Wil je echt geurloos? Dan moet je bijna voor aparte verpakte luiers gaan, wat de Tommee Tippee uitstekend kan. Let op, dit is een heel ander budget op lange termijn. De Tommee Tippee Twist & Click is voorzien van een systeem dat elke luier apart verpakt.
Een oplossing is dan om de (binnen)emmer schoon te maken met kunststof reiniger (dezelfde die je voor tuinmeubelen gebruikt). Vervolgens echt buiten zetten om goed te laten luchten en de geur is er dan als het goed is uit.
Korbell luieremmer – Meest veilige luieremmer
'De Korbell luieremmer is wat mij betreft de meest veilige van deze top-5 luieremmers 2022, met een handig kinderslot en pedaal. Dankzij het pedaal heb je je handen vrij en kun je – terwijl je je baby of kind vasthoudt – gemakkelijk een luier weggooien.
Een metalen luieremmer is duurzamer en blijft langer geurloos, maar is meestal wel duurder. Een kunststof luieremmer is goedkoper, maar het plastic kan na een tijdje geuren opnemen.
Je vouwt de vieze luier dicht en als je klaar bent met verschonen gooi je hem direct in de kliko. Maar woon je op een bovenverdieping en heb je geen kliko vlakbij , of ben je niet het type die met iedere luier naar de kliko rent, dan is een luieremmer zeker nodig. Vooral poepluiers kunnen behoorlijk stinken…
Luieremmer met navulcassette
Je gooit een vieze luier in de emmer en draait vervolgens aan een hendel, waardoor de luier in een zakje terechtkomt. Het grote voordeel van dit type luieremmer is dat alle luiers apart en luchtdicht worden afgesloten in een zakje, waardoor er geen vieze geur meer kan vrijkomen.
Luiers sorteren
Vieze wegwerpluiers gooi je gewoon weg bij het restafval. Soms staat er op de verpakking dat deze in de gft-bak mogen, maar dan nog moet je ze bij het restafval gooien. Dit restafval belandt allemaal tezamen naar een verbrandingsoven.
De We-Too Luieremmer Zakken zijn geschikt voor de We-Too luieremmers en zijn erg handig in gebruik. Een rol bevat 15 afvalzakken en een zak heeft een inhoud van 40 liter. De luieremmer zakken zijn voorzien van een speciaal geurstop-systeem in het plastic waardoor onaangename geurtjes vermindert worden.
Gemiddeld genomen gebruik je ongeveer 10 wasbare billendoekjes per dag. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal verschoningen per dag en het aantal keren dat je een poepluier treft. Bij plasluiers heb je voldoende aan 1 billendoekje, bij poepluiers gebruik je 2 tot 5 wasbare billendoekjes.
Gemiddeld verbruikt een baby in het eerste levensjaar zeven luiers per dag. Dat is een behoorlijk aantal, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je altijd voldoende luiers op voorraad hebt. Wanneer je dit aantal per dag doorrekend naar een aantal luiers per jaar, dan kom je uit op een aantal van 2555 stuks!
Om vieze geurtjes tegen te gaan, werkt de Korbell luieremmer via het drie stappen proces. Je opent de luieremmer, gooit de luier erin en dan valt deze op het eerste plateau. Als daarna de klep gesloten wordt, dan opent dit plateau waardoor de luier in de emmer valt.
Voor sommige is het een nadeel dat je de korbell luieremmer niet met eigen vuilniszakken kan gebruiken. Het voordeel van de speciale zakken is echter de poedergeurende navulling die zorgen er voor dat de luiers geurvrij worden opgeborgen.
De DiaperChamp heeft een gepatenteerde piston-gewicht technologie. De DiaperChamp is de enige luieremmer die gebruik maakt van de gepatenteerde piston-gewicht technologie. Hierdoor is de DiaperChamp luchtdicht afgesloten.
Wasbare luiers absorberen iets minder goed dan wegwerpluiers. Ze voelen natter aan dan een wegwerpluier doordat deze luiers stoffen bevatten die de urine van je baby omzetten in een gel-achtig goedje. Dat de luier nat aanvoelt, betekent niet dat de wasbare luier een slechte absorptie heeft.
Wasbare luiers zijn goedkoper: bij gemiddeld gebruik scheelt het ongeveer 500 euro per kind. En als je de wasbare luiers ook gebruikt voor een tweede kindje of ze na gebruik verkoopt, zijn de kosten natuurlijk nog veel lager.
Men schat dat daar nog eenzelfde hoeveelheid bij komt door gebruik door ouderen en in zorginstellingen. Dit is een enorme afvalberg. Een berg die mogelijkheden biedt voor recycling: het plastic van de luiers kan worden gebruikt in nieuwe producten en het organische materiaal kan worden vergist om zo energie te winnen.
De luieremmer heeft een inhoud van ongeveer 28 luiers. De Tommee Tippee Sangenic wordt gebruiksklaar met een cassette geleverd. De plastic verpakking is bovendien recyclebaar. In 1 cassette zitten +/- 90 luiers verpakt.
Luieremmer. Naast de commode staat een vuilnisbankje voor vieze luiers. Er zijn hele goede systemen te koop waarin je een vieze luier kunt deponeren en deze geurloos verpakt wordt. Zo ontstaan er geen vieze geurtjes in de babykamer.
Daarom adviseren de meeste luier fabrikanten — waaronder Pampers — om ze binnen twee jaar na aanschaf te gebruiken.
Controleer de luier van je baby om de 2 tot 3 uur. Het is niet altijd nodig om de luier te verschonen zodra je baby geplast heeft. Pasgeborenen plassen wel ieder uur. Alert zijn op het verschonen van luiers kan uitslag voorkomen.
Hoe vaak je een luier moet verschonen verschilt per baby. Ook hangt het af van hoe oud je baby is. Een pasgeborenen moet gemiddeld tussen de 8 en 10 keer op een dag verschoond worden. Daarintegen moet een wat oudere baby ongeveer 4 tot 6 keer per dag verschoond worden.