Maak eerst een keuze uit de vijf verschillende pizza bodems (25cm NY Style, 30cm medium NY Style, of de 35cm large NY Style. Wil je liever een dunne bodem bestel dan onze 30cm medium Italian of de 35cm large Italian). Een extra topping toevoegen? Dat kan!
Bloemkoolbodem bevat minder calorieën
Het is én lekker én een stuk gezonder. Doordat een deel van het deeg wordt vervangen door bloemkool, scheelt het vaak ook nog eens op de calorieënteller. Zo kan een pizza met bloemkoolbodem al snel zo'n derde minder aan calorieën bevatten.
De kleinste maat is met 25 centimeter dan vaak gelijk aan een pizza uit de supermarkt. "Bij Domino's, New York Pizza en Papa John's kun je daarnaast kiezen uit pizza's van 30, 35 en zelfs 40 centimeter. Het aanbieden van grotere pizza's zorgt ervoor dat mensen eerder geneigd zijn om meer te eten."
Een bolletje deeg van 220 gram levert een gemiddeld grote pizza op van 30 cm in doorsnede. Als je weet hoeveel pizza's je wilt maken en hoeveel bloem je nodig hebt, dan zijn de overige ingrediënten altijd een afgeleide van de hoeveelheid bloem.
Wat is het verschil tussen Italian en New York Style pizza? De grootste verandering zitten in de bodem, Deze is een stuk dikker en zachter dan de Italiaanse pizza. Ook de rand van de bodem is vaak heel dik en krult wat omhoog, deze bodem wordt soms zelfs gevuld met nog meer kaas of een hotdog.
Hoe groot is 30 cm pizza? Een medium pizza is 30cm in diameter en geeft ons de som 15 x 15 x pi, wat uit komt op 707cm2.
Hoe maak je pizza deeg? De echte Napolitaanse pizza is behoorlijk groot en heeft een diameter van ongeveer 30-35 centimeter en een dikte van 0,25 centimeter, hij weegt tussen de 250 en 300 gram. Deze pizza moet zacht genoeg zijn 'om dubbel gevouwen te kunnen worden'.
Tomatensaus, mozzarella, rode ui, paprika, ham (kalkoen), champignons, rundergehakt, olijven, ananas, pepperoni en extra mozzarella. Met knoflookolie op de rand.
De Double Pepperoni pizza wordt bereid met veel pepperoni, een pittig gekruid worstje dat afkomstig is uit Amerika en voor 100% bestaat uit halal rundvlees. Verder gebruiken we voor deze pizza authentieke tomatensaus, een grote hoeveelheid mozzarella en boterzachte knoflookolie.
Da's simpel: de meeste mensen krijgen niet meer dan 1 pizza op. Reken dus op één portie pizzadeeg per persoon. Maak verschillende pizza's en snij ze in stukken: zo kan iedereen van alles wat proeven.
De oppervlakte van de 40 cm pizza (straal 20 cm) is 1257 cm^2 en de twee kleine pizza's zijn samen 2*491 = 982 cm^2. De 40cm pizza is duidelijk groter.
De grote pizza zoals bij je favoriete pizzeria
Met een doorsnee van 29 cm extra groot en daarom ook ideaal om te delen. Super snel klaar in 6-8 minuten.
Je kunt bij Domino's je pizza's bestellen in verschillende formaten. Je kunt kiezen voor een medium bodem t/m het grootste formaat XXL. Hoewel de bereiding voor een Italiaanse pizza op elk formaat belangrijk is, is ook de bodem belangrijk voor 'Napolitaanse' pizza's.
Een Pizza Margharita (met alleen tomatensaus en kaas) is het minst calorierijk. Logisch, daar zit het minste op. Hoe vetter de topping, hoe meer calorieen je pizza bevat.
De oppervlakte van een normale medium pizza met een doorsnee van 25cm is ongeveer 491cm2. De oppervlakte van een XXL family pizza met een doorsnee van 40cm is ongeveer 1256cm2. In zo'n family pizza passen dus ruim twee en een halve medium pizza's. Met bijkomend voordeel dat je meer pizza en minder korst hebt.
'Over het algemeen bevatten pizza's met salami of meerdere soorten vlees de meeste calorieën. Zo kan een diepvriespizza met salami wel 1.200 calorieën bevatten. ' Maar ook pizza met shoarma (en vergeet de knoflooksaus niet), ham of kip bevat de nodige calorieën.
Het gemiddelde uurloon bij New York Pizza varieert vanaf ongeveer € 10,00 per uur voor een Bezorger (m/v) tot ongeveer € 12,10 per uur voor een Bedrijfsleider (m/v).
Is je bestelling te laat dan ziet ons systeem dit automatisch. Je krijgt dan op een later moment een email met een code waarmee je een gratis medium pizza kan bestellen.
Mozzarella. Vrijwel al onze pizza's zijn belegd met de lekkerste mozzarella, afkomstig uit Frankrijk. We maken gebruik van de allerbeste ingrediënten en daarom wordt er 100% mozzarella gebruikt. 100% mozzarella houdt in dat er uitsluitend koemelk wordt gebruikt voor de lekkerste smaak!
De klassieke Pizza New York heeft een dunne, krokante bodem (maar is niet droog). Deze pizza wordt bijna tot de rand belegd, met tomatensaus en kaas. De korst is dun, maar iets gerezen en de korst is eerder knapperig dan heel luchtig (zoals bij Napolitaanse pizza).
Diepvriespizza's bevatten over het algemeen weinig gezonde voedingsstoffen. Het aantal vitaminen en mineralen is minimaal en vaak zit er te veel suiker en te veel zout in. Ook de gebruikte conserveringsmiddelen en het bewerkte vlees in pizza's dragen meestal niet echt bij aan een gezond eetpatroon.
De Amerikaanse pizza is ontstaan in Chicago. Het belangrijkste verschil is dat de korst in Amerika omhoog staat. Dit verschilt soms wel enkele centimeters met de Italiaanse pizza's, vandaar de term deep-dish pizza: er kan als het ware wat ín.
De Amerikaanse pizza
Het grootste verschil met de Italiaanse pizza is dat de bodem van een Amerikaanse pizza een stuk dikker en zachter is. De randen hiervan zijn ook dikker, en worden soms zelfs gevuld met kaas of hotdog. Ook zijn Amerikaanse pizza's doorgaans een stuk groter dan de Italiaanse, en zijn ze vettiger.
Happy Italy is razend populair. Inmiddels zijn er 20 vestigingen in heel Nederland en staan mensen zelfs graag in de rij voor de grootste en lekkerste pizza's en pasta's van de hele wereld.