Ben je op zoek naar een betere kwaliteit vinyl dan kom je op de polymeer uit en dat is de Ritrama O400 serie. Ben je op zoek naar de beste folie voor op auto's en dergelijke dan kun je het beste een gegoten folie gebruiken, bijvoorbeeld de Supreme Cast 670 van Ritrama.
Wij adviseren om te kiezen voor een polymeer vinyl zoals Oracal 651. Deze polymeer vinyl blijft tot 5 jaar goed buiten. Ook Oracal 631 vinyl is te gebruiken, deze blijft 3 jaar goed buiten. Voor grote opdrachten raden wij aan om gebruik te maken van speciale wrap folie.
Wit vinyl wordt het meest gebruikt. Het voordeel van wit is dat de kleuren altijd goed uitkomen, ongeacht op welke ondergrond je de stickers plakt. Bij transparant vinyl moet je er altijd rekening mee houden dat de kleuren van de sticker kunnen vertekenen, omdat de ondergrond bijvoorbeeld te donker is.
Wat is vinylfolie? Vinylfolie beschikt over een drager papier waar een zelfklevende stickerfolie op plakt. Vinylfolie wordt veelal gebruikt voor het maken van stickers en met name voor het beletteren van reclame borden en voertuigen.
Vinyl, wat is het en waar gebruik je het voor? Kort maar krachtig; vinyl gebruik je voor het maken van stickers. De meeste stickers zijn gemaakt van papier of vinyl. Vinylstickers zijn uv- en weersbestendig, en dus ook geschikt om buiten te gebruiken.
De duurzaamheid en levensduur van vinylvloeren is afhankelijk van de slijtlaag. Het zachtere vinyl (novilon is nog zachter) is een kwalitatief goede vloer, met een lange levensduur. Het vinyl is zachter dan een PVC-vloer, maar er blijven daardoor ook sneller afdrukken van voeten van meubels en keukenkastjes in staan.
Vinyl vloeren van goede kwaliteit hebben een dikte van zo'n 2.0 tot 3.0 mm. Vinyl vloeren van deze dikte zorgen voor een solide en betrouwbare basis, waardoor u er langer van kunt genieten. Er zijn ook goedkope vinyl vloeren te koop met een dikte van 1.0 tot 1.5 mm.
Het grote verschil tussen flexfolie en vinyl, is dat het niet wordt aangebracht met warmte. Het is dus eigenlijk gewoon één grote sticker! Er zijn net zoals bij flexfolie enorm veel keuzemogelijkheden. Bekijk altijd voor welke doeleinden je het gaat gebruiken, vooraleer je een aankoop doet.
De meest verkochte flexfolie is de Siser P.S. Film Easyweed. Deze folie is verkrijgbaar in bijna 60 kleuren en geschikt voor zowel katoen als polyester textiel. Deze flexfolie kun je ook lagen en is zeer makkelijk te pellen dankzij de sterk klevende drager. Ideaal dus, zeker voor de beginners onder ons.
Advies temperatuur voor het aanbrengen van flex is 150° C en dit is bij de meeste strijkijzers op stand 2; Verwarm/strijk het textiel voor, want dit bevordert de hechting van de lijm.
Vinyl Monomeer is een zelfklevende folie voor kortdurende toepassingen zowel indoor als outdoor. Met een makkelijk verwijderbare lijmlaag is deze folie ideaal voor gebruik op beurzen en tijdelijke acties. Daarnaast is Vinyl Monomeer zeer geschikt voor het beplakken van borden en vlakke ondergronden.
Welke snijplotter jij het best kunt kopen is onder anderen afhankelijk van het aantal bedrukkingen dat je gaat maken. Voor grotere oplages of het snijden van breder materiaal is de GCC Expert 24 de ideale snijplotter. Ga jij jouw snijplotter echter voor de hobby gebruiken dan is een ScanNCut snijplotter de must have.
Het maken van de stickers is eigenlijk heel erg simpel. Pak een printbaar stickervel en plaats deze in jouw Inkjet printer, zorg wel dat je printbare stickervel juist geplaatst is zodat niet op de verkeerde kant wordt geprint. Print jouw ontwerp uit op het papier en pak één van de lamineervellen.
Flockfolie is fluweelachtig (voelt zacht aan) en is een materiaal dat kan gebruikt worden om niet alleen textiel te decoreren, maar ook papier, karton en glas.
Bij het plakken van de meeste stickers zal het droog plakken volstaan. Bij het plakken van glasfolie kun je het beste nat plakken, voor een mooi glad resultaat. Statische, herbruikbare stickers kunt u nat en droog plakken. Voor alle drie de manieren vind je hieronder de plakinstructies.
Monomeer en polymeer zijn gewalste folies. Dit betekent dat ze letterlijk tot een bepaalde dikte worden gewalst. Bij een gegoten folie wordt de vloeibare grondstof op een ondergrond gegoten. Het verschil merk je bij het eindproduct: monomeer en polymeer folies kunnen namelijk na het plakken nog iets krimpen.
Flexfolie staat bekend als een dunne en gladde folie. Flock is het tegenovergestelde. Door een suède afwerking voelt de folie een stuk dikker aan. Daarnaast is de afwerking niet glad; de toplaag van de folie bestaat namelijk uit kleine zachte haartjes.
Flexfolie dient u altijd in spiegelbeeld te snijden. Flexfolie ligt met de lijmlaag naar boven op de drager; u snijdt dus in de lijmlaag. Na het snijden 'pel' je de folie rondom het ontwerp weg; alles wat u nniet op het textiel wilt hebben pelt u weg met een daarvoor bestemde 'pelhaak'.
Om de flexfolie bedrukking mooi af te werken en eventuele plekken die omhoog zijn gekomen tijdens het verwijderen van de backing, raden wij aan om je werk altijd na te persen (3-5 seconden).
Onze flexfolie en flockfolie snij je altijd in de matte kant. Wanneer je de folie inspecteert zal je zien dat deze een matte en een glossy kant hebben. De glossy kant is de drager (backing) van de folie. Wanneer je hierin gaat snijden zal je mesje gelijk bot zijn.
Verwarm/strijk de textiel voor, dit bevordert de hechting van de lijm. Strijk ca 15 -20 sec met een gelijkmatige druk en maak geen heen en weer gaande bewegingen. Heeft de folie niet overal gehecht herhaal dan bovenstaande. De beschermfolie kan (lauw) koud worden verwijderd.
Novilon vermindert contactgeluid zodat de onderburen geen last hebben van bijvoorbeeld loopgeluiden. De Diamond Seal beschermlaag maakt Novilon anders dan andere vinylvloeren. Het beschermt het vinyl tegen krassen en slijtage en zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling.
Vinyl vloeren zijn vaak 4 meter breed. Hierdoor wordt vinyl ook vaak zeil genoemd. Pvc vloeren bestaan uit losse stroken of tegels. Het voordeel van losse stroken is dat elk legpatroon mogelijk is, dat elke plank afzonderlijk te zien is en dat reparaties veel gemakkelijker gaan dan bij de reparatie van een vinyl vloer.
Misschien denk je bij een garagevloer al gauw aan een betonvloer of tegelvloer. Desondanks is een vinyl vloer in de garage zeker het overwegen waard. Dit materiaal is namelijk bijzonder sterk, betaalbaar, onderhoudsvriendelijk en waterdicht – alles waar een garagevloer aan moet voldoen dus.