Sinds 1 januari 2019 is er een nieuwe wet van toepassing: Reizigers die slechts 30 dagen in Kaapverdie verblijven hoeven geen visum te kopen. Wel betaal je een andere belasting in de vorm van luchthavenbelasting. Elke persoon die Kaapverdië betreed moet 31 euro (CVE 3400) betalen bij de grenspolitie.
Visum aanvragen via het consulaat van Kaapverdië
Het toeristenvisum dat wordt afgegeven is geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De kosten van een visumaanvraag zijn zo'n 45 euro per visum, plus 8,50 euro indien je het visum per post toegestuurd wilt krijgen.
Als u naar Kaapverdië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft.
Paspoort of identiteitskaart
Het is mogelijk om naar Kaapverdié terug te keren met een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
Euro's worden steeds meer geaccepteerd als valuta op Kaapverdië. Als je dus nog wat Euro's overhebt dan kan je hier in sommige gevallen ook mee betalen. Let er wel op dat je voor euro's een minder gunstigere wisselkoers krijgt en vaak iets duurder uit bent.
Drink je ergens een biertje, dan betaal je overal in het land tussen de 120 en 250 CVE afhankelijk van de plek. Een Caipirinha met lokale rum (Grogue) kost ongeveer 400 CVE.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vanuit Nederland en België is het zo'n 6 uur vliegen naar Kaapverdië. De korte vliegtijd heeft er mede voor gezorgd dat Kaapverdie de afgelopen jaren populairder is geworden als vakantiebestemming.
Water: Het kraanwater in Kaapverdië is niet te drinken. Kook het daarom voor gebruik of koop flessen water. Schil daarnaast uw groenen en fruit zelf en zorg ervoor dat uw vis en vlees goed doorbakken is. Elektriciteit: Op de Kaapverdische eilanden hanteert men een voltage van 220 Volt, net als in Nederland.
Hoe laat gaat de zon onder in Kaapverdië? In de wintermaanden gaat de zon in Kaapverdië rond 18:00 lokale tijd onder. In de zomermaanden gaat de zon op de Kaapverdische eilanden rond 19:00 lokale tijd onder. Gedurende de zomermaanden zijn er ook de dagen met het meeste aantal uren daglicht.
Een visum voor Nederland vraagt u aan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar u woont. Aanvragen bij een ambassade van een ander Schengenland waar Nederland door vertegenwoordigd wordt in het land waar u woont, kan ook.
Kaapverdië is over het algemeen een heel veilige bestemming, met een uiterst gastvrije en vriendelijke bevolking. Kleine criminaliteit komt vrijwel nergens voor. Alleen in de steden Praia en Mindelo is enige waakzaamheid geboden.
Vreemde valuta mag wel vrij worden ingevoerd, bedragen boven de 20.000 CVE (iets meer dan €180) dienen te worden aangegeven bij de Kaapverdische douane. Het is verder ook niet toegestaan om meer geld uit te voeren dan bij het invoeren is aangegeven.
De Kaapverdische Eilanden (Kaapverdië) (Portugees: Cabo Verde, Engels: Cape Verde) vormt een eilandengroep en land in de Atlantische Oceaan (Afrika). De Kaapverdische Eilanden zijn sinds 1975 onafhankelijk van Portugal en bestaat uit twee delen.
Vanaf 1 januari 2019 is het voor EU burgers mogelijk om voor een verblijf van maximaal 30 dagen visumvrij te reizen naar Kaapverdië. Het visum bij aankomst is hiermee voor reizigers uit 32 landen komen te vervallen en vervangen door een online registratie. Deze online registratie wordt ook wel TSA genoemd.
Je paspoort bij aankomst in Kaapverdië minstens zes maanden geldig zijn.
Kledingadvies voor Kaapverdië
Het is raadzaam om stevig schoeisel en praktische kleding in 'laagjes' mee te nemen. De airconditioning in touringcars vraagt soms om een extra vest of sjaal en ook in Kaapverdië regent het wel eens.
Het budget voor KaapverdiëKaapverdië is het perfecte vakantieland. Het is niet alleen goedkoop – prijzen op Kaapverdië liggen gemiddeld 20% lager dan in Nederland – het heeft ook een gunstig klimaat. Sterker nog, het is een van de droogste landen ter wereld!
Het Kaapverdisch bier is Strela. Een heerlijke pilsbier dat is gebrouwen op het eiland Santiago. Het lokale bier kan je op alle eilanden bestellen. Naast het gewone Strela bier heb je ook bijvoorbeeld de Strela Ego, Strela Kriola en Strela Petra.
Fooi geven Afrika: Kaapverdië
Dan is een fooi van zo'n 5-10% van de rekening voldoende. Het geven van fooi aan een gids die onderdeel is van je reis wordt wel verwacht.
De gezondheidszorg op de verschillende Kaapverdische eilanden laat te wensen over. Zo zijn de ziekenhuizen vaak slecht ingericht en hebben ze, maar beperkte mogelijkheden. Als er iets dringend aan de hand is dan wordt je in de meeste gevallen overgevlogen naar de Canarische Eilanden of Dakar in Senegal.
Op Kaapverdië eet men vooral wat uit het water komt. Tonijn, makreel, inktvis, kreeft en octopus zult u vaak op de menukaart terugvinden. Vis wordt meestal gegrild geserveerd met rijst of friet en een salade. Een saus of marinade moet u daarbij niet verwachten, de vis is van zichzelf lekker genoeg!
Kaapverdië is een heerlijke plek om tot rust te komen. Mooie stranden, goede faciliteiten en prima eten. Het is een prima bestemming om te genieten van het goede weer. Vooral als je van watersport houdt is het een aanrader.
December en januari worden gezien als de koudste maanden. In de nacht wordt het niet kouder dan 18 graden en overdag liggen de temperaturen rond de 24-25 graden. Dat zijn aangename temperaturen om te genieten van de zon.