Draag dan ook warmere kleuren zoals olijfgroen, okergeel en zachtroze. Die kleuren zorgen ervoor dat je huidje net wat bruiner oogt!
Rood versterkt de warme pigmenten in je huid en laat je heel eenvoudig bruin lijken.
Heb je dus een koele ondertoon in je huid, dan kunnen kleuren als dieprood en donkerblauw je huid bruiner doen lijken. Bij een warme ondertoon zijn lipstick en oogschaduw in kleuren als olijfgroen en perzik perfect als je je huid bruiner wil laten lijken.
oranje zwembroek
Je gebruinde huid lijkt extra bruin in een felle kleur. De oranje zwembroek is dan een perfecte keuze!
Koele ondertoon van de huid
Donkere kleuren zijn voor jou the way to go, zoals bordeauxrood, grijs, bruin of donkergroen. Wil je gaan voor veilig, dan grijp je met donkerblauw nooit mis. Deze kleuren kun je combineren met lichtere kleuren, maar laat deze niet de overhand nemen.
MELANINE: HET INGREDIËNT OM BRUIN TE WORDEN
De zon maakt ons vrolijk en zorgt ervoor dat onze huid bruin wordt.
Zonnen aan het water
Water reflecteert uv-straling, dus je wordt sneller bruin aan zee of bij het zwembad. Daarnaast wordt zonlicht ook op grote, lichte oppervlakten gereflecteerd, dus het strand en de witte vakantiehuisjes in Griekenland geven ook extra straling.
Er zijn twee manieren waardoor je handen bruiner lijken door nagellak: als je kiest voor een lichte, pastelkleurige optie die contrasteert met je huidskleur, of een felle neonkleur die je huidskleur aanvult. Slecht nieuws voor mensen die fan zijn van klassiek rood, zwart of grijs.
Ga voor donkere kleuren als je een lichte huid hebt. Lichte en pastelkleuren staan daarentegen bijzonder mooi op een gebruinde huid. Felle kleuren daarentegen hebben een groot effect op een donkere huid.
Gebruik een bronzing poeder om jouw gezicht een bruine gloed te geven. Breng een bronzing poeder met een grote kwast aan over het gezicht, hals en decolleté of kies er voor om het gezicht te contouren. Zorg er voor dat je het product goed blendt voor een natuurlijk resultaat.
Voor het gemak leg ik het zo uit: een huidskleur is oranje-achtig. Dit oranje maak je door een (maakt niet uit welke) rood met geel te mengen. Gemengd vanuit een geel+rood of een okergeel+rood of gebruik een gebrande sienna als basis.
Kleuren als bruin, zwart, bordeauxrood, donkerblauw en donkergroen zijn een perfecte match met een lichtere huid. Heb jij even geluk dat het winterseizoen is aangebroken. Deze kleuren ga je namelijk veel zien de komende tijd: goed moment om je kledingkast aan te vullen.
Zeker als je een lichte huid hebt of al lang niet in de zon bent geweest, kan je het best 's ochtends of na 15 uur zonnen.Scrub je huid voor het zonnen. Door je huid goed voor te bereiden op het zonnen, bijvoorbeeld door te scrubben, zal je jouw bruine kleur na het zonnen vaak ook langer kunnen behouden.
Bruin is een kleur met een natuurlijke en rustige uitstraling en geeft evenwicht aan je interieur. Deze kleur voelt warm, veilig en geeft vertrouwen. Bruin is goed te gebruiken als een neutrale basiskleur maar kan ook prima worden gecombineerd met heldere accentkleuren zoals blauw en groen.
Een lichte huid met een warme ondertoon heeft vaak gele of perzikachtige ondertonen. Om deze ondertoon te benadrukken, kun je het beste kiezen voor warme kleuren nagellak zoals rood, koraal, oranje en goud. Andere opties zijn lichte pasteltinten zoals perzik, lichtgeel en lichtroze.
Het hoeft niet exact dezelfde kleur te zijn, teennagels kunnen altijd iets donkerder zijn dan de nagels van je hand. Of ga voor een heldere kleur op de tenen en lichtere versie ervan op je vingers. Kies voor je nagellak nooit dezelfde kleur als je kleding. Dus geen donkerblauwe teennagels bij een blauwe outfit.
Pastelgeel, elektrisch blauw, kwartsroze en lila zijn enkele van de nagellakkleuren die je moet gebruiken voor de lente en zomer van 2022. Nu het weer lekker warm wordt, staan manicures op het do-to-lijstje van elke vrouw. Voor de lente en zomer van 2022 zijn de kleuren nog nooit zo licht geweest.
De beste tijd om te zonnen is tussen 14:00 en 16:00. ONWAAR. Het midden van de dag is het gevaarlijkst om de zon in te gaan. De zon schijnt feller, de stralen zijn gevaarlijker en de straling is veel hoger.
Aan het water word je sneller bruin.
Dat klopt. Water weerkaatst - net als korrels op het strand - de uv-stralen van de zon waardoor je extra veel zon vangt. Logischerwijs verbrand je op deze plekken dus ook sneller dan bijvoorbeeld in een park.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer bruin als je goed smeert.
Als de zon schijnt, gaan de melanocyten in onze huid extra melanine aanmaken, extra pigment dus, om de uv-stralen niet te diep te laten doordringen. Zo krijgen we een extra beschermend laagje, noem het een natuurlijke parasol. Een proces dat we kennen als, jawel, bruinen.
Om de huid te beschermen tegen UV-straling van de zon, wordt het pigment melanine aangemaakt door de pigmentcellen. Bij te veel UV-licht kunnen de pigmentcellen in de war geraken en te veel melanine aanmaken waardoor dit pigment zich op één plek verzamelt en pigmentvlekken ontstaan op onze huid.
Het is écht zo dat je aan zee sneller bruin wordt, dan in het park. Dit komt door de reflectie van de uv-stralen in het het water, waardoor deze in dubbele dosis aan je huid wordt blootgesteld. Dit is natuurlijk ook meteen een goede reden om je op het strand extra goed in te smeren.