Vanaf de Samsung Galaxy S7 hebben alle toestellen uit de Samsung Galaxy S-serie van Samsung een IP68-certificering. Dit betekent dus dat al deze smartphones 30 minuten overleven op maximaal 1,5 meter diepte. Deze certificering geldt voor alle varianten.
³De Galaxy S21 Ultra 5G voldoet aan IP68. Gebaseerd op testomstandigheden bij onderdompeling in maximaal 1,5 meter zoet water gedurende maximaal 30 minuten. Niet aanbevolen voor gebruik op het strand, in het zwembad of in zeepwater.
Samsung Galaxy S20
Ook het laatste vlaggenschip van Samsung is aardig bestand tegen een plons tot 1,5 meter diepte. Als hij daar ook niet te veel langer dan 30 minuten ligt, komt hij er zonder kleerscheuren van af.
Een telefoon als de Galaxy S22 met een IP-68 certificatie is dus waterdicht tot een diepte van 6 meter voor 30 minuten.
De Galaxy A52s bevat een plastic behuizing en is stof- en waterdicht. Zo is een fikse regenbui geen probleem, maar kun je he toestel ook even afspoelen onder de kraan.
Alle drie Galaxy S10 modellen zijn IP68-gecertificeerd. Dit betekent dat de smartphones, net als de voorgangers Galaxy S8 en Galaxy S9, waterdicht zijn. Het cijfer 6 geeft aan dat de S10E, S10 en S10 Plus beschermd zijn tegen stof en vuil. Het cijfer 8 staat voor bescherming tegen water tot een diepte van 1,5 meter.
Daarmee is de Galaxy A52 namelijk niet echt waterdicht, maar toch kan de telefoon een half uur in stilstaand water liggen op een diepte van maximaal een meter. Dat is net een stapje minder dan de IP68 certificatie van toestellen als de Galaxy S21, die de druk op anderhalve meter diepte uithouden.
Net als de A50 en A70 hebben de Galaxy A51 en A71 géén expliciete IP-certificatie. Ze zijn dus officieel niet waterdicht noch waterbestendig. Beide toestellen draaien straks direct vanaf de release op Android 10. De eerste grote upgrade krijg je dus pas in 2021, naar Android 11 – in 2022 gevolgd door Android 12.
Bijzonder voor een telefoon in deze prijsklasse is de IP68 certificering, wat inhoudt dat de Galaxy A41 zowel stof- als waterdicht is. Je kunt de smartphone een half uur onderwater houden, tot 1,5 meter diepte.
Nee, de Galaxy A12 is niet waterdicht. Het toestel heeft geen specificieke IP-certificatie.
Of je nou een IOS of Android hebt, alle toestellen (behalve een OnePlus) worden weergegeven met een zogeheten Ingress Protection (IP) gradatie. Dit is een gradatie die aangeeft hoe goed jouw telefoon beschermt is tegen stof en water.
Het apparaat is stof- en waterbestendig. Waterbestendige apparaten zijn bestand tegen het binnendringen van water door waterstralen, maar kunnen niet worden ondergedompeld in water.
Een koptelefoonaansluiting ontbreekt helaas, maar de Galaxy S20 FE is wel IP68-gecertificeerd en dus stof- en waterdicht.
Zwemdiploma voor telefoons
De Galaxy S9 is de trotse eigenaar van IP68. IP68 is op dit moment het hoogst haalbare, wat inhoudt dat de telefoon zich kranig hield tijdens de tests met water en stof. Het betekent dat hij 30 minuten lang, anderhalve meter onder water kan zijn.
Dus: is de Galaxy S21 waterdicht? Net als bij veel andere Samsung topmodellen luidt het antwoord: neen. Maar de toestellen hebben wel degelijk een IP68-certificatie. Dat wil zeggen dat ze een half uur op anderhalve meter diepte kunnen liggen, zonder kapot te gaan.
Ja, de Galaxy A53 is waterdicht. De Samsung Galaxy A52 van vorig jaar had immers een IP67-certificatie, waardoor de telefoon stof- en waterdicht is. Bij de gloednieuwe Galaxy A53 is dit niet anders en hij kan dus tegen water en stof.
De Galaxy A20e heeft geen IP rating, dit betekent dat de Samsung Galaxy A20e niet waterbestendig of waterdicht is. Je kunt gerust dit toestel gebruiken tijdens een lichte regenbui maar gebruik de Galaxy A20e vooral niet in de douche of tijdens een hevige regenbui.
De Galaxy A50 is niet waterdicht.
De verschillen tussen de Samsung Galaxy A51 met de Samsung Galaxy A52(5G) De grootste verschillen tussen de twee toestellen zijn; De A52 is iets langer breder en dikker. De A52 heeft een betere camera. Ze zijn beide voorzien van hetzelfde amoled beeldscherm.
De Galaxy A52 is een zeer veelzijdige smartphone zonder grote nadelen. De telefoon is op een aantal belangrijke punten verbeterd, waaronder het 90Hz scherm, een betere camera, grotere accu en een waterbestendige huizing. Veruit de meeste mensen die een Samsung smartphone kopen kiezen voor een Galaxy A-serie model.
Deze modellen hebben een IP68-classificatie onder IEC-norm 60529 (maximale diepte van 2 meter tot 30 minuten): iPhone 11.
Twee grote voordelen van de Galaxy A52s zijn dat hij volledig waterdicht is en dat de software-ondersteuning uitstekend is. Samsung belooft voor dit toestel 3 jaar Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates; het beste wat je kunt krijgen op Android-gebied.
Hét grote verschil tussen deze twee smartphones is de chipset. De Samsung Galaxy A52s heeft een Snapdragon 778G-chipset, die duidelijk moderner en sneller is dan de Snapdragon 720G- en Snapdragon 750G-chips in de gewone Galaxy A52.