Warmhoudfunctie. De warmhoud functie kan worden gebruikt om het voedsel dat al gekookt is warm te houden. De temperatuur staat voorgeprogrammeerd op 60 °C en zorgt ervoor dat het voedsel niet verder gaart.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
oven voorverwarmen
Minstens zo belangrijk als de ovenstand, is de oventemperatuur. Om grip te houden op de temperatuur, raden onze bakkers aan om altijd aflopend te bakken. Dat wil zeggen: verwarm de oven altijd 10-20 °C hoger voor dan de baktemperatuur die in een recept staat.
ð± Als je voedsel wilt warm houden, is het handig om het in te pakken met de reflecterende, en dus glanzende kant van de aluminiumfolie, naar binnen gericht. Als je voedsel koel wilt houden, is het beter om de matte kant aan de binnenkant te plaatsen.
Opwarmen in de oven
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
ALGEMENE OPWARMINSTRUCTIES:
De meeste gerechten kunnen in de oven worden opgewarmd op 350° . De tijd is afhankelijk van de dichtheid van het eten. Lichte gerechten zoals spinaziebladerdeeg, gevulde champignons of kiprumaki hebben slechts 15-25 minuten nodig.
De ovenschotel zet je op hetzelfde aantal graden en even lang in de oven als normaal.De volgende dag warm je de ovenschotel op door deze 30 minuten in de oven te zetten op 140°C. Dek de ovenschotel na 10 minuten af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
Houd gekookt vlees warm door het aan de zijkant van het grillrek te leggen, niet direct boven de kolen waar het te gaar kan worden . Thuis kan het gekookte vlees warm worden gehouden in een warme oven (ongeveer 200 °F), in een chafing dish of slowcooker, of op een warmhoudplaat.
"De beste manier om een hete ovenschotel te vervoeren is om hem in de ovenschaal te bewaren en hem in aluminiumfolie te wikkelen, en hem dan weer in huishoudfolie te wikkelen ," zegt hij. "Houd de ovenschotel ingepakt in theedoeken en zorg ervoor dat de ovenschotel op een stevige plek in uw voertuig staat en rechtop wordt gehouden."
Nog even over dat afdekken: bacteriën gaan goed op lucht en warmte. Belangrijk om je verse maaltijd dus goed af te dekken en in de koelkast te bewaren, het liefst binnen twee uur na bereiding. Je eten blijft dan nog één tot twee dagen goed.
" Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Zorg dat de frietjes niet op elkaar liggen, anders worden ze zompig. Bak ze in een voorverwarmde oven 220 graden voor 30-35 minuten of totdat ze goed knapperig en goud gekleurd zijn. Draai ze halverwege de baktijd een keertje om. (En ja!
De warmhoudfunctie gebruiken op een fornuis of wandoven
Raak de WARM-knop aan en vervolgens START. De oven verwarmt dan automatisch tot ongeveer 175 tot 180 graden Fahrenheit. Zo blijft het bereide eten tot wel drie uur lang warm en klaar om te serveren.
Zoals we al zeiden bakt een heteluchtoven vaak iets warmer dan een conventionele oven. Reken je een recept om van boven- en onderwarmte naar hetelucht, verlaag de temperatuur dan met 20%. Wil je omrekenen van hetelucht naar boven- en onderwarmte, verhoog de temperatuur dan met 25%.
Om de stamppotten warm te houden, kun je chafing dishes of warmhoudplaten gebruiken. Als je die niet hebt, houd dan de stamppotten in de oven op een lage temperatuur tot het tijd is om te serveren.
In de oven: verwarm je oven voor op 50 °C en zet er de afgebakken kroketten in. Zo blijven ze warm, maar ze zullen wel niet meer zo knapperig zijn. Warm afdekken: leg de gebakken kroketten naast elkaar in een kom en dek ze af met aluminiumfolie. Leg er dan een in 2 gevouwen keukenhanddoek op.
Warmtepacks kunnen op warme gerechten worden geplaatst en ijspacks kunnen onder koude gerechten worden geplaatst om de temperatuur binnen een ideaal bereik te houden. Bezorgers kunnen zelfs draagbare voedselverwarmers in hun auto hebben, die elektrisch worden aangestuurd en met een adapter in de auto worden gestoken.
Het enige wat u hoeft te doen, is het op een lage temperatuur te laten staan . De container, het deksel en de verwarmingselementen houden de inhoud urenlang op de juiste temperatuur, zonder dat u het risico loopt dat het te gaar wordt.
Chafing dishes zijn ideaal voor een buffet-stijl service. Ze zorgen voor consistente warmte en zijn duurzaam voor entertainment. Tip: Vul de chafing dish met heet water om de temperatuur van het eten te helpen behouden. Tip: Gebruik gedenatureerde alcohol als brandstofbron om de chafing dish warm te houden tijdens het feest.
Bewaar levensmiddelen die warm bewaard moeten worden, altijd boven de 60 °C. Dit geldt bijvoorbeeld voor (onderdelen van) kant-en-klare maaltijden.
Ik verwarm de oven voor op 175 graden en houd de biefstuk tot 30 minuten in de oven . Blijft warm - kookt niet verder en geeft je wat flexibiliteit als je de bijgerechten klaarmaakt, salades maakt, etc.
De kalkoen blijft een paar uur warm als hij goed is ingepakt (een laag theedoeken of een badhanddoek eroverheen helpt om hem verder te isoleren). Houd de gebraden kalkoenen warm in een zeer lage oven en giet gekookte groenten een paar minuten voordat ze gaar zijn af, zodat je ze vlak voor het serveren weer kunt opwarmen.
Alleen bovenwarmte of alleen onderwarmte
Of wanneer u een ovenschotel of taart opnieuw wil opwarmen en de bovenkant niet mag verbranden. Het beste is om bij deze stand een rooster of bakplaat te gebruiken, anders kan de warmte nergens heen. Alleen de bovenwarmte gebruiken is handig wanneer een bodem al is afgebakken.
Verwarm uw oven voor op een gematigde temperatuur - 350 °F (175 °C) is een algemene regel. Door de schaal af te dekken met aluminiumfolie voorkomt u vochtverlies en zorgt u voor gelijkmatige verwarming. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal duurt het opwarmen ongeveer 20-30 minuten.
Het beste aan een ovenschotel zijn de restjes voor de volgende dag, toch? Ikzelf dek de schotel af met aluminiumfolie en warm ze op in de oven, op 160°C. Een halfuurtje is voldoende. De aluminiumfolie zorgt ervoor dat de ovenschotel niet uitdroogt én dat de kaas niet verbrandt.