Voor het gebruik van de Gelijk Oversteken service betaalt de koper 2% over het overeengekomen aankoopbedrag. Zowel koper als verkoper ontvangen meteen een bevestiging van de betaling in de Marktplaats-app op hun eigen telefoon. Met die zekerheid kan de verkoper meteen verzenden.
Gelijk Oversteken werkt met een tussenpartij. De koper maakt het bedrag van de transactie over op een derdengeldrekening, die het geld vasthoudt tot is vastgesteld dat het pakket is afgeleverd. Gelijk Oversteken kostte 40 cent en 4,5 procent van de waarde van de transactie.
Bij Gelijk Oversteken maakt de koper geld over naar een tussenpartij. Die houdt het geld vast totdat is bevestigd dat de bestelling is afgeleverd. De verkoper krijgt op dat moment het geld. Om van de dienst gebruik te kunnen maken, moest worden bijbetaald.
Service kosten worden standaard betaald door de koper.
Online handelsplatform Marktplaats is per direct gestopt met de Gelijk Oversteken-functie. Deze functie was bedoeld om consumenten meer veiligheidsgaranties te bieden, omdat verkopers hun geld pas krijgen als de koper het bestelde object heeft ontvangen. Een alternatieve functie is in ontwikkeling.
Marktplaats stopt met de functie Gelijk Oversteken, waarbij een verkoper pas betaald krijgt als de koper het product ontvangen heeft. Marktplaats werkt nog aan een alternatief voor de functie.
Iemand krijgt een link met het verzoek om bijvoorbeeld 1 cent over te maken. De link leidt zonder dat mensen dat doorhebben naar een phishingsite waar de zogenaamde koper kan meekijken bij het invullen van de inloggegevens van iemands bank. Die kan daarmee inloggen op de bankrekening en die plunderen.
Heb je een betaalverzoek verstuurd? Dan krijgt de ontvanger een bericht met een betaallink. De ontvanger betaalt het bedrag via die link met iDEAL. Het geld staat direct op je rekening.
Voor elke betaaltransactie brengen we €0,40 aan servicekosten in rekening bij de koper. Wil je een Betaalverzoek versturen als verkoper? Dan dien je eenmalig te registreren. Hoe je dit kan doen, vind je hier.
Een betaalverzoek maak je aan in Berichten. Verstuur nooit contant geld per post. Maak alleen geld over naar een bankrekening als je de verkoper vertrouwt. Je kunt het overgemaakte geld niet meer terug laten storten.
Heeft de koper niet bevestigd dat alles in orde is? Na zeven dagen gaan we hier automatisch vanuit.Jij ontvangt het bedrag dan alsnog op je rekening.
De koper bevestigt de ontvangst van het pakket via Berichten. Na deze bevestiging wordt het afgesproken bedrag uitbetaald. Het bedrag staat de eerstvolgende werkdag uiterlijk om 18.00 uur op je rekening.
Er van uitgaande dat je als particulier met een particulier een koopovereenkomst via marktplaats sluit, geldt het beginsel “garantie tot aan de deur”. Met andere woorden, er is geen ontbinding meer mogelijk zodra de koopovereenkomst gesloten is.
Een bekende truc is dat de zogenaamde koper wil weten of u wel te vertrouwen bent. Hij of zij beweert namelijk een nare ervaring te hebben gehad met online aankopen. Om zeker te weten wie u bent, vraagt de 'koper' u een (paar) cent over te maken. Bij de overschrijving wordt namelijk ook uw volledige naam zichtbaar.
De kosten voor Kopersbescherming worden betaald door de koper. Dit wordt automatisch berekend naar aanleiding van het aankoopbedrag bij het gebruik van Kopersbescherming.
Kan ik het nog annuleren? Het versturen zelf kan je niet meer ongedaan maken.
Wij brengen 21% Nederlandse omzetbelasting in rekening op te betalen bedragen voor al onze diensten, tenzij anders wordt aangegeven op de website.
We controleren vooraf het bankrekeningnummer en telefoonnummer van de verkoper. Je kan gebruik maken van de service Kopersbescherming. Geen zorgen over je geld. Je ontvangt het afgesproken bedrag gegarandeerd bij een Betaalverzoeken met iDEAL via Marktplaats .
Kosten betaalverzoek
Het versturen en ontvangen van een betaalverzoek is kosteloos. Je betaalt wel de standaard kosten voor het bijschrijven van een Eurobetaling (€ 0,15) op je zakelijke rekening.
Hoe kan ik na verrekenen iemand terugbetalen via WieBetaaltWat? Bij al je lijsten vind je onder de tab verrekenen een overzicht van eerdere verrekeningen.Voor elke verrekening kun je zien wie jij nog geld moet betalen. Vervolgens kun je iemand terugbetalen of de betaling markeren als betaald.
Wat gebeurt er als ik een betaalverzoek van het CJIB niet betaal? Het CJIB stuurt eerst een herinneringsbrief als je de acceptgiro niet binnen zes weken betaalt. Als je na twee weken nog niet betaalt, dan schakelt het CJIB een deurwaarder in die extra kosten in rekening brengt.
Je maakt gratis een lijst aan en nodigt je vrienden uit via hun e-mailadres.Vervolgens vul je het bedrag op jouw bonnetje in en geef je aan wie er mee moet betalen aan de boodschappen. Een andere vriend, die bijvoorbeeld de tol heeft betaald, doet hetzelfde.
Het enige betrouwbare bewijs dat de koper heeft betaald, is het aankoopbedrag op uw eigen bankrekening, ofwel de bevestiging in uw mobiele app voor betaalverzoeken, ofwel contant geld dat u zelf heeft nageteld. Een oplichter kan op zijn eigen toestel of computer heel makkelijk een vals betaalbewijs laten zien.
Tikkie-fraude
Het is dus opletten geblazen. De link van een echt betaalverzoek via Tikkie ziet er altijd zo uit: https://tikkie.me/pay/[code]. Bij 'code' staat steeds een andere code. Oplichters spelen graag met de link.