Er zijn geen slang soorten in Nieuw-Zeeland. Zijn er spinnen in Nieuw-Zeeland? Er zijn twee soorten giftige spinnen in het land, maar ze zijn bijzonder zeldzaam.
In tegenstelling tot buurland Australië is Nieuw-Zeeland vrij van giftige slangen, enge krokodillen en andere gevaarlijke spinnen. Er zijn héél af en toe spinnen gevonden in Nieuw-Zeeland die alleen in Australië voorkomen.
De katipo-spin is een giftige spin die endemisch is in Nieuw-Zeeland. De spin is familie van de Australische roodrugspin en de beruchte Noord-Amerikaanse zwarte weduwe, alle leden van het geslacht weduwen (Latrodectus), dat met circa 60 soorten wereldwijd voorkomt en volledig uit giftige spinnensoorten bestaat.
Families die een beperkte verspreiding hebben zijn de Holarchaeidae die leven in Nieuw-Zeeland en Tasmanië en de Liphistiidae die enkel voorkomen in zuidoostelijk Azië en Japan. Spinnen bezetten alle mogelijke niches en er zijn maar weinig gebieden waar geen spinnen te vinden zijn.
Klimaat Nieuw-Zeeland
Over het algemeen heeft het land een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat het land zachte winters en warme zomers kent en gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. Aangezien het Noordereiland dichter bij de evenaar ligt, is het hier meestal een paar graden warmer dan op het Zuidereiland.
Het allerbekendste Australische dier is het nationale symbool, de kangoeroe. Er leven maar liefst 69 verschillende soorten roo's in Australië.
De kiwi of Chinese kruisbes (Actinidia chinensis) is de eetbare vrucht van een snel groeiende slingerende klimplant. De vruchten van de gewone kiwi zijn gewoonlijk langwerpig ovaal van vorm, hebben helder vruchtvlees met een witte kern en een ring van zwarte pitjes rondom deze kern.
Als je naar Nieuw-Zeeland wilt emigreren, dan moet je een Residence Permit aanvragen. Dit kun je aanvragen bij de New Zealand immigration Service. Als je beschikt over de Residence Permit, dan mag je voor onbepaalde tijd in Nieuw-Zeeland wonen, werken en studeren. Je ontvangt deze Residence Permit niet zomaar.
Verder zie je in Nieuw-Zeeland vele soorten berken, pijnbomen en verschillende bomen met prachtige bloemen, zoals de nikau en de rata. De varen is een veel voorkomende plant in de Nieuw-Zeelandse bossen. Er groeien er maar liefst 90 soorten die soms een hoogte van 20 m bereiken.
Nieuw-Zeeland is een eilandengroep in het zuidwesten van de Grote Oceaan en is onderdeel van Oceanië. Het land bestaat uit twee grote eilanden, het Noorder- en Zuidereiland en meer dan 700 kleinere eilanden.
Sneeuwluipaard. Het sneeuwluipaard is voor veel reizigers het meest bijzondere dier op aarde. Het dier is erg fraai, maar ook schuw.
De Tasmaanse duivel (Tasmanian Devil)
De Tasmanian Devil is een buideldier dat alleen voorkomt – de naam zegt het al – op het eiland Tasmanië. Het is één van Australisch meest unieke en bedreigde diersoorten. De Tasmaanse Duivel is ongeveer 70 tot 110 centimeter lang, heeft een grote kop en zwakke achterpoten.
Veel landen hebben een nationale trots op poten; zo heeft Nederland de grutto, Frankrijk een haan en Spanje een stier.
Nieuw-Zeeland is een van de veiligste landen ter wereld. Het politieke klimaat is stabiel, geweldsmisdrijven komen relatief weinig voor en Nieuw-Zeelanders staan bekend als vriendelijk en gezagsgetrouw. De grootste risico's loop je in de natuur. Het weer in Nieuw-Zeeland kan vooral in de wildernis erg snel omslaan.
545.000 euro voor een woning
In de afgelopen twaalf maanden stegen de Nieuw-Zeelandse gemiddelde huizenprijzen met 22 procent naar een duizelingwekkende 906.000 dollar (545.000 euro). In populaire plaatsen als Auckland en Queenstown kosten huizen gemiddeld 1,3 miljoen dollar (bijna 800.000 euro).
De vliegtijd naar Nieuw-Zeeland is al snel minimaal 24 uur voor een vlucht vanaf Amsterdam. De vluchtduur kan echter oplopen tot wel 48 uur of meer afhankelijk van het aantal stops tijdens je reis en hoe langs deze stops zijn.
Rondspringende kangoeroes, koala's, dolfijnen en vogelbekdieren. Dat er schattige dieren in Australië leven is een feit, maar het land vormt ook de thuisbasis van 's werelds gevaarlijkste en giftigste dieren.
De gele pijlgifkikker is het giftigste dier op aarde
De giftigste pijlgifkikker – en het giftigste dier ter wereld – is de gele pijlgifkikker, die in de regenwouden van Colombia leeft. Eén kikker bevat genoeg gif om 10 mensen te doden. De kleurrijke pijlgifkikker maakt geen geheim van zijn gif.
Spinnen hebben een enorme hekel aan azijn. Azijn bevat azijnzuur, waardoor spinnen direct gedood worden als ze met azijn in aanraking komen. Als je witte azijn en water mengt, kan je dat als bestrijdingsmiddel gebruiken. Doe dit in een schaaltje en zet dit in je huis om spinnen af te schrikken.
In een normaal onderhouden huis wonen al snel 1.000 à 2.000 spinnen, maardaarvan zie je de meesten nooit. Overdag verstoppen huisspinnen zich tussen spleten, achter plinten en meubels, in de kelder of op zolder. Enkel 's nachts komen ze tevoorschijn om prooien te vangen.