Ossewit Blanc de Bœuf 4 x 250g bestellen? - Koken, soepen, maaltijden — Jumbo Supermarkten.
Ossewit - Boodschappen — Jumbo Supermarkten.
Ossewit is perfect voor frituren
In plantaardige olie kun je eigenlijk maar 1 keer bakken, omdat deze na verhitting onstabiel wordt. Bij verhitting gaat deze oxyderen en dat maakt haar giftig. Bij ossewit gebeurt dit niet en dat maakt het een stuk gezonder.
Vul de binnenpan dan voor ¾ deel met water en voeg een vaatwastablet toe. Plaats de binnenbak terug in de frituurpan en verwarm het water vervolgens tot 90 graden. Schakel de pan na 10 minuten uit en giet het water voorzichtig af in de gootsteen. Het meeste vuil is nu verdwenen.
Antwoord van Jeroen Meus. Hoewel de bewaartijd van ossewit redelijk lang is (tot 9 maanden), zou ik frituurvet van twee jaar oud toch niet meer gebruiken.
Ossewit en reuzel is heel lang houdbaar omdat dit vet betreft. Koel bewaren is niet nodig. Invriezen kan, maar hoeft niet. We hanteren 12 maanden houdbaarheid op het etiket.
Ossewit is een product van dierlijke vetten, met een stollingstemperatuur van rond de 20℃ . Het kan in ons lichaam, met een temperatuur van om en nabij 37℃ dus nooit stollen. En het heeft, in tegenstelling tot veel plantaardige vetten, een hoge bestandheid tegen oxidatie en verbranding.
Het beste antwoord
Vetten (en olieen) lossen goed op in organische oplosmiddelen zoals aceton, benzeen, pentaan, hexaan, etc. Ook terpentine kan olie en vetten oplossen. Vetten zijn hydrofoob, ofwel slecht oplosbaar in water.
Wat altijd werkt is azijn! Schoonmaakazijn bevat 8 % azijnzuur en verwijdert vet als de beste. Bovendien is het erg goedkoop en veel milieuvriendelijker dan allesreinigers. Gebruik azijn bijvoorbeeld om de tegels achter het fornuis schoon te maken.
En op basis van dit criterium zijn arachideolie en olijfolie de grote winnaars. De eerste barst van de omega 9, een vetzuur dat erom bekend staat een grote rol te spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dankzij zijn neutrale smaak is dit de perfecte kandidaat-frituurolie.
Frituur tussen de 150-180 C, het liefst niet boven 175 C. Logisch, plantaardige oliën zijn instabiel, dus houdt die temperatuur laag. Ossenwit kan op 180 C worden verhit en is daarboven nog steeds stabiel. Frituur kleine porties, zodat de temperatuur van de olie niet te veel zakt want dan wordt het product te vet.
Re: Hoeveel frituurvet in frituurpan? Meestal zit er een lijn in een frietpan tot waar het vet moet komen. Begin gewoon met 2 blokken als die gesmolten zijn kijk je of het al tot de lijn komt zo niet doe je er nog 1 bij. En je moet inderdaad gewoon de pan aanzetten en de blokken erin doen.
Ossewit is natuurlijk niervet van runderen. Wij verkrijgen dit product van onze eigen, volledig grasgevoerde Hooglander, Limousin en Angus runderen. De ossewit wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door het eerst te smelten en vervolgens te zeven.
Ook bakt het duo de frieten in halal ossenvet. Dat laatste is een bewuste keuze. “Wij zijn beiden moslims”, zegt De Smedt. “Ik heb me een tiental jaar geleden bekeerd.
€ 4,99. Prijs en voorwaarden zoals vermeld in de folder zijn leidend.
Om schoon te maken, gebruik je altijd gewone witte azijn of schoonmaakazijn. Je kunt azijn gebruiken als allesreiniger, ontvetter, ontkalker en wasverzachter.
Vetvlekken verwijderen
Maak een papje van drie delen baksoda en een deel water. Bedek de vlek hiermee, maar schuur niet. Haal het papje na een tijdje weg met een vochtige doek. Sommige vlekken zullen pas na meerdere behandelingen verdwijnen.
Soda is een prima keuken ontvetter en ook nog eens multifunctioneel. Je kan het gebruiken om je keukenkastjes, de tegels en de vloer mee schoon te maken. Los soda op in warm water voor je het gebruikt. Ook voor de afwas kan soda een hulpmiddeltje zijn als je bijvoorbeeld blinkende glazen wilt hebben.
Cafetaria's die Verantwoord Frituren gebruiken vloeibaar frituurvet of frituurolie. Daarin zitten, in vergelijking met vaste frituurvetten, veel onverzadigde vetzuren in. Onverzadigde vetzuren helpen een normaal cholesterolgehalte te behouden.
Frietjes worden traditioneel gebakken in dierlijk vet (ossenwit en/of paardenvet). Dat zorgt voor die typische smaak en geur, maar is helaas minder gezond doordat het meer verzadigd vet bevat. Daarom worden frietjes tegenwoordig ook in plantaardige olie gebakken, of in een mengsel van de twee.
Zorg ervoor dat je met proper frietvet werkt. Gebruik de juiste soort aardappelen. Pocheer je frieten eerst op een lagere temperatuur (150°C gedurende 3 a 4 minuten ) en dep ze goed af daarna. Bak ze dan op 180°C krokant.