De doelstelling van Cash4yourfashion is om oude kleding, schoenen en tassen een tweede leven te geven. Degene die haar oude kleding bij hen inlevert, krijgt geld en dat is in deze tijd natuurlijk een leuk extraatje! Als je de opbrengst graag direct aan een goed doel wilt schenken, kan dat ook.
Oude kleding, schoenen en tassen kun je nu een tweede leven geven via Cash4YourFashion. Consumenten kunnen hun spullen in een doos of vuilniszak stoppen en naar de inzameldepots van Cash4YourFashion brengen. Voor elke kilo krijg je 0,65 euro.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!
Wij zamelen tweedehands, of gebruikte, kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen en milieu kunnen helpen. Dus als jij jouw kledingkast opruimt, doneer dan jouw kleding aan Leger des Heils ReShare bij een van onze kleding- en textielcontainers, in onze winkels of door het op te laten halen.
De winkelvoorraad kleding opkoper koopt graag merkkleding, designermerken, sportskleding, werkkleding en schoenen. Biedt maar aan wat u heeft en wilt verkopen. De winkelvoorraad kleding opkoper komt snel bij u langs zodat u weer snel ruimte op de plank en in uw magazijn heeft én extra geld voor uw nieuwe voorraad.
H&M heeft recycle-boxen in alle winkels wereldwijd. Breng huishoudtextiel en kleding die je niet meer wilt naar een H&M-winkel en je krijgt van ons als dank een kortingsbon. Alle textiel is welkom - van alle merken en in elke conditie.
– Leger des Heils Reshare geeft de kleren gratis weg aan mensen in nood (bijvoorbeeld daklozen of asielzoekers). Ook worden de donaties voor een klein prijsje in hun tweedehandswinkels verkocht. Soms versturen ze de kleding naar sorteerbedrijven. Dit laatste levert geld op die ze vervolgens in hulpprojecten investeren.
Van alle afvalstromen levert de recycling van textiel de meeste CO2-besparing op. 1 kilo glas is goed voor 323 gram minder CO2-uitstoot, 1 kilo textiel voor 3.432 gram minder CO2-uitstoot.
Kan ik gebruikte kleding en textiel recyclen in de winkel? Ja, je kunt je kleding kwijt in de recycle-boxen in onze winkels. Breng huishoudtextiel en kleding die je niet meer wilt naar een H&M-winkel en je krijgt van ons als dank een kortingsbon. Alle textiel is welkom - van alle merken en in elke conditie.
Kleding verkopen op een kledingbeurs
Dan is een kledingbeurs een goede plek voor de verkoop van jouw tweedehands kleding. Er zijn veel verschillende kledingbeurzen in Nederland. Grote kans dat er ook eentje bij jou in de buurt is. Op een kledingbeurs huur je een marktkraam waar je vervolgens je kleding kunt aanbieden.
Tips om zelf je kleding online te verkopen:
Wees eerlijk of kleding 'nieuw', 'zo goed als nieuw' of 'gebruikt' is. Maak meerdere foto's van het item in verschillende outfits. Spreid je kansen door het kledingstuk op meerdere platformen aan te bieden. Wees reëel in het vaststellen van de prijs.
Alle ingezamelde textiel gaat naar een van onze sorteercentra in Nederland. Hier wordt het restafval tussen de kleding uitgehaald, en sorteren we het op soort en kwaliteit. Vervolgens krijgt de textiel een nieuwe bestemming.
Als je een kledingstuk echt niet meer gaat dragen, wat kun je er dan het beste mee doen? 'Je kunt het in een bak van het Leger des Heils of Sympany doen. Alles wat je daarin gooit, wordt verkocht aan bedrijven.
In de kledingcontainers van Leger des Heils ReShare is in principe alle tweedehands (en nieuwe) kleding en textiel welkom. Het hoeft niet per se mooi of 'zo goed als nieuw' te zijn. Wat niet herdraagbaar is, kunnen wij hergebruiken op een andere manier.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Waarom zamelt Leger des Heils ReShare gebruikte kleding en textiel in? Inzameling van kleding en textiel is voor onze organisatie een middel om bij te dragen aan een betere wereld: zorg voor mens én milieu.
Dekbedden, slaapzakken en kussens (met synthetische, katoenen, hennep, wollen of tencel vulling) zijn niet recyclebaar. Daarom horen ze bij het restafval.
Mocht je die niet in de buurt hebben of zijn je schoenen helemaal versleten, dan kun je ze meestal ook naar een kledingbak of naar de milieustraat brengen. Lever schoenen per paar samengebonden aan in de kledingcontainer. Je kunt schoenen die nog goed zijn ook te koop aanbieden op een website voor tweedehands spullen.
Donzen dekbedden, kussens en slaapzakken kun je via Donsretour inleveren voor recycling. Dons en veren van goede kwaliteit worden gewassen, gedroogd en gesteriliseerd en verwerkt in nieuwe dekbedden en kussens. De hoezen worden verwerkt tot onder andere isolatiemateriaal en poetsdoeken.
Er zijn verschillende instanties waar je jouw oude knuffels en speelgoed kunt doneren, zoals de speelgoedbank, de kinderafdeling in het ziekenhuis, en een crèche of school.
Spullen doneren voor vluchtelingen kan via het platform van VluchtelingenWerk Nederland. Hier vindt u een overzicht van initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen. En informatie over het doneren van spullen. Ook kunt u er een eigen initiatief aanmelden.
Dat kan! Je kunt bijvoorbeeld kleding inzamelen, of boeken, knuffels, speelgoed of andere spullen waaraan behoefte is. Maar denk ook aan een dagje uit naar een museum, voetbalwedstrijd of een weekendje weg.
We hanteren een zero-tolerance beleid voor zowel dwangarbeid als kinderarbeid. Alle leveranciers die voor ons werken, moeten ons strikte beleid ter bestrijding van dwangarbeid en kinderarbeid ondertekenen en naleven. In 2020 hebben we 0 gevallen van kinderarbeid vastgesteld.
Hennes & Mauritz (H&M) is een Zweedse modeketen met in 2019 bijna 5100 filialen in 74 verschillende landen en circa 126.000 medewerkers.
Dankzij onze hergebruik- en recyclingprogramma's kunnen onze klanten hun gebruikte kleding doneren zodra ze die niet meer nodig hebben, waardoor er minder afval ontstaat en er minder nieuwe, primaire grondstoffen worden gebruikt.