De algemene opvatting binnen de islam is dat de boodschappers Nuh, Ibrahim, Musa,
Idris (Arabisch: إدريس ) was een profeet en een van de achterkleinkinderen van de profeet Sheeth en zou in Babylonië of in Egypte hebben geleefd. Binnen de islamitische traditie wordt in het algemeen Idris, na Adam en Sheeth, als de derde profeet gezien die door God gezonden werd.
De Arabische Taal is de Taal van de Koran en de Islam
"De taal die Allah heeft gekozen is de Arabische taal. Hij stuurde zijn kostbare boek (de Koran) geschreven in het Arabisch, de taal van de laatste profeet. Daarom is het de plicht van iedereen om Arabisch te leren."
We kunnen er zeker van zijn dat de Koran aan Mohammed werd 'geopenbaard' en vervolgens in de Arabische taal werd gepropageerd omdat de profeet uit Saoedi-Arabië kwam en dus Arabisch als moedertaal sprak.
Het islamitische verhaal is in grote lijnen dit: Mohammed kreeg rond 610 bij Hira, een berg bij Mekka, voor het eerst een verschijning van de engel Gabriël (Jibril). In de loop van 22 jaar gaf de engel hem de boodschap van Allah door.
Iedere keer sloeg Bileam de ezelin, de laatste keer met een stok. Na de derde keer liet God de ezelin spreken en vroeg zij Bileam waarom hij haar sloeg. Hierna zag Bileam de engel, die tegen Bileam zei dat als de ezelin niet was uitgeweken, hij Bileam zou hebben gedood.
Hij zal ook zeker enige kennis van het Hebreeuws hebben gehad. Toch denk ik dat hij en zijn ouders Arameestalige mensen zijn geweest. In de meeste situaties van zijn dagelijks leven sprak hij Aramees. Althans, zijn dialect ervan, uit Galilea.
Allah (Arabisch schrift: الله) is het Arabische woord voor God in monotheïstische zin. Het woord Allah komt voor in de Koran en is het middelpunt en fundament van het islamitische geloof, maar wordt ook gebruikt door joodse en christelijke minderheden in Arabisch-sprekende landen.
Het moderne Hebreeuws is doorspekt met woorden en uitdrukkingen uit het Aramees. Verondersteld wordt dat de meeste joden in Israël en Judea in het begin van onze jaartelling een vorm van West-Aramees als dagelijkse omgangstaal spraken. Dit Joods-Aramees zou de taal van Jezus zijn geweest.
Het Arabisch
Arabisch is een wereldtaal die door ongeveer 320 miljoen mensen in verschillende landen als eerste taal wordt gesproken. Daarmee is het de zesde grootste taal ter wereld. Het Arabisch behoort tot de Semitische talen.
Het geloof in de profeten, zowel bekend van naam als niet bekend van naam, wordt doorgaans gezien als een van de Zuilen van geloof binnen de islam. Alle profeten in de islam zijn al bekend: er komen in een hedendaagse gebedsdienst geen profeten meer bij.
Klassiek Arabisch. Dit is het Arabisch van de koran. Modern standaard Arabisch. De standaardvorm van het Arabisch die in het hele gebied gebruikt wordt op schrift, maar eigenlijk nergens in de zuivere vorm gesproken wordt.
Met de christelijke term 'Grote Profeten' worden doorgaans de oudtestamentische boeken Jesaja, Jeremia, Ezechiël en Daniël aangeduid.
Sheeth, Şit of Sis wordt in de islam gezien als de tweede profeet die God naar de wereld zond. Hij is de zoon van Adam, die als de eerste profeet wordt gezien. Zijn naam betekent in het Arabisch 'Gods geschenk'. In het jodendom en christendom is Sheeth bekend als Seth.
Volgens wetenschappers zijn de gevonden perkamenten ouder dan de profeet Mohammed. De pagina's die dat aantoonden zijn tussen de 1448 en 1371 jaar oud, blijkt uit een onderzoek van de University of Birmingham.
Alhamdoelillah (ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ) is een uitdrukking in het Arabisch die "Alle lof zij aan Allah (God)" betekent. De uitdrukking is vergelijkbaar met Haleloe Yah in het Hebreeuws en Soli Deo gloria in het Latijn.
Allah is een samentrekking van al ilah, Arabisch voor 'de god'.
De islam is de jongste van alle wereldreligies en komt op in de zevende eeuw in het huidige Saoedi-Arabië. Moslims geloven dat Allah de enige ware God is en dat Mohammed zijn profeet is.
Classificatie. Hebreeuws behoort tot de Semitische tak van de Afro-Aziatische talen. Hierdoor is het Hebreeuws verwant aan andere Semitische talen als het Arabisch, Aramees en Akkadisch en in mindere mate ook aan andere Afro-Aziatische talen als het Berbers en het Somalisch.
De officiële talen zijn Hebreeuws en Arabisch.
Met 136 vermeldingen in de koran is Mozes veruit de meest genoemde profeet, meer dan Jezus en Abraham. In de oudste koranteksten komt Mozes onmiskenbaar als een profeet naar voren: iemand die zonder omwegen opkomt voor het monotheïsme, het geloof in de ene God.
Ayyub werd door God voor zijn eigen volk als profeet gezonden. De islamitische traditie leert dat Ayyub door God zwaar op de proef werd gesteld en waardoor hij al zijn bezit, kinderen en uiteindelijk ook zijn gezondheid verloor.
Het verhaal van Mozes laat zien hoe oud het verschijnsel stotteren is en dat in het verre verleden mensen er al onder leden. Maar het laat tegelijkertijd zien dat stotteren niet in de weg hoeft te staan van een succesvol leven.
Religie
Suleyman is binnen de Koran net als zijn vader Dawud bekend om zijn wijsheid. In de Koran is ook het verhaal bekend van de koningin van Seba, Bilqis, die hij tot het monotheïsme bekeert. Suleyman kon de wind bevelen en kon met de vogels spreken. Soera De Mieren verhaalt over Suleyman.