Het beste materiaal voor je nieuwe oorbellen is chirurgisch staal of titanium, maar na de genezingsperiode kun je ook gerust materialen als sterling zilver dragen.
Zweerknopjes zijn oorbellen die ook gebruikt worden bij het zetten van de gaatjes. Bij deze oorknopjes zit het achterkantje altijd… Edelstalen zweerknopjes in goud-kleur. De knopjes zijn in de vorm van een hart.
Het kan gebeuren dat een oorgaatje ontstoken raakt. Dit kan je voorkomen door steriele oorbellen te gebruiken (maak ze bv schoon met Sterilon) en het oorgaatje regelmatig te verzorgen. Zorg ervoor dat je het sluitingkje niet te dicht tegen het oortje plaatst zodat er genoeg lucht bij het gaatje kan komen.
Kies bij gouden oorbellen niet voor oorbellen met een laag goudgehalte (lager dan 12-karaat). Met name stalen en zilveren sieraden zijn een goede keuze, omdat deze materialen erg weinig nikkel hebben. Ook titanium sieraden zijn een goede optie.
Staal is iets donkerder van kleur dan zilver, verkleurt niet en heeft een robuustere uitstraling. Staal is goedkoper dan zilver en de sieraden zijn steviger en breken en buigen minder snel.
Ze zijn allebei sterk en duurzaam, en ze zullen niet roesten of aantasten na verloop van tijd. Als je iets zoekt dat hypoallergeen is, dan is titanium misschien de betere keuze voor jou. Als je iets zoekt dat minder snel een allergische reactie veroorzaakt, dan is chirurgisch staal misschien de betere keuze.
Blomdahl oorbellen zijn geschikt voor iedereen maar zeker als je last hebt van een huidallergie zijn deze sieraden een uitkomst. De allergie vrije oorbellen en andere sieraden worden worden sinds 1985 gemaakt in Zweden.
Oorbellen kunnen gemaakt zijn van goud, koper, echt zilver of plastic. Oorbellen heb je dus in heel veel verschillende materialen. Zweerknopjes zijn gemaakt van chirurgisch staal (niet nikkelvrij)of titanium (nikkelvrij). En zeer geschikt als je niet tegen andere materialen kan.
Om een oorbel te kunnen dragen moet dus een gaatje door het oor gemaakt worden. U kunt oorbellen laten piercen met een naald of laten schieten met een zogenaamd 'pistooltje'. Wij raden aan om oorbellen te schieten. Dit is snel, precies en professioneel.
Met oorbellen in slapen beschadigd je oorlellen
Er komt rek op je oor te staan, of als je een oorknopje draagt kan deze in je oorbel gaatje worden gedrukt. Nog erger is dat je gaatje kan uitscheuren. Je zal maar blijven hangen aan je oorring of je oorbel, of je oorbel blijft haken in je lakens.
Het beste materiaal voor je nieuwe oorbellen is chirurgisch staal of titanium, maar na de genezingsperiode kun je ook gerust materialen als sterling zilver dragen.
Een acute ontsteking ontstaat vaak tijdens het prikken van een gaatje. Het kan veroorzaakt worden doordat de naald niet goed gedesinfecteerd is of door onvoldoende hygiëne na het schieten van een gaatje. Ons advies is om een oorbelgaatje door een juwelier te laten schieten.
Hoe lang mag je niet zwemmen na het schieten van gaatjes? Ga gedurende twee weken niet zwemmen, in bad of in de sauna.
Deze oorbellen – stuk voor stuk oorknopjes – worden ook wel 'zweerknopjes' genoemd, omdat ze tijdens het genezingsproces in moeten blijven. De prijs is afhankelijk van de oorknopjes die je uitkiest en begint vanaf 19 euro. Je betaalt uitsluitend voor de oorknopjes, het schieten zelf is gratis.
Ook geven de juwelieren een heel oud advies mee wat nog steeds gebruikt word. Namelijk om je geschoten oorbellen te blijven draaien, anders zou de oorbel vast kunnen groeien. Door het sieraad te draaien maak je het wondje open en krijgt het geen kans om goed te genezen. Uiteindelijk vormt er zich littekenweefsel.
Het beste is om de schietoorbelletjes minstens 6 weken te dragen. Daarna mogen ze vervangen worden door andere oorbellen. We raden je wel aan om de eerste 6 maanden alleen oorknopjes te dragen en de eerste 12 maanden geen zware oorbellen in te doen.
Stinkende oorlellen komen eigenlijk alleen voor wanneer u gaatjes in uw oren heeft. De geur wordt namelijk veroorzaakt door dode huidcellen, zweet en achtergebleven haar- en make-upproducten die zich in de gaatjes en rondom uw oorbellen ophopen.
Of je beter kan schieten of piercen hangt af van de plek waar je je oorbel neemt. Als je een oorbel in je oorlel wil, dan is schieten de snelste manier, die het minste zeer doet. Piercen wordt vaak gedaan als de plek waar de oorbel komt bestaat uit kraakbeen, zoals de bovenste rand van je oor bijvoorbeeld.
Na 6 weken (in het geval van de oorlel) of 12 weken (in het kraakbeen), kunt u de oorbellen verwijderen en direct vervangen door een andere oorbel. Gebruik alleen oorstekers tijdens de eerste 6 maanden (in het geval van de oorlel) of tijdens de eerste 12 maanden (in het gebied van kraakbeen) geen oorhangers.
Er kan alleen een 3e of 4e gaatje worden geschoten als er voldoende ruimte is op de oorlel. Wij schieten alleen gaatjes in het zachte gedeelte van de oorlel en niet in het kraakbeen.
Wij hanteren een minimum leeftijd van 3 maanden*. Tot een leeftijd van 16 jaar is er wettelijk gezien altijd toestemming van de ouders nodig. *Omdat niet al onze medewerkers gaatjes prikken bij hele jonge kinderen adviseren wij om altijd even eerst contact op te nemen met de winkel.
WANNEER MOGEN DE ZWEERKNOPJES ERUIT? Hoe langer je de zweerknopjes in laat, hoe beter het gaatje kan helen. De zweerknopjes laat je minstens 6-8 weken in.
Dit is een metaal dat onder het laagje van een verguld sieraad zit. Over dit metaal wordt dan een laagje goud of zilver gedaan waardoor ze wel echt goud of zilver lijken. Sieraden van 925 zilver zijn nikkelvrij en staan er daarom ook om bekend dat het een fijn materiaal is om te dragen.
Chirurgisch staal is goed schoon te maken, is niet duur en is overal verkrijgbaar. Maar veel mensen zijn allergisch aan nikkel, waardoor sieraden met chirurgisch staal enkel gebruikt worden bij piercings die al genezen zijn. Sieraden voor nieuwe piercings mogen enkel hypoallergene materialen bevatten.
Stainless steel is allergeenvrij. Ben jij bijvoorbeeld allergisch voor nikkel of zilver? Dan kun je gerust sieraden van stainless steel dragen.