De oogkleuren 2, 4 en 5 kunnen prima zwart dragen. De oogkleuren 1 en 6 zijn beter af met een antraciet grijs en oogkleur 3 kan beter kiezen voor een midden grijs.
Om te weten welke oogschaduw het beste bij je past kan je kijken naar de kleurencirkel: Kleuren die tegenover jouw oogkleur liggen, zijn een contrasterende kleur en die gaan elkaar versterken. Kleuren die langs jouw oogkleur liggen, zijn een harmonie kleur en gaan matchen bij jou oog omdat het dezelfde ondertoon heeft.
Mensen met groene ogen zijn vaak gedreven en erg gepassioneerd, maar zij zijn ook vaker jaloers. Hierdoor kunnen zij zich vaak vijandig of agressief opstellen. Ook worden mensen met groene ogen vaak omschreven als charmant en aantrekkelijk.
Als je met 1 kleur oogschaduw wilt werken, breng je die aan OF op je bewegend ooglid, OF in je arcadeboog. Als je met 4 kleuren oogschaduw werkt, dan breng je de op 1 naar lichte kleur aan op het bewegend ooglid. De op 1 naar donkerste kleur breng je aan in je arcadeboog.
Mensen met bruine ogen kunnen vrijwel elke kleur aan. Verschillende kleuren die bij bruine ogen erg mooi staan zijn goud, brons, rood, roze tinten en geel. Geel of okergeel staan weinig mensen echt goed. Maar brunettes met een olijfkleurige huid of vrouwen met een donkere huidskleur hebben hier geen last van.
Breng eerst oogschaduw aan en daarna pas de eyeliner en mascara. Zo niet dan bestaat de kans dat je de eyeliner terug uitveegt en dat de oogschaduw in je wimpers blijft plakken.
Groene ogen accentueren
Koele groene ogen kun je accentueren door smaragdgroen en turkoois. De complementaire kleur van groen is rood omdat deze twee kleuren tegenover elkaar in de kleurencirkel zitten. Dus als je groene ogen hebt, zullen je ogen nog groener lijken wanneer je kleuren draagt met een rode basis.
Blijkbaar zijn blauwe ogen wetenschappelijk gezien het meest aantrekkelijk. Onze lijst bestond voor 23,25% uit blauwogige knapperds, terwijl slechts 9% van de mensen blauwe ogen heeft. Als je een man bent met blauwe ogen, heb je drie keer zoveel kans om op de lijst 'Meest sexy mensen aller tijden' te komen.
De meest voorkomende oogkleur is bruin, ongeveer 80% van de wereldbevolking heeft bruine ogen. Ongeveer 8 tot 10% van de mensen heeft blauwe ogen, 5% amberkleurige of hazelnootkleurige ogen en 2% heeft groene ogen. Groen is dan ook de meest zeldzame oogkleur.
Het aanbrengen van 2 kleuren oogschaduw
Voor een mooi natuurlijk effect met diepte en schaduw breng je eerst een lichte kleur oogschaduw aan op je hele bewegend ooglid tot aan je wenkbrauwbot. Breng hierna een donkere kleur oogschaduw aan in de arcadeboog (de plooi tussen het ooglid en wenkbrauwbot).
- Teken je wenkbrauwen voor een 'open' blik, maar maak ze niet te dik, niet te dun en vooral niet te borstelig. - Camoufleer kringen onder je ogen. Die zorgen namelijk voor een donkere oogopslag en laten je ogen kleiner lijken. - Egaliseer je oogleden met een oogschaduwprimer of een concealer.
Een oogschaduw primer zorgt er namelijk voor dat de kleur van de oogschaduw die je gaat gebruiken vele malen beter tot haar recht komt. Daarnaast zorgt een dergelijke primer er eveneens voor dat je oogschaduw de volledige dag blijft zitten en niet in lijntjes gaat trekken.
Kies de juiste kleuren
Kies eerder voor warme tinten zoals oranje, bruin, beige en alles wat daartussen zit, maar ook voor koele kleuren zoals roze, paars of koraal. Al deze kleurnuances laten je blauwe ogen spreken en perfectioneren het make-upresultaat.
Voor jouw blauwe ogen zijn aardetinten een echte aanrader. Denk hierbij aan bruin, oranje en lichtgroen. Deze kleuren laten het blauw in jouw ogen extra opvallen! Wissel je oogschaduw af met matte en glanzende tinten, voor een opvallend resultaat.
Als eerste breng je de lichtste kleur oogschaduw aan onder je wenkbrauwen en in je binnenste ooghoek. Hiervoor kun je het beste een kleine oogschaduw kwast gebruiken. Vervolgens neem je de donkerste kleur oogschaduw. Deze breng je aan in je crease.
De meest voorkomende oogkleur is bruin: ongeveer 80% van de wereldbevolking heeft bruine ogen. Ongeveer 8% tot 10% van de mensen heeft blauwe ogen, 5% amberkleurige of hazelnootkleurige ogen en 2% heeft groene ogen. Groen is dan ook de meest zeldzame oogkleur.
Behalve in films draagt Angelina Jolie ook regelmatig kleurlenzen op de rode loper. Haar natuurlijke oogkleur is lichtblauw, maar tijdens speciale gelegenheden draagt ze vaak gekleurde contactlenzen. Vooral groene lenzen staan erg mooi bij haar donkere haarkleur.
Voor groene ogen zijn paars, rood en oranje tinten complementaire kleuren. Kleuren zoals peach, bruin en pruimkleuren passen perfect bij jouw groene ogen! Verwerk deze kleuren in een ooglook en jouw groene kijkers zijn het middelpunt van je look!
Make-up voor groene ogen
Ook in de groene oogkleur bestaan een hoop variaties, maar over het algemeen geldt dat bruin, paars, khaki of mosgroen altijd goed staat bij groene ogen.
Bij de vraag welke lippenstift dan goed past bij groene ogen, kun je het antwoord wel al raden.. natuurlijk rood! Voor sommige is rood best een intense kleur, kies daarom voor een bruine ondertoon. Je kunt er ook voor kiezen om minder mascara op te doen, waardoor de lippenstift het werk voor jouw ogen doet!
Oogpotlood als eyeliner
Deze manier ken je waarschijnlijk wel. Je kunt met oogpotlood een lijn boven je wimpers zetten. Deze lijn zal niet zo strak zijn als wanneer je een eyeliner gebruikt, maar misschien is dat wel waar je voor wilt gaan! Kies voor een bruin oogpotlood voor een natuurlijke uitstraling.
Concealer breng je aan na je foundation
Je concealer breng je dus aan nadat je je foundation hebt opgesmeerd. Dit heeft een simpele reden: je foundation camoufleert al deels je wallen waardoor je minder concealer hoeft aan te brengen onder je ogen. Hierdoor gaat het product dus een stuk langer mee.
Oogschaduw. > Als highlight: Hou je van soft shimmery eyelids, geblend met een neutrale bruin-beige kleur in de vouw van je oog? In plaats van een metallic oogschaduw alleen op je oogleden aan te brengen, kun je die ook gebruiken als highlight op je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog.