De Franse frietjes bij McDonald's liggen vaak al een tijdje in een warmhoudbak, voordat de kassamedewerker ze op jouw dienblad deponeert. Meestal zijn ze nog wel warm, maar toch... Die frietjes zijn echt het allerlekkerst en knapperigst als ze net uit de frituur komen.
McDonald's frituurt in Nederland de aardappel in een mengsel van zonnebloem- en raapzaadolie. "Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1,5 procent transvet. We controleren en filteren de olie elke dag en vernieuwen deze regelmatig", aldus de fastfoodketen.
Als je een grote hoeveelheid opnieuw moet opwarmen, kun je dit beter in meerdere porties doen of opnieuw opwarmen in de oven. In de oven: Ideale methode als je veel frieten opnieuw moet opwarmen. Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur (230°C).
Kwaliteit van de olie
Onze olie is een mengeling van zonnebloem- en koolzaadolie. De McDonald's restaurants gebruiken apparatuur waarmee men de evolutie van de kwaliteit van de bakolie kan volgen. Eenmaal per dag wordt de kwaliteit van de bakolie gemeten met behulp van een elektronische tester.
Zo warm je je frietjes op
Je zult er eerst voor moeten zorgen dat de frietjes droog zijn. Dep ze daarom met keukenpapier droog en bestrooi met zout. Vervolgens kun je ze opnieuw frituren, maar ook in een pan kun je de frietjes nog steeds heel goed opwarmen zonder dat ze slap worden.
Om McDonald's frietjes in de magnetron te doen, spreidt u ze uit in een enkele laag op een magnetronbestendig bord en dekt u ze af met een licht vochtig stuk keukenpapier.Bak op hoog vermogen in intervallen van 20 seconden tot de frietjes naar wens zijn opgewarmd .
Gebruik een schone theedoek om overtollig vet en vocht te verwijderen, wat helpt om de friet knapperig te houden. Serveer in kleine porties: Door de friet in kleine porties te serveren, blijft deze langer warm en knapperig. Grote hoeveelheden friet koelen sneller af en kunnen daardoor slap worden.
Eenmaal in onze keukens bakken we ze in onze canola-mixolie, zodat je ze knapperig en heet kunt eten, precies zoals jij ze lekker vindt. Wil je meer weten over de ingrediënten van onze frieten? Kom alles te weten over hoe we onze frieten op smaak brengen.
Onze beroemde klassieker. Niet 1, maar 2 burgers van 100% rundvlees met verse sla, cheddar smeltkaas, verse uitjes en fijne slices van augurk.
De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat — een niet-veganistisch ingrediënt. Maar hier wordt het onduidelijker: de gehydrolyseerde melk staat vermeld als een component van "natuurlijke rundvleessmaak", die wordt gebruikt in de eerste batches frituurolie.
Als je chips over hebt van fish and chips, kun je ze prima opwarmen in een koekenpan (omdat ze vreselijk smaken als je ze opwarmt in de magnetron!). Doe de chips in een droge koekenpan (geen extra olie) en verwarm op laag vuur . Draai ze regelmatig om om aanbranden te voorkomen.
Bak de frieten in kleine porties in ongeveer 5 minuten voor. Leg keukenpapier in een groot vergiet en laat de friet daarin uitlekken en afkoelen. Als de frieten helemaal afgekoeld zijn verhoog je de temperatuur van de olie naar 180 graden. Bak de frieten in kleine porties tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Sterker nog, de frietjes zijn 50% ongezonder dan die van welke andere keten dan ook , met in totaal 953 calorieën. "Frietjes bevatten veel zout en vet, wat een toch al ongezond fastfoodrestaurant in de gevarenzone kan brengen," legt het zorgplatform PlushCare uit.
Met andere woorden, de heerlijke geur die we kennen en waar we van houden is eigenlijk de geur van aardappelen gekookt in rundervet , een aroma zo krachtig dat de frietjes er nog lekkerder uitzien! Heb je nog over? Hier is hoe je McDonald's frietjes thuis kunt opwarmen.
Grote friet vs.
Een grote portie kost € 3,25, terwijl een medium friet € 2,85 kost.
Wij hebben geen halal producten in het assortiment.
580 Cal.580 Cal. Wanneer je trek krijgt in die twee all-beef burgers, is het tijd om te stoppen met nadenken over wat er op een Big Mac® zit en een hap te nemen. De McDonald's Big Mac is een 100% beef burger met een smaak als geen ander.
Elke dag gaan er van dat ene bedrijf ongeveer 350 a 400 koeien naar de slacht. Die zwarte plekken is waarschijnlijk mest.
En dus gaf McDonald's toe aan de publieke druk en veranderde hun frituurolie. Maar natuurlijk houdt het verhaal daar niet op, want de olie waarmee ze het talg vervingen was gehydrogeneerde plantaardige olie , die niet alleen niet zo lekker smaakte als het rundertalg, maar ook een flinke portie transvetten bevatte.
"Eenmaal in het restaurant worden onze frietjes gewoon gebakken in speciale frituurketels in een niet-gehydrogeneerde mix van zonnebloem- en koolzaadolie die 100 procent geschikt is voor veganisten ." Copyright 2025 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.
(Beide restaurants erkennen dat hun frietjes in dezelfde olie worden gebakken als andere vlees- of visproducten.) De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat, een ingrediënt dat niet veganistisch is .
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Leg daarop de overgebleven frietjes en zorg er voor dat ze elkaar niet aanraken. Bak de frietjes in 3 minuten warm in de oven.
Ik zette een bakplaat neer met keukenpapier op de bodem en een rooster om de frietjes van de handdoeken af te houden en hield de oven op 200 tussen de batches . Zelfs als je ze maar één keer bakt, is het geheim om te voorkomen dat ze zompig worden in de oven luchtstroom.
Pocheer de frieten eerst op 140° en laat ze goed afkoelen. Nu hebben ze nog geen kleur en zijn ze niet krokant. Bak ze nadien een tweede keer op 170-180°C en dan heb je goudbruine, krokante frieten. Let wel: Bak nooit te grote hoeveelheden in één keer, want dan gaat het mis.