Genieten van de krokante, dunne Ristorante pizza's kan nu ook gluten- en lactosevrij! De smaken Ristorante Mozzarella en Ristorante Salame zijn verkrijgbaar in een gluten- en lactosevrije variant en hebben de vertrouwde Ristorante kwaliteit en smaak.
Zo kan het, vaak bij harde kazen zoals Gouda, dat het helemaal geen lactose meer bevat. Om lactosevrij te kunnen vermelden mag het restant lactose in de pizza niet meer zijn dan 0,01 gram per 100 gram. Met andere woorden de mozzarella- en Edammer kaas bevatten minder dan 0,01 gram lactose per 100 gram.
Ristorante mozzarella glutenvrij is een heerlijke diepvries pizza zoals je van Ristorante gewend bent, maar dan vrij van gluten. Ook voor mensen met coeliakie is deze pizza een veilige keuze. De glutenvrije pizza mozzarella is rijkelijk belegd met mozzarella, Edammer kaas en cherrytomaten. Lekker vegetarisch dus!
Glutenvrije pizza's
Bij Domino's worden alle pizza's vers bereid op het moment dat jij jouw maaltijd besteld! Doordat alle pizza handgemaakt worden, is er de mogelijkheid om aanpassingen te maken voor allergieën. Domino's heeft deze kans aangegrepen en glutenvrije pizza's ontwikkeld!
Gluten kunnen zich bovendien bevinden in voedingsproducten waar je ze helemaal niet verwacht, zoals sommige fijne vleeswaren (salami, hesp...), sauzen, klaargemaakte en samengestelde gerechten of schimmelkaas (de schimmels worden gekweekt op brood),...
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Vleeswaren! Vooral in salami en chorizo, filet americain, maar ook in andere vleeswarensoorten is regelmatig lactose verwerkt. Check dus goed op de verpakking of er lactose in zit.
Kan ik glutenvrij eten bij Happy Italy? Op dit moment serveren wij geen glutenvrije pizza's of pasta's. Het is wel mogelijk om je eigen glutenvrije pizzabodem of pasta mee te nemen, die wij dan aanvullen met onze ingrediënten. Je dient wel zelf onze collega's in het desbetreffende restaurant op de hoogte te stellen.
De meeste pizzatoppings van New York Pizza zijn glutenvrij. Welke producten wel gluten bevatten zijn New York & Italian style pizzadeeg, dönervlees, hete kip/chilli chicken en knoflooksaus.
De gluten veroorzaken bij mensen met coeliakie een overgevoeligheidsreactie in de darm. Door die overgevoeligheidsreactie raakt het slijmvlies aan de binnenkant van de darm beschadigd. Voedingsstoffen kunnen dan minder goed worden opgenomen. Er ontstaan darmklachten, zoals buikpijn en diarree.
Witte of rode pizza
In Italië worden pizza's ingedeeld in “witte pizza's” (pizze bianche) en in “rode pizza's” (pizze rosse). De witte pizza's hebben als basis iets anders als tomatensaus. De rode pizza's hebben juist tomatensaus als basis. Zowel tussen de witte als de rode varianten vind je pizza zonder kaas.
Melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk zijn vrij van gluten. Zuivelproducten met toevoegingen zoals vla, vruchtenkwark, smeerkaas en buitenlandse kazen kunnen wel gluten bevatten.
Om de coeliakieklachten te voorkomen, is het belangrijk om helemaal geen gluten meer te eten. Neem dus geen graanproducten zoals brood, pasta, beschuit, crackers, koekjes, koek, cake, gebak, muesli en pizza. Lees het etiket op de verpakking goed voordat u een voedingsmiddel koopt of gebruikt.
geitenmelk, schapenmelk, paardenmelk en ezelinnenmelk. zachte geiten- en schapenkaas. chocolademelk, yoghurtdrink en fruitzuiveldranken zoals Rivella en Taksi. smeltkaas, smeerkaas, buitenlandse kaas, verse kaas, Hüttenkäse, cottage cheese.
Nee. Pindakaas wordt gemaakt van pinda's, plantaardige olie en vet, zout, en eventueel nog wat suiker. Maar geen melkbestanddelen.
Meestal worden glutenvrije pasta's gemaakt van mais, rijst of boekweit. In deze grondstoffen zijn van nature geen gluten aanwezig en hierdoor is de pasta glutenvrij. Glutenvrije pasta's zijn er in verschillende soorten zoals spaghetti, penne of fusilli.
Gluten is een eiwit dat in verschillende granen voorkomt, zoals tarwe, rogge, gerst, spelt, en khorasantarwe (kamut). Volkorenmeel, meel, bloem, maar ook moutmeel van deze granen, bevatten gluten. Gluten is onoplosbaar in water en dient, opgeslagen in de graankorrel, als reservevoedsel voor de plant.
Als het meel minder dan 20 milligram gluten per kilogram meel bevat, mag het glutenvrij worden genoemd. Dat tarwemeel gluten bevat is inmiddels geen geheim meer. Maar glutenvrij tarwezetmeel is een ander verhaal. Door de glutenbevattende eiwitten eruit te halen, mag het glutenvrij genoemd worden.
Onze kipfilet is halal. Bij de To Go zowel de kipfilet als de halal pepperoni. Wij vermelden het niet alleen groots, omdat de rest van onze keuken bestaat uit niet-halalvlees.
Large pizza of pasta al vanaf €7,75!
Van Wijngaarden's Zaanse Mayonaise heeft als enige de volle romige smaak van échte mayonaise met een prettig zuurtje. Deze is volledig plantaardig, ei-, gluten- en lactosevrij.
De basis ingrediënten van brood zijn bloem of meel, water, gist en zout. Komt geen melk of lactose aan te pas dus en je kunt met zowel een koemelkallergie als een lactose-intolerantie gewoon brood eten.
Verse en diepvries vis, zonder saus of marinade en ongepaneerd. Verse en diepvries vlees, zonder saus of marinade en ongepaneerd. Onaangemaakt gehakt, tartaar. Vlees vervangende producten zoals tempé, tahoe, ei, quorn en soya.