De meeste stoppen rond de veertig jaar. Maar je mag natuurlijk langer spelen. Het hangt af van persoon tot persoon. Als je niet goed meer kan lopen ofzo dan zal je waarschijnlijk snel stoppen.
Wil je blijven voetballen maar ga je naar een andere club dan is een overschrijvingsformulier nodig. Daarvoor moet je eerst naar de club waar je naartoe wil een overschrijvingsformulier ophalen en in laten vullen. Is dit gedaan dan kun je bij secretaris het gedeelte van de te verlaten vereniging in laten vullen.
Aanleiding voor dit onderzoek is dat jaarlijks veel spelers in de leeftijdscategorie 16 tot 19 jaar stoppen met voetballen. Het gaat hierbij met name om spelers die voetballen in de B-categorie en de overstap moeten maken naar het seniorenvoetbal.
Wanneer kinderen 13 of 14 zijn, zijn ze niet langer pupillen, maar worden ze junioren. De overstap naar de middelbare school, de nieuwe omgeving en nieuwe sociale contacten kunnen er voor zorgen dat kinderen pas op deze leeftijd interesse voor het voetbal gaan ontwikkelen.
De belangrijkste reden dat jongeren stoppen met voetballen is dat ze hun team niet leuk vinden, blijkt uit onderzoek van de KNVB onder gestopte voetballers. De teamsamenstelling is dan ook elk jaar een uitdaging. En daarbij kijken Dommelen en UDI '19 niet alleen naar niveau.
De wet bepaalt dat de vereniging het lidmaatschap van een lid kan opzeggen in de gevallen, zoals genoemd in de statuten van de vereniging en/of wanneer een lid zich niet houdt aan de regels, zoals deze door de statuten voor het lidmaatschap zijn opgesteld en/of wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan ...
De voordelen voor je lichaam
Techniek, strakke spieren en meer kracht: je hele lichaam profiteert van voetballen. Daarbij, hardlopen en tegelijkertijd met je voeten een bal besturen doet wonderen voor je coördinatie! Met het lopen, springen en trappen train je je kuit-, bil- en buikspieren.
Als voetballer is het je droom om te worden gescout door een profclub. Hoewel het minder gebruikelijk is, is het nog steeds mogelijk om op late leeftijd gescout te worden door een profclub.
Uiteindelijk prijken er vrijwel uitsluitend onbekende(re) clubs uit Griekenland, Turkije, Brazilië, Servië en Finland op zijn cv. De jongste profvoetballer ooit, Mauricio Baldivieso, was 12 jaar oud toen hij debuteerde voor de Boliviaanse eersteklasser Club Aurora.
De Japanner Kazuyoshi Miura, met zijn 56 jaar de oudste profvoetballer ter wereld, heeft zaterdag zijn debuut gemaakt voor de Portugese tweedeklasser Oliveirense. Miura is eigendom van het Japanse Yokohama FC maar wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Portugese club.
Train hard en vanaf jonge leeftijd
Profvoetballer worden gaat niet van de ene op de andere dag, er is een greintje voor nodig. De meeste voetballers zijn gescout voor de leeftijd van 13 uit provinciale competities, dus je moet van jongs af aan je best doen om er zeker van te zijn dat je een kans van slagen hebt.
Wanneer het inschrijfformulier is ingevuld en verzonden zal de ledenadministratie ervoor zorgen dat het nieuwe lid wordt aangemeld bij de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond). Opzeggen kan alleen aan het eind van een seizoen. Midden in een seizoen stoppen kan alleen in overleg met het (jeugd)bestuur.
De speeltijd bij Onder 14 t/m 15 is 2 x 35 minuten. De speeltijd bij Onder 16 t/m 17 is 2 x 40 minuten. De speeltijd bij Onder 18 t/m 19 is 2 x 45 minuten.
Bij de overgang van JO12 naar JO13 komen ook een aantal spelregelwijzigingen om de hoek kijken. Het gaat steeds meer lijken op echt voetbal. We spelen op een groot veld, met buitenspel, keepers die de bal na een terugspeelbal niet meer in hun handen mogen pakken, etc.
Speeltijd De speeltijd bij Onder 11 en Onder 12 is 2 x 30 minuten.
In Nederland worden spelers soms al onder de elf jaar gescout, al zeggen scouts zelf dat dat eigenlijk nog te vroeg is. De KNVB scout tussen de leeftijden 11 en 17 jaar. Volgens scouts kun je de potentie van spelers pas écht zien na 14 jaar als de eerste jaren van de puberteit zijn werk hebben gedaan.
In ons land is de statistische kans dat je het schopt tot professioneel voetballer 1 op 2.260. Ben je op IJsland geboren? Dan is die kans 1 op 82. Ethiopiërs hebben met 1 op 8.842.898 het minste kans op een professionele voetbalcarrière.
Om profvoetballer te kunnen worden, moet je talent hebben en een hele goede baltechniek. Je moet bijvoorbeeld goed kunnen koppen, schieten, passen, afstoppen, dribbelen en drijven.
Voetballen is een echte duursport en daarom ontzettend goed voor je conditie. Er vindt ook veel intervaltrainingen plaats waardoor de intensieve sportmomenten worden afgewisseld met korte rustmomenten. Sporten is in het algemeen is goed om hartaandoeningen te voorkomen, vooral als je drie keer in de week voetbalt.
Leuk én gezond
Je hele lichaam profiteert van een potje voetballen. Je traint sterkere spieren en krijgt meer kracht. Daarnaast zal je conditie ook aanzienlijk verbeteren en zul je op den duur een betere motoriek ontwikkelen. Voetbal als hobby heeft dus veel voordelen voor de fysieke toestand van je lichaam!