Misschien vraag je je af waarom het dragen van katoenen ondergoed de beste keuze is. Dit komt voornamelijk omdat katoen veel lucht doorlaat. Hierdoor blijven nare luchtjes weg en blijf je overal fris ruiken. Dit is niet de enige reden waarom katoen zo goed is, het voorkomt namelijk ook irritatie van de huid.
Het materiaal van goede onderbroeken is comfortabel, ademend en duurzaam. Belangrijk is dat het materiaal niet schuurt en fijn op de huid zit. Het materiaal moet duurzaam zijn omdat je je ondergoed vaak wast. Het meeste herenondergoed wordt gemaakt van katoen.
De klassieke tip: een katoenen slip is bijna altijd goed. Katoen ademt en ventileert. Dit zorgt ervoor dat de zuurgraad van je vagina minder snel verstoord raakt dan bij het dragen van de meeste andere stoffen. Bovendien is katoen goedkoop, je bent dus geen fortuin kwijt als je een hele rits nieuw ondergoed aanschaft.
vochtabsorberend Tencel lyocell ondergoed
Nog zo'n topper als het gaat om anti zweet ondergoed: het materiaal lyocell, ook wel Tencel genoemd. Een lyocell boxer voelt niet alleen zijdezacht aan, maar heeft ook vochtabsorberende, ventilerende, sneldrogende én antibacteriële eigenschappen.
Katoen is sterk, zit lekker, slijt niet snel en het is warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend. Het nadeel van katoen: het droogt niet zo snel als bijvoorbeeld microfiber. Als je zweet, blijft je ondergoed dus langer vochtig.
De voordelen van een ballenknijper. Ballenknijpers of slips zijn al veel ouder dan boxershorts en hebben natuurlijk ook hun voordelen. Ten eerste is dit het perfecte soort ondergoed voor mannen die het liefst zo weinig mogelijk aan hebben. Een slip bevat immers heel wat minder stof dan een boxer.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Gezond met een leuke twist
Die vochtige omgeving zorgt voor meer wrijving, waardoor irritaties kunnen ontstaan. Daarom kies je best voor een slip gemaakt van een absorberende, ademende stof.” Het klassieke antwoord is dan: katoenen ondergoed.
Verreweg de meeste vrouwen zien hun man het liefst in een strakke boxershort. De voornaamste reden die hiervoor aangedragen werd, laat zich raden: vrouwen vinden het mooi en sexy om de contouren van de man te zien. Strakke boxershorts worden gezien als lingerie voor mannen.
Een onderjurk tekent vaak niet af, of je moet een erg aansluitende onderjurk dragen onder een strak jurkje. Draag je licht gekleurde jurken dan draag je er over het algemeen een huidkleurige onderjurk onder. Bij donkere kleuren kun je kiezen voor zwart of donkerblauw.
Brazilians. Een brazilian ziet er aan de voorkant hetzelfde uit als een rio slip, aan de achterkant is deze echter een stuk hoger uitgesneden waardoor je meer van je bil ziet. Dit maakt de brazilian een sexy slipje welke je benen ook nog eens langer laat lijken! De brazilian is ook in een short variant verkrijgbaar.
Draag ondergoed van het juiste materiaal. Polyester en polypropyleen zijn goede materialen. Ook wol, zoals merinowol, is geschikt. Katoen is dit niet, want dit houdt het vocht juist vast.
Het opkruipen van de pijpjes kan verschillende oorzaken hebben. Draag jij boxershorts die niet goed aansluiten aan je been dan kan dat zorgen voor omhoogkruipende pijpjes. Ook de verkeerde maatkeuze kan ertoe leiden dat de boxershorts niet optimaal zitten waardoor je boxershort omhoogkruipt.
De bamboe vezel is van nature een bacterie- en schimmelwerende vezel. Onaangename transpiratie luchtjes, die veroorzaakt worden door bacteriën, hebben hierdoor geen kans van overleven. Hierdoor blijft bamboe ondergoed langer fris en kan het zelfs meerdere malen (zonder te wassen) wordt gedragen.
Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
Kan dat kwaad? Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.
Geen probleem, wij zochten het voor je uit. Nee, het zakje is niet bedacht om geld in te verstoppen, maar bewijst zijn nut voor je gezondheid. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat de vulva minder druk ervaart als je erg aansluitende kledij draagt.
Je onderbroek mag niet knellen, moet je de ruimte geven om vrij te kunnen bewegen, maar mag niet afzakken. Het kan ook zijn dat je ondergoed bij je benen als gegoten zit maar bij je taille net iets te strak. Na een aantal keer wassen rekt het elastiek vanzelf wat uit.
Als er iets goed op het lichaam moet worden gedragen en moet aanvoelen als een tweede huid, dan is het wel je ondergoed. Als je tussen twee maten zit, bepaal dan waar het ondergoed niet goed zit. Als het te los om de benen zit neem dan een maat kleiner.
Polyester. Polyester wordt veel gebruikt in de ondergoed industrie dankzij haar verbluffende eigenschappen. Polyester is flexibel, kreukvrij, vormvast en duurzaam. Het is vergelijkbaar met katoenen ondergoed dankzij de goede ondersteuning, maar is in werkelijkheid veel dunner!
- kiezen voor stoffen die aangenaam aanvoelen, glad soepel zijn. Bijvoorbeeld: katoen, linnen, zijde en hennep omwille van de fijne vezels die bovendien ook nog eens luchtdoorlatend zijn. - stoffen vermijden die de huid schuren, zoals wol.
Wat is bamboe ondergoed? Bamboe is een grassoort met een holle vezel. Deze open structuur zorgt ervoor dat het ondergoed warmte regulerend is, dit komt door de isolerende werking. Dit wil zeggen dat het in de zomer koel blijft en in de winter lekker warm.