzingen van de verstopper kunt vinden. In de cache vind je vaak een kleine verrassing en een logboek waarin geslaagde schatzoekers hun naam achter kunnen laten.
3️ – Jouw geocache verstoppen
Eenmaal je jouw geocache-schat in elkaar gestoken hebt, kan je deze gaan verstoppen. Wanneer je deze verstopt hebt moet je de de GPS coördinaten bepalen van de locatie waar jij jouw geocache verstopt hebt.
Geocaching in Nederland
Jaarlijks komen er ruim 10.000 nieuwe Nederlandse caches online en volgens gegevens van begin 2020 zijn er nu ruim 40.000 actieve Nederlandse caches, en internationaal meer dan 2.400.000. Verder zijn er in 2019 al 100.000 geocachers actief in Nederland. Wereldwijd zijn dat er meer dan 6.000.000.
Je kunt geocaching het beste zien als een interactieve, wereldwijde speurtocht. Overal ter wereld, op inmiddels meer dan 2 miljoen plaatsen, liggen zogenaamde geocaches verstopt. Het is de bedoeling dat je als deelnemer op zoek gaat naar deze geocaches.
Bij stapeltellen is het de bedoeling om een getal te herleiden tot 1 cijfer. Dat kan je doen door de cijfers van dat getallen bij elkaar op te tellen, eventueel moet je dit herhalen totdat er uiteindelijk 1 cijfer overblijft. Voorbeeld: het getal 93. De cijfers optellen geeft 12, optellen van deze cijfers geeft 3.
Geocachers verbergen ergens een schat (een cache) en publiceren de coördinaten van de verbergplaats op het internet. Andere geocachers gaan dan, dikwijls om het eerst, op zoek naar die schat. Vaak moeten er opdrachten worden uitgevoerd en raadsels opgelost om de schat terug te vinden.
Wat is het? Een premium lidmaatschap biedt naast de voordelen van het basis lidmaatschap extra voordelen zoals het hebben van stemrecht, toegang tot sectievergaderingen en actief de koers van Federatie Veilig Nederland bepalen door zitting te nemen in een van de werkgroepen, denktanks en/of themagroepen.
Geocaching is een soort spel dat je digitaal en in the real world speelt. Je gaat met behulp van GPS-coordinaten, via een app op je telefoon of een GPS-apparaat, een schat vinden. Die schat, die noemen we een (geo)cache.
De 5 beste gps trackers in een oogopslag
Garmin eTrex 10 - De beste gps tracker voor geocaching. Garmin Oregon 700 - Beste gps tracker met touchscreen. Garmin eTrex Touch 35 - Beste gps tracker voor outdoor navigatie in Europa.
Overigens kun je het omrekenen ook relatief eenvoudig zelf doen; het enige wat je moet onthouden is dat er 60 minuten in een graad gaan, en 60 seconden in een minuut. Voorbeeld: bij de breedtegraad 52.09061 heb je 52 graden en 0,09061 * 60 = 5,437 minuten.
Over de hele wereld liggen er zo'n 3 miljoen verstopt, waarvan 40.000 in Nederland (in Amsterdam zijn er momenteel 369). In Nederland is het aantal geregistreerde geocachers flink toegenomen tijdens corona. “Iedereen kan geocachen,” zegt Stolk.
Wat is geocaching? Tijdens het geocachen ga je een 'schat' opsporen op basis van gps-coördinaten die je ontvangt via een wandel-gps of je smartphone. Naar wat je op zoek bent, weet je niet. Dit kan een doosje of fotorolletje zijn, maar ook een dennenappel, sleutelhanger…
Geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing) is een avontuurlijk spel voor wandelaars met een gps-ontvanger. Het principe is dat personen schatkisten (caches) verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze kisten op internet publiceren. Met behulp van je gps moet je zo'n schat zien terug te vinden.
Mystery of Puzzel Cache
De vrije vorm van de Cachetypes: bij dit type gaat het vaak om ingewikkelde puzzels die je eerst moet oplossen voordat je de coördinaten kunt bepalen. De informatie die nodig is om de coördinaten te bepalen moet voor iedere Cacher/Cachester toegankelijk zijn.
Een perfecte manier om een cache te verstoppen waar weinig ruimte is, of waar je wilt dat iemand goed moet zoeken. Met een magnetische onderkant. De logrolletjes kunnen als optie bij dit produkt gekozen worden.
De GeoTour Kop van Drenthe is een route met ruim zeventig schatten, ook wel caches genoemd. Met behulp van een app waarop je coördinaten ziet kun je ze vinden. "Er waren al veel van dat soort caches", legt Jolanda Doornbos namens de Stichting Kop van Drenthe uit. Allerlei nieuwe caches vormen uiteindelijk de GeoTour.
De naam Geocaching is op 30 mei 2000 bedacht door Matt Stum, lid van de “GPS Stash Hunt” mailing list.
De eerste letterbox werd in 1854 verstopt door natuurgids James Perrot in Dartmoor, Engeland. Het ging toen nog om een grote jampot. Tijdens zijn rondleidingen door dit natuurgebied gaf hij aanwijzingen zodat anderen zijn pot konden vinden.
Route.nl biedt een Premium abonnement aan voor € 9,99 per jaar. Je kunt gebruik maken van een 7 dagen gratis proefperiode voorafgaand aan het abonnement.