Nee, een ooglaserbehandeling is niet pijnlijk. Tijdens de ooglaserbehandeling wordt gezorgd voor een goede pijnstilling. Ook na de behandeling krijgt u pijnstillers mee naar huis. U kunt na de behandeling het gevoel hebben van een zandkorrel in het oog.
Alle behandelingen zijn verdoofd en daarmee pijnloos. Bepaalde handelingen kunt u wel voelen, maar ze zijn niet pijnlijk. De eerste uren na een behandeling kunnen uw ogen een paar uur tot een paar dagen geïrriteerd aanvoelen of soms pijn doen. Dit verschilt per type behandeling.
Met ooglaseren kunnen we refractieafwijkingen als verziendheid, bijziendheid of een cilinderafwijking corrigeren. Een ooglaserbehandeling is pijnloos. Uw oog wordt verdoofd met oogdruppels zodat u van de behandeling niets zult voelen.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Veelgestelde vragen. Kan ik blind worden van een ooglaserbehandeling? Nee, de angst voor blindheid is niet reëel. Met de laser wordt alleen het hoornvlies bewerkt, het voorste laagje van uw oogbol.
Het resultaat is in principe blijvend: het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt namelijk de vorm van je hoornvlies aangepast. Dit proces is onomkeerbaar.
Een recente studie in het toptijdschrift JAMA Ophthalmology zegt dat vier op de tien patiënten na het laseren van de ogen nieuwe problemen krijgen met hun zicht.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
"Wanneer de haarfolikel door de laser verhit wordt, kan dat pijnlijk zijn. Om die pijn te neutraliseren moet de huid gekoeld worden. Dat kan via in de behandelkop ingebouwde koeling of via externe koeling.
De prijs is namelijk afhankelijk van de behandelaar, de lasermethode en de complexiteit van de oogafwijking. Hoeveel het je precies kost, weet je pas als je je ogen laat onderzoeken. Gemiddeld liggen de kosten voor ogen laseren tussen de 1.300 en 1.900 euro per oog.
Ooglaseren is heel veilig en wordt zelfs met de dag veiliger, omdat er nog steeds uitvoerig onderzoek naar behandelmethoden wordt gedaan. Door voor een betrouwbare, ervaren ooglaserkliniek te kiezen en de instructies van de arts goed op te volgen, zijn de risico's op complicaties minimaal.
De kans dat u een nabehandeling nodig heeft na een geslaagde ooglaserbehandeling is klein. Minder dan 5% van alle patiënten heeft een nabehandeling nodig. Daar staat tegenover dat een grote meerderheid ook jaren later nog steeds melding maakt van een verbeterd, scherp gezichtsvermogen.
Vrijwel iedereen kan behandeld worden. Echter zijn er enkele uitzonderingen. Gedurende een zwangerschap of periode van borstvoeding mag u niet behandeld worden vanwege de verhoogde oogdruk. Ook kunnen bepaalde oogziekten en suikerziekte een belemmering zijn.
Na een ooglaserbehandeling mag u niet zelf autorijden. Dit is niet alleen omdat het zicht door de behandeling wazig kan zijn, maar ook omdat u dan niet verzekerd bent. Na uw eerste controle (na een week) hoort u of u weer kunt autorijden. Direct na uw lensimplantatie mag u niet zelf autorijden.
Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril gedurende de eerste zes maanden na de behandeling. Dit om de werking van uv-straling tegen te gaan. Sterke uv-straling kan het effect van de laserbehandeling verminderen.
Zo ziet u na een IntraLasik Femtosecond behandeling al na enkele uren scherp, terwijl het bij andere technieken 48 uur tot een aantal dagen kan duren. Een volledig stabiel zicht wordt binnen 6 weken tot 3 maanden bereikt. 2.
Ongeveer 6 weken voordat je gaat laseren is het verstandig om te stoppen met harsen en/of epileren. Dan zorg je er namelijk voor dat de haartjes in het haarzakje volledig gegroeid zijn. Om het beste resultaat te bereiken moet je namelijk genoeg haar hebben zodat het licht de haar goed kan 'vinden'.
Mag je een laserbehandeling doen tijdens zwangerschap, menstruatie? Tijdens zwangerschap wordt laseren afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Tijdens de menstruatie kan er gewoon behandeld worden.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden.
Scheren mag wel en het liefst 1 dag voor de behandeling, zelfs met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken alvorens deze af te scheren, omdat het haartje daarna terug in de huid zakt.
Het is normaal dat de huid jeukt of licht prikt na behandelingen. Dit is een tijdelijke bijwerking die binnen 48 uur moet verdwijnen. Om prikken of jeuk te verzachten, raden we Hydrating Crème van ZO Skin Health aan, perfect voor verzorging na de behandeling. Soms kan pure Aloë Vera (zonder parfum) ook jeuk verlichten.
Na het ooglaseren is het van belang dat u de voorschriften die uw oogarts u meegeeft goed opvolgt. Zo zult u zeker nog enkele weken uw ogen moeten druppelen.
Kan ik na de behandeling nog contactlenzen dragen als dat nodig is? Gelukkig heeft nagenoeg niemand na de behandeling nog contactlenzen nodig. Als u voor de behandeling zonder problemen contactlenzen kon dragen, zal dat na de behandeling in de meeste gevallen ook mogelijk zijn.
Veel mensen gaan naar buitenlandse klinieken om hun ogen te laten laseren. Vaak wordt gedacht dat een ooglaserbehandeling in Turkije veel goedkoper is dan in Nederland. Tegenwoordig is het prijsverschil veel lager en het blijkt meestal toch praktischer om voor een ooglaserbehandeling in eigen land te kiezen.